Kim Kardashian

Kim Kardashian dezvăluie că a suferit un anevrism, pe...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney revine asupra trecutului său în cinema,...

Citeste mai mult»
gene

Transformarea care îți schimbă complet expresia feței în...

Citeste mai mult»
cornel

Cornel Păsat, adevărul despre împăcarea cu Bianca: „M-am...

Citeste mai mult»
brigitte

'Sunt bine', a dat asigurări Brigitte Bardot, după...

Citeste mai mult»
lizzo

Lizzo, dată în judecată pentru plagiat din cauza unui...

Citeste mai mult»
ceai

Ceaiuri care te ajută să slăbești: soluții naturale care...

Citeste mai mult»
doru

Doru Octavian Dumitru, la spital unde a fost supus unei...

Citeste mai mult»
labubu

Bărbat reținut pentru furtul a zeci de păpuși Labubu în...

Citeste mai mult»
tiktok

Un tribunal din Nigeria i-a condamnat pe doi utilizatori...

Citeste mai mult»
Delia,

Delia, reacție fermă pentru fanii care o abordează în...

Citeste mai mult»
Dana Rogoz

Dana Rogoz, cascadorie spectaculoasă la mare înălțime:...

Citeste mai mult»
 Brigitte Bardot

Actrița franceză Brigitte Bardot se recuperează acasă...

Citeste mai mult»
Vitamina D in timpul sarcinii

Vitamina populară care se ia începând cu luna octombrie...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a donat 100.000 de dolari unei fetiţe de 2...

Citeste mai mult»
theo

Theo Rose, dezamăgită de cine se aștepta mai puțin: „Sunt...

Citeste mai mult»
Ace Frehley

Chitaristul Ace Frehley, membru fondator al trupei KISS,...

Citeste mai mult»
Brigitte Bardot

Brigitte Bardot este internată în spitalul din Toulon de...

Citeste mai mult»
Oana Roman

Oana Roman, despre viața amoroasă după despărțirea de...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen, apariție surpriză pe covorul roșu la...

Citeste mai mult»
diane

Familia lui Diane Keaton spune că actrița a murit din...

Citeste mai mult»
ugg

Stil și confort în sezonul rece - ce încălțăminte să...

Citeste mai mult»
marg

Margaret Thatcher ar fi avut două relații extraconjugale,...

Citeste mai mult»
 James Cameron

Regizorul James Cameron ar intenționa să realizeze un...

Citeste mai mult»
pacino

Al Pacino şi Robert De Niro s-au reunit pentru prima lor...

Citeste mai mult»
irina

Fiica lui Irinel Columbeanu a dezvăluit boala de care...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Alec Baldwin şi fratele său Stephen, victime ale unui...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift anunță o serie documentară pentru ''a...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Cel mai recent album al lui Taylor Swift, pe primul loc...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Cântăreaţa Katy Perry şi fostul premier al Canadei Justin...

Citeste mai mult»
diane

Woody Allen îi aduce un omagiu lui Diane Keaton: „Faţa şi...

Citeste mai mult»
vic

Victoria Beckham a recunoscut că s-a confruntat cu...

Citeste mai mult»
kidman

Nicole Kidman s-a confesat despre despărţirea de Keith Urban

Citeste mai mult»
bbc radio

Procurorii britanici l-au pus sub acuzare pe un fost DJ...

Citeste mai mult»
Jennifer Aniston

Jennifer Aniston spune că reţelele de socializare „au...

Citeste mai mult»
dolly

Dolly Parton și-a liniștit fanii după ce sora sa le...

Citeste mai mult»
kate

Prințesa Kate a Marii Britanii avertizează că timpul...

Citeste mai mult»
Dana Rogoz

Dana Rogoz, mândră de cât de independent este fiul ei,...

Citeste mai mult»
Marius Keșeri

A murit Marius Keșeri. Toboșarul trupei Direcția 5 avea...

Citeste mai mult»
Dolly Parton

Sora lui Dolly Parton cere fanilor să se roage pentru...

Citeste mai mult»

Secrete dezvaluite din prepararea unui pretentios Foie Gras

De în Sport 9 ian 2010
"De multe ori oamenii au reactii stupide in fata unor produse de gastronomie de inalta clasa", spune Cezar Filip, unul dintre intemeietorii restaurantului Ginger din capitala. Asa se intampla si acest preparat extrem de rafinat, care ascunde o multitudine de lucruri in spatele frumosului aranjament din farfurie. Despre acestea ne vorbeste chiar Cezar in continuarea serialului de alimente Rare si Rafinate, pe care l-am initiat cu sprijinul lui.

