chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Pilates: cea mai simpla cale de impacare cu stresul!

De în Sport 5 dec 2008
Sportul este cea mai simpla cale catre un corp superb si catre o sanatate de "fier", dar stiai ca Pilates este cea mai simpla cale de impacare cu stresul cotidian? Afla secretele exercitiilor de Pilates, cum sa le executi corect pentru o eficienta mai ridicata si cum te ajuta ele sa faci fata solicitarilor excesive... de zi cu zi!

Stiu toate beneficiile sportului, am luat cunostinta de ele si practic si teoretic, dar o parte neacoperita acestui domeniu tot imi ramane necunoscuta. Fie ca e vorba de Pilates sau alt sport, niciodata nu am reusit sa “citesc printre randuri” respectivele miscari. Stiu ca te intrebi la ce ma refer! Pun accentul foarte mult in acest articol pe ceea ce se afla in spatele vizibilelor exercitii, si anume, pe executia corecta, pe respiratie, pe eficienta, pe controlul corpului, mai simplu pe relatia minte-corp in interiorul unui sport, cu atat mai mult in Pilates care imprumuta multe tehnici mentale, pentru a se imbina armonios cu cele fizice, si pentru a ne ajuta sa facem fata stresului cu care ne confruntam din pacate zilnic.

Iti vom oferi cateva exercitii de Pilates care sa te mentina in forma pentru a te bucura din plin de sarbatorile de iarna, dar si pentru a reusi sa faci fata stresului inevitabil tot din aceasta perioada. De asemenea, afla secretele din spatele acestor exercitii de la un instructor specializat in Pilates, Cori Gramescu de la Getfit Gym. Tine cont de aceste sfaturi mai ales daca practici Pilates acasa.

Inspira, expira!

Este un punct sensibil al practicarii exercitiilor si un aspect pe care foarte putini il executa corect. Ne aventuram in diverse exercitii, nu neaparat de Pilates, si ne plangem ca nu mai putem, ca am obosit, ca e prea solicitant sau ca nu mai putem respira. Toate aceste din cauza faptului ca nu stim sa respiram in timpul exercitiului. O respiratie corecta te ajuta sa iti duci programul la bun sfarsit cu brio, intr-un mod corect si eficient si fara sa te obosesti mai mult decat ar trebui.

Respiratia reprezinta “secretul” mai multor tipuri de exercitii, o respiratie corecta poate reduce chiar si stresul, iar prin expiratie si inspiratie se oxigeneaza in mod adecvat creierul.

Cori Gramescu ne spune ca in Pilates, respiratia este o tehnica deosebita, fiind de fapt si elementul de baza de la care s-a plecat in dezvoltarea acestei metode.

Respiratia este speciala, inspiratia fiind profunda, tridimensionala in lobii inferiori ai plamanilor, putand astfel obtine o serie foarte mare de avantaje, ne spune instructorul:

- ne oxigenam foarte bine sangele, deoarece oxigenul patrunde exact in locul in care are nevoie organismul pentru a efectua un schimb de gaze;

- obtