arnold

Ce alimente a exclus Arnold Schwarzenegger din meniul...

Citeste mai mult»
justin

Justin Timberlake a anunțat că suferă de boala Lyme

Citeste mai mult»
Hulk Hogan

Hulk Hogan a murit din cauza unui „infarct miocardic...

Citeste mai mult»
suc

Cât de mult îi afectează pe copii timpul petrecut în fața...

Citeste mai mult»
Michael Jackson

O șosetă a cântărețului Michael Jackson, considerată...

Citeste mai mult»
Katy și Justin

Justin Trudeau şi Katy Perry au fost văzuţi luând masa...

Citeste mai mult»
Andi Moisescu

Andi Moisescu, declarații rare despre tatăl său care l-a...

Citeste mai mult»
P. Diddy

Rapperul P. Diddy cere să fie eliberat contra unei...

Citeste mai mult»
Cheloo

Cheloo, prins de poliţişti după ce ar fi făcut scandal în...

Citeste mai mult»
lopez

Dieta minune care o ajută pe Jennifer Lopez să arate atât...

Citeste mai mult»
Beyonce

Donald Trump o acuză pe Beyoncé că a primit din partea...

Citeste mai mult»
Ozzy Osbourne

Fanii lui Ozzy Osbourne îi vor putea aduce un ultim...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Dana Budeanu, despre apariția lui Jennifer Lopez la...

Citeste mai mult»
helen

Helen Mirren, care a împlinit 80 de ani, spune că...

Citeste mai mult»
be

Produse farmaceutice fabricate în România, disponibile...

Citeste mai mult»
calc

Calculează-ți ușor greutatea ideală: folosește...

Citeste mai mult»
Hulk Hogan

Actorul și starul de wrestling Hulk Hogan a murit la...

Citeste mai mult»
adelina pestrițu

Adelina Pestrițu a rămas fără permis de conducere: „...

Citeste mai mult»
Mădălina Ghenea

Mădălina Ghenea, intervenție chirurgicală complicată la...

Citeste mai mult»
Jeff Daniels

Actorul Jeff Daniels, extrem de critic la adresa celui...

Citeste mai mult»
Venus Williams

Surpriză la Washington: Venus Williams a anunţat că este...

Citeste mai mult»
tripleti

Tripleți identici, un caz medical extrem de rar, născuți...

Citeste mai mult»
godzi

Artistul italian DJ Godzi a murit la 35 de ani, după o...

Citeste mai mult»
Ozzy Osbourne

Brian May, după decesul lui Ozzy Osbourne - Ultima sa...

Citeste mai mult»
george

O nouă fotografie cu Prince George a fost publicată cu...

Citeste mai mult»
oasis

Oasis transmite fanilor că sunt în siguranţă la...

Citeste mai mult»
rochii

Ținute chic pentru nunți de zi, de seară sau în aer liber

Citeste mai mult»
cuplu

Directorul general al unei companii americane din...

Citeste mai mult»
ada

Ada Galeș, diagnosticată cu o formă rară de cancer....

Citeste mai mult»
ellen degeneres

Ellen DeGeneres a dezvăluit adevăratul motiv pentru care...

Citeste mai mult»
cuplu

Patronul unei firme americane, surprins cu amanta la un...

Citeste mai mult»
Stephen Colbert

CBS anulează emisiunea ''The Late Show with Stephen...

Citeste mai mult»
Mihaela Radulescu

Mihaela Rădulescu, mesaj după moartea lui Felix...

Citeste mai mult»
Oana Sîrbu

Secretul sănătății Oanei Sîrbu, la 57 de ani: „Ceaiul de...

Citeste mai mult»
Felix Baumgartner

Primul om care a sărit din stratosferă, Felix...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla marchează împlinirea vârstei de 78 de ani...

Citeste mai mult»
Miley Cyrus

Miley Cyrus nu mai pleacă în turnee din cauza 'lipsei...

Citeste mai mult»
Albert NBN

Trapperul Albert NBN, care a înjurat România pe scena...

Citeste mai mult»
Labubu

Nebunia păpuşilor Labubu. Firma chineză care le produce...

Citeste mai mult»
Thierry

Prezentatorul de televiziune și producătorul Thierry...

Citeste mai mult»

Paste de recesiune, dar cu gust de lux!

De în Sport 16 apr 2009
Recesiunea afecteaza bugetul, iar finantele dauneaza belsugului mesei de Paste. Gustul va fi mai saracacios, preparatele mai putin calitative, dar nu avem ce face si trebuie sa ne supunem consecintelor crizei. Cu bani mai putini in buzunar la cumparaturi mai rau ne amagim decat sa ne bucuram de venirea marii sarbatori. Nu este cazul sa te intristezi...noi ne-am gandit la bugetul tau in acest an si vrem sa iti oferim cateva alternative ieftine si gustoase din cale-afara. Pacaleste recesiunea cu gustul de lux al preparatelor recomandate de Victor Melian, "voyage chef" si initiatorul proiectului "Rent a chef".

Suntem in Saptamana Mare, intram cu pasi repezi pe ultima suta de metri in asteptarea Pastelui si trebuie sa merg chiar astazi la cumparaturi, pentru ca pana acum nu am avut timp, insa nu stiu exact cum sa procedez, nu stiu cum sa-mi intocmesc lista pentru a nu-mi "falimenta" bugetul si-asa destul de uzat in ultimul timp. Dar nu vreau nici sa ma zgarcesc in preparate si ingrediente, pentru ca am musafiri in noaptea de Inviere si nu pot sa ma fac de ras: am o onoare "culinara" de protejat, cu greu construita din anii anteriori si nu accept ca recesiunea sa-mi distruga acest lucru! Sa simti cum invitatii degusta cu pofta din toate preparatele create de tine si cum se infig in ele pentru a nu rata niciuna, si sa mai primesti si laude pe deasupra pentru bucatele pregatite cu dragoste, iti umplu inima de bucurie.

