Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strânşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara suflé cu omletă.
"Sparge 6 ouă, desparte albuşul de gălbenuş şi pune în gălbenuş 150 gr., de zahăr pisat împreună cu esenţă de portocale. Bate albuşul până ce se face spumă şi amestecă-l cu gălbenuşul; topeşte 105 gr., de unt, toarnă-l peste ouă şi amestecă-l bine. Toarnă această compoziţie pe o farfurie unsă bine cu unt, pune-o pe spuză fierbinte, având deasupra un capac cu foc, şi când va fi crescută şi de o culoare frumoasă, dă-o la masă, presară cu zahăr, vanilie sau dulceaţă de smeură."