Asa cum spuneam la inceputul serialului, Cezar Filip si Doru Pencea au dat nastere unui proiect inedit in Romania, aducand la cunostinta romanului ca luxul nu ii este interzis in totalitate, sau cel putin nu din punct de vedere al gastronomiei. Asa a luat nastere restaurantul Ginger, locatie care isi propune sa coboare gustul luxului la nivelul economic al romanului, fara a se sfii si a se zgarci in a-i satisface pretentiile. Asadar, cu ajutorul lui Cezar Filip, am convenit la realizarea unui serial, pe care el l-a numit inca de la inceput intr-un mod haios "RR", care sa-ti prezinte unele dintre cele mai inaccesibile materii prime, dar accesibile buzunarului tau ca preparat finit la restaurant. Cezar Filip ne prezinta lucrurile nestiute din spatele unui preparat pretentios: Foie Gras Presse.

Ficatul de rata sau de gasca indopata nu este o materie prima atat de rara, dar este foarte rafinata. Ratele si gastele acumuleaza in ficat, in timpul cand se hranesc bine, rezerve de grasime pe care le folosesc in perioada migratiei.

Aceasta face ca ficatul lor sa devina mai mare si sa aiba o strucutura onctuoasa. Vechi egipteni au observat acest lucru si nu numai atat, ci si faptul ca ficatul marit are un gust mult mai bun decat cel normal.

Marirea ficatului se obtine prin indoparea ratelor si gastelor cu boabe de porumb, aceasta supraalimentare pricinuind aculumularea de grasime in ficat, care nu este nicidecum cirotic, cum cred unii, pentru ca fenomenul este reversibil. Daca se inceteaza indoparea, acesta revine la forma normala.

De curand, am vazut intr-o emisiune la televizor cum cineva caruia i s-a prezentat o portie de ficat de gasca indopata, s-a strambat si a spus ca nu manca asa ceva. Nu stiu de ce s-a strambat, poate voia langa el un bot de mamaliga. De multe ori oamenii au reactii stupide in fata unor produse de gastronomie de inalta clasa.

Ficatul de rata se poate pregati in mai multe feluri, de la carpaccio, la tras in tigaie si de la componenta a unor feluri cum ar fi Turnedo Rossini, pana la diferite forme de fois gras presse, terina si parfait. Se serveste aproape intodeauna cu fructe sub diferite forme sau cu jeleuri de fructe cerand sa fie acompaniat de ceva dulce acrisor si chiar picant.

La fois gras se bea intodeauna un vin alb dulce, iar la francezi aproape ca intra in retea vinurile de Sauterne. Chiar la pregatirea ficatulu de rata sau de gasca se pot folosi vinuri dulci ca Porto sau Malaga, champagne, cognac sau armagnac. Din multitudinea de retete de preparare a ficatului va vom prezentam una pe care noi o servim la restaurantul Ginger, si anume:

Fois gras presse de rata cu usturoi confiat si prune de California.


Se ia un ficat de rata proaspat(aprx. 500 gr) si se taie in felii de 1 cm.

Se scot toate venele din el, dupa care se pune pentru 12 ore in lapte. Se scot din lapte, se scurg bine si se condimenteaza cu piper alb, sare dulce si cognac.

Fiecare bucata se pune in forma, constituindu-se din ele straturi succesive. presandu-se in permanenta. Formele de inox pline cu compozitie se invelesc in 2-3 straturi succesive de folie alimentara si se lasa 2-3 ore in frigider. Intr-un cuptor cu ventilatie se pune o tava cu apa si se incalzeste la 110 grade. Formele se introduc in tava cu apa si se lasa la bain marie timp de 8-9 minute, dupa care se scot pentru a evita o tratare termica excesiva. Se racesc la temperatura camerei dupa care se pun la frigider la 5-6 grade.
Compozitia la aceasta temperatura scazuta are consistenta untului, iar in partea superioara face un usor "guler" de grasime.

Se scoate din forma si se tine invelit in folie la temperatura de 5-6 grade, temperatura la care se si serveste in bucati intre 50-80 grame drept gustare.

La restaurantul Ginger se serveste, asa cum se vede si in poza acompaniat de dulceata de usturoi, de prune de California(daca este sezon de trufe o felie de trufa neagra proaspata) si recomandam, bineinteles un vin alb dulce, de ce nu, o Tamaioasa romaneasca.

Articol realizat cu sprijinul lui Cezar Filip - Restaurant Ginger.  

Citeste din serialul "Rar si Rafinat" si:

Trufa Alba! 

Trufele negre - "sinonimul briliantelor pentru un bijutier"

 

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

flory (17.11.2014, 21:29)
Ar trebui sa va indoape si pe voi cineva cu forta daca tot vi se pare ok aceasta procedura la care sunt supuse acele animale pe care le numiti voi produse de INALTA CLASA.Poate ati reusi sa faceti si voi parte din inalta clasa si v-ati schimba putin mentalitatea.Cineva sa interzica aceasta mancare!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 oct