Asadar, sunt in fata unui paradox: banii putini si preparate de lux, cu prestigiu. Ce sa fac? Pot oare sa imi pacalesc cumva invitatii prin bucate mai putin costisitoare, dar fara un gust atat de savuros ca de obicei? Nici nu este nevoie, pentru a iesi din aceasta situatie antagonica iti trebuie cateva secrete care sa te "acopere" in fata crizei financiare si sa iesi astfel basma curata in noaptea de Inviere. Nici eu nu credeam ca exista, insa Victor Melian m-a invatat cateva trucuri extrem de eficiente si mi-a construit un meniu de Paste cu gust rafinat, dar la bani putini.

In primul rand, expertul nostru ne precizeaza ca nu numai ce este pe masa in materie de mancare este important pentru a avea o atmosfera de lux, ci si felul in care creezi o ambianta care sa te induca intr-o astfel de atmosfera: mare atentie la aranjamentul mesei, cateva betigase cu miros de musk sau scortisoara, niste lumanarele parfumate si luxul este asigurat inca din stadiu incipient.

Aperitiv de lux...


Dintr-un meniu care se pretinde a fi fastuos nu poate lipsi evident sampania, care este in opinia mea "glasul luxului". Sa coboram un pic din piscul luxului aromat de Dom Perignon si sa cautam printre rafturile hypermarket-urilor noastre cateva sticle de sampanie la un pret acceptabil, dar care sa ne innobileze masa, pentru a crea acea senztie de luxuriant. Victor Melian sustine ca reusim sa ne descurcam si pe pamant romanesc in ceea ce priveste achizitionanarea unei sticle bune de sampanie: "Sampanie sau de fapt vin spumant gasiti si la preturi drezonabile si chiar la sticle mici (1/4). De exemplu Codorniu, Pol Roger, Piper Heidseck merita toti banii, adica 15-25 de lei sticla. Putin si bun...".

Pentru a fi in acord cu definitia luxului, specialistul nostru spune ca la o masa de o asemenea prestanta nu se consuma decat un singur fel de mancare, elegant, rafinat si gustos: "Nu uitati aceasta masa magica e ceva usor ca o atingere de matase. Un singur fel ajunge." si ne propune o reteta savuroasa si eleganta la bani putini:

In loc de foie-gras...

Aveti nevoie de :

- o para
- ficat de pui
- o sticla mica de lichior de afine

Tot ce trebuie sa faci este sa prajesti ficatul (in asa fel incat sa fie mai in sange), sa adaugi un strop de sare, o lingura de zahar pentru a carameliza, apoi sa tai para rondele, sa o adaugi in tigaie si sa stingi toata compozitia cu lichiorul de afine. Asta e tot. O mancare eleganta cu bani putini si timp redus de preparare.

Desert de lux pentru siluete rafinate...cu bani putini

Cine zicea ca luxul si banii putini nu se atrag de nicio culoare? Ei bine, oamenii s-au mai desteptat si au gasit trucuri in mai toate domeniile pentru ca mancarea nu numai sa arate
excelent, dar si gustul sa fie pe masura...si cum nicio masa nu este cu adevarat finalizata fara un desert, a trebuit sa intrebam specialistul ce desert prestigios putem sa savuram daca vrem sa traim pe pielea noastra luxul din marile restaurante rafinate:

Cumpara inghetata de preferinta de vanilie, 100 gr de cicocolata dupa gust cu sau fara nuci ,migdale etc... Rade ciocolata si pune-o la topit cu putin lapte la foc mic, avand mare grija.

Pune apoi inghetata in cupe si deasupra ciocolata calda, dar fara sa fie fierbinte.

Iata un meniu destul de elegant neatins de patima recesiunii si fara a falimenta nici un buget de familie. Iata si alte trucuri mai mult sau mai putin inovatoare, dar  pe care eu am de gand sa le folosesc Pastele acesta:

- daca bogatii se falesc cu gustul nobil al caviarului, eu am sa inlocuiesc aceasta delicatesa cu icre normale de crap, preparate in stil propriu: cu mult gust si multa savoare, perfecte pentru a ne lua gandul de la caviar
- o sa introduc in meniul meu, printre aperitive si bruschetti "home-made"; par asa de tantose, dar sunt atat de usor de facut: prajesti cateva felii de paine, le "ungi" cu un catel de usturoi, dupa care adaugi un amestec de rosii taiate cubulete mici cu diverse mirodenii gata sa iti incante simturile (se fac atat de repede, dar invitatii nu vor stii acest lucru si au si un aspect deosebit)
- tot ca o pata de rafinament, voi prepara o salata de avocada picanta, care va acompania perfect ouale de Paste: voi cumpara un avocado astfel: voi prepara putina maioneza, in care voi adauga mustar, sare, piper si un strop de suc de lamaie, dupa care voi adauga rosii, ardei, ceapa si avocado taiate foarte marunt

Tu cum ai de gand sa iti manageriezi resursele pentru ca masa ta de Paste sa nu aiba de suferit?

Victor Melian este bucatar profesionist si il poti regasi pe blogul sau de pe Feminis.ro, unde il poti cunoaste mai bine prin intermediul articolelor sale extrem de „apetisante”.
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 aug