covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»

Mancare cu "amprenta" de Craciun

De în Sport 19 dec 2008
Feminis a testat in bucatarie patru retete la alegere pentru masa de Craciun. Afla care sunt acestea, in ce s-au "impiedicat" in prepararea mancarii, cum au depasit momentele cheie din reteta si care e produsul final direct de la redactorii feminis. Fiecare dintre ei a adus un ingredient secret in aceste retete: amprenta personala si sufletul. Gateste cu suflet alaturi de ei!
Ciorba de porc a la grec

Imi place sa gatesc pentru sarbatoare. De cand eram copil stateam alaturi de bunica mea cand facea prajituri si bucate de Craciun. Si mama gateste extraordinar, insa spiritul de sarbatoare plina de caldura si dragoste o gaseam in cantitati industriale la bunici, unde ne strangeam toti. Tot de la bunica am invatat sa fac si primele mele prajituri si manacaruri. De aceea am sa va impartasesc o reteta delicioasa care imi rasfata papilele gustative in copilarie. Mai exact o ciorbica de porc a la grec. Eu deja m-am antrenat (dupa cum vedeti si in poza) pentru a o gati si de Craciun.

De ce am avut nevoie pentru 5-6 portii:

- 400 g carne de porc
- 60 g ceapa
- 100 g morcov
- 150 g telina si albitura (pastarnac)
- 75 g orez
- 150 g smantana
- 1 ou
- sare si sare de lamaie dupa gust
- Delicat
- o legatura de marar sau patrunjel verde

Cum am preparat-o:


Pai mi-am turnat o cana de suc la care am adaugat o feliuta de  lamaie, ca sa am energie pe toata perioada prepararii, am luat o oala de inox, apoi mi-am insirat toate ingredientele pe masa. Am luat carnea am spalat-o, am portionat-o si am pus-o la fiert in apa rece. Am luat spuma si apoi am adaugat putin Delicat. Dupe ce carnea era aproape fiarta, am adaugat zarzavatul taiat marunt.

Dupa inca 10 minute de fierbere am adaugat orezul spalat. Am amestecat cu furculita bine oul si l-am diluat cu putina zeama fierbinte apoi am turnat amestecul in ciorba, dupa ce toate ingredientele erau patrunse.

Am  amestecat totul si l-am lasat sa se mai fiearba inca 5 minute. Am potrivit gustul cu sare si sare de lamaie, iar inainte de servire am adaugat verdeata tocata marunt si in cele din urma smantana.

Iar ca sa fie o masa cat mai traditionala, am ales si niste painici facute in casa. Iar farfuria de sub bolul cu ciorba l-am ornat cu coaja de portocala. O lumanarica de Craciun, un con de brad si un pahar cu vin si langa si…all done.

Bon appetit!
(Nicoleta Bujor)

Cornulete cu...de toate

O reteta dulce traditionala de Craciun este foarte complicata si destul de laborioasa. In general, de Craciun facem cozonac. Am vrut sa ies din acest tipar, dar sa pastrez linia traditionala de gustari. Si m-am oprit la ceva simplu, practic si gustos...la vestitele si gustoasele cornulete.cornulete.

Nu trebuie sa iti faci griji ca nu iti ies, ca e prea greu sau ca dureaza prea mult. Acum ai totul la-ndemana si nu ai cum sa dai gres. Imi plac foarte mult cornuletele: eu le consider „mai multe prajituri intr-una” pentru ca poti sa le umpli cu orice vrei tu, dupa pofta inimii tale.

Ingrediente:

3 oua
1 ceasca zahar
zahar vanilat
1//2 pachet unt
1 cub de drojdie
1 cana cu lapte
faina cat cuprinde

Pentru umplutura:


gem: de prune, de gututi, de caise, de ce vrei tu si e pe gustul si placul tau.
rahat
ciocolata

Iscusinta mea in procesul de productie:

Am pregatit aluatul, amestecand pe rand toate ingredientele, si ce credeti? Am uitat sa pun zaharul! Cu toate ca aluatul nu trebuie sa fie foarte dulce, umplutura fiind cea care ofera dulceata necesara, totusi un pic de zahar trebuie pus.

Pontul in acest caz este sa pui mai multe pliculete de zahar vanilat in compozitie. Vor inlocui zaharul si aluatul va fi si mai aromat. Nu trebuie sa te impiedice faptul ca ai uitat acest „mic” amanunt. Pe mine nu m-a impiedicat. Plus ca nu trebuie sa fie prea dulce.

Se imparte aluatul in 3 – 4 mingii, care vor fi intinse cu facaletul. Stiu ca de obicei cornuletele trebuie sa fie micute, dar mie imi place sa le fac mai mari, sa semene mai mult a prajitura.

Astfel ca, am intins fiecare foaie si am taiat-o in forma de patratele. In fiecare ptratel am adaugat fie gem de gutui cu nuca, fie de caise cu mieji, fie de prune, iar la cel de prune m-am jucat cu diverse seminte pe care le-am adaugat deasupra gemului: de dovleac si de migdale au fost alegerile mele. Nu stiam ce gust vor avea, dar au fost excelente.

Pe alte patratele am adaugat diverse tipuri de rahat, sau chiar bucati de ciocolata care s-au topit odata cu introducerea la cuptor.

Am lasat am 20 de minute fiecare tava, dar acest lucru depinde de fiecare cuptor in parte. Trebuie sa fie putin rumene.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am tavalit prin zahar tos. Va mai spun un secret: nu folositi zahar tos simplu ci adauga in el un plic de zahar vanilat sau cumpara-l direct aromat.

Au fost delicioase. Au venit si cateva prietene la mine si le-am dat gata chiar in seara aceea. Va intrebati probabil de ce cornulete de Craciun? Pentru ca sunt, practice, gustoase, savuroase si de ce nu „personalizate” lasandu-ti imangiantia sa contribuie in prepararea lor.

Pofta buna!
(Daniela Ganciu)

Varza de Bruxelles cu sos de portocale si chili

Nu sunt genul de persoana care sa petreaca ore intregi in bucatarie, si de aceea prefer retetele rapide si care sa aiba ceva special! Seara de ieri nu a facut exceptie, pentru ca am gatit ceva rapid, care sa se potriveasca cu friptura de porc.

Vei vedea ca in aceasta reteta se vor amesteca extrem de bine gustul dulce si cu cel picant, intr-o alternativa fresh a garniturilor traditionale.

Nu iti va lua mai mult de o ora (cu indulgenta) si nu ai nevoie de preparative speciale. Eu am gatit-o vorbind la telefon, primind colindatori (nu cei din felul traditional, ci prieteni!) si reusind sa ascult si muzica. Daca mie mi-a fost atat de usor (sunt o persoana indemanatica si cu talent la bucatarie, dar care nu are rabdare), te sfatuiesc sa incerci si tu, pentru ca nu ai cum sa dai gres!

Ingrediente: (pentru 4 persoane)

-400 de grame de varza de Bruxelles
-De la doua portocale mari, sucul si razatura lor
-Praf de chili (dupa gust)
-O lingura de faina de porumb (eu nu am gasit si am folosit faina alba de grau)
-Un sfert de pachet de margarina
-Putin zahar
-Sare si piper negru

Cum prepari:

Tai coditele verzelor de Bruxelles si apoi le tai in jumatati. Le asezi intr-o sita deasupra unei oale de apa care fierbe. Le lasi 10 minute sau mai mult, daca folosesti verze congelate, asa cum am folosit eu. Verzele sunt gata atunci cand au inceput sa se inmoaie, dar isi pastreaza culoarea verde deschis.

Daca nu ai chef sa la tii deasupra aburilor, le poti pune in apa fiarta pentru cateva minute. Va avea acelasi efect.

Pentru sos: Storci cele doua portocale, nu inainte de a le da pe razatoare coaja. Pune sucul de portocala intr-un recipient impreuna cu faina si apoi pune-le pe foc pana cand se ingroasa sucul (nu uita sa amesteci pentru a nu se forma cocoloase).

