Iată de ce trecutul este o oportunitate, nu un regret

De în Dezvoltare personala 24 iul 2020

Ai avut cel puțin o dată în viață un regret și de cele mai multe ori conștiința ți-a dat bătăi de cap, de aceea ți-ai dorit să poți șterge totul și să o iei de la capăt, dar aceasta nu este soluția.

Din fiecare experiență ai de învățat câte ceva, chiar dacă pui la îndoială ceea ce s-a întâmplat, deoarece ești om și de aceea ești predispusă la greșeli. Trecutul îți asigură dezvoltarea în felul următor:

1. Te ajută să evoluezi schimbările, pentru că vezi cât de mult te-ai schimbat și în ce circumstanțe trăiești.
2. Te ajută să-ți redescoperi rădăcinile și te motivează să continui.
3. Este un carusel de amintiri, care păstrează cele mai semnificative povești.
4. Când ești deznădăjduită, poți realiza că deja ai trecut prin lucruri care te-au întărit foarte mult și așa găsești motivația de a fi cea mai bună versiune a ta.
5. Din trecut, mintea ta învață să se ferească de pericole.

Cu toate acestea, câteodată rămâi blocată în trecut, fără să înveți nimic, pentru că este o mare diferență între a lăsa trecutul să te „definească” și a-l lăsa să te conducă, iar viața este o rețea permanentă de legături, despărțiri și strategii. Numai atunci când treci de ceea ce s-a întâmplat reușești de fapt să te concentrezi pe ceea ce chiar contează, astfel încât să nu lași prezentul să-ți scape de sub control și să nu te simți lăsată în urmă. Însă atunci când începi să te pui pe primul loc, scapi de fapt de ceea ce te frământă și iată de ce trebuie să-ți revizuiești trecutul, dar să nu rămâi blocată în el:

Viitorul încă nu a fost scris

Întotdeauna este mai ușor să începi de la zero în loc să te chinui să refaci munca altcuiva sau să remediezi o greșeală, iar trecutul nu-l poți șterge orice ai face, dar poți scrie peste el. Dacă nu reușești să evadezi din bucla în care ai intrat, trebuie măcar să fii conștientă de faptul că și dacă dai o nouă șansă foștilor iubiți tot poți suferi, expunându-te la un mediu toxic și poți alege să te întorci să trăiești alături de părinții tăi abuzivi, dar nu vei fi niciodată fericită în acest fel.

Trecutul nu te Definește, este doar o parte din tine

Este greu să tragi o linie între bagajul emoțional și ceea ce-ar trebui să-ți atragă instantaneu atenția, dar anxietățile și durerile te-au făcut să devii cine ești astăzi. Acum nu mai poți controla ce s-a întâmplat, dar îți poți da seama cât de multe lucruri au fost prost înțelese și câte au rămas nerezolvate. Vei vedea că nici măcar nu este atât de complicat precum părea să analizezi și să tragi concluzii, astfel încât să te simți chiar eliberată.

Toată lumea s-a lovit de pierderi și greșeli

Nu ești singura care trece printr-o perioadă grea, care a pierdut pe cineva drag sau care a avut inima frântă și nu trebuie automat să treci peste ci prin aceste experiențe bogate de semnificații. Poate consolarea nu este foarte mare, dar trebuie să realizezi că niciodată nu ești singură și după ce lupți o vreme cu propriile sentimente e mai bine să le recunoști și să le interiorizezi, ca să te poți dezvolta. Nu lăsa regretele să te consume, deoarece trebuie să înveți din trecut, ca să-ți faci un viitor mai bun.

Dacă încerci să ștergi trecutul, vei ajunge să uiți și părțile frumoase

Dacă ai ajunge vreodată în punctul de a putea șterge anumite experiențe, vei vedea că acelea te-au legat de altele mai plăcute și așa au apărut în viața ta persoane care ți-au căptușit sufletul și pe care vrei să le ții minte toată viața, dar care nu și-ar fi pus amprenta asupra ta, dacă n-ai fi trecut deja prin ceva marcant. Așa că mai bine te aduni și vezi fiecare experiență ca pe o oportunitate de a învăța ceva, nu ca pe o greșeală.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 dec