Adauga o parte de razatura de portocala (pastreaza o parte din razatura pentru a decora!), praful de chili (un varf de lingura), cateva grauncioare de zahar (pentru a evidentia toate celelalte gusturi din reteta), margarina, sarea si piperul. Mesteca bine si ia-le de pe foc atunci cand toate ingredientele s-au omogenizat. O sa observi ca sosul a devenit rosiatic (de la chili).
Pune verzele pe farfurii, adauga sosul deasupra lor si presara pe deasupra razatura de lamaie si inca un praf de chili.
Pofta buna!
(Georgiana Papari)

Porc dulce-acrisor cu orez

O reteta usoara, rapida, cu mari sanse de reusita, cu mici accente asiatice. O recomand tuturor celor care habar n-au sa prepare caltabosi si sarmale, dar care nu concep masa de Craciun fara carnea de porc. Mda, un compromis!

Nu ai nevoie nici de rabdare, nici de indemanare, ci doar de un wok incapator si o hota puternica, caci se va lasa cu mirosuri tari. Un sfat care mie mi-ar fi prins bine: asigura-te ca
ai toate ingredientele la indemana, gata de "aruncat" in orice moment in wok.

Ingrediente (pentru 2 portii generoase):

Nimic pretentios. Ieftine si de gasit in orice supermarket. Vei vedea insa ca pe multe dintre ele le ai deja in camara. Eu aveam deja acasa faina, orez, zahar, ulei de masline, otet, ghimbir macinat si usturoi, asadar nu a trebuit sa cumpar decat carnea de porc file, ardeiul gras, ardeiul iute, ceapa verde si conserva de fasole verde. Toate m-au costat 21,50 lei, deci in jur de 10 lei / portia. Ultra-convenabil, nu?

-400g file de porc
-100g orez
-2 maini de fasole verde (nefiind tocmai sezonul pastailor, am folosit o jumatate de conserva Bonduell)
-1 ardei gras rosu
-1 ardei iute proaspat
-4 fire de ceapa verde (daca n-ai noroc sa o gasesti, inlocuieste-o cu doua frunze de praz)
-2 catei de usturoi
-2 linguri de faina
-1 lingura de zahar
-2 linguri de otet
-1 lingura rasa de ghimbir macinat
-sare de mare si piper proaspat macinat, dupa gust
-cateva linguri de ulei de masline pentru prajit

Cum prepari:

1. Ca sa-ti iei de-o grija, pune mai intai orezul la fiert. Cand e gata, scurge-l si aseaza-l in
portii egale in doua boluri. Cand vor fi gata, vei adauga carnea si legumele peste el.

2. Taie carnita in fasii cat mai subtiri, dupa care tavaleste-le in cele doua linguri de faina
amestecata cu sre de mare si piper proaspat macinat.

3. Pune wok-ul pe un ochi de aragaz mediu si toarna in ele 3-4 linguri de ulei de masline. Da focul la maxim pana cand acesta se incinge.

4. Arunca fasiile de carne in wok si lasa-le sa se rumeneasca timp de 5 minute. Intoarce-le din cand in cand cu o paleta de lemn ca sa nu se arda.

5. Taie cei doi catei de usturoi, cele patru fire de ceapa verde, ardeiul iute si pe cel gras si
adauga-le in wok peste carnita rumenita. Amesteca bine. Adauga apoi si cele doua maini sau jumatatea de conserva de fasole verde. da focul mai mic si amesteca-le timp de 2 minute.

6. Toarna peste continut cele linguri de otet, lingura de praf de ghimbir si pe cea de zahar.
Amesteca bine si lasa continutul sa fiarba timp de inca 3 minute.

Important: legumele trebuie sa-si pastreze culorile si gustul. Daca le lasi mai mult in wok sau
folosesti prea mult ulei, acestea isi pierde aroma naturala si vor avea, cel mai probabil, gust
de ghiveci sau de zacusca.

7. Ia wok-ul de pe foc si adauga continutul in cele doua boluri, peste orez.

Rezultat:

Gustos! Daca as fi lasat un pic mai mult carnita la rumenit m-as fi incumetat chiar la un
"delicios!". Ai mei, carora le-am servit "inventia" pe post de felul doi, la pranz, sunt inca in
viata, ba chiar m-au felicitat. Cu mentiunea de rigoare ca un pic de rabdare n-ar fi stricat.  Am sa repet experienta in Ajunul Craciunului, cu mai mult calm si mai multa rabdare. Tine-mi pumnii!
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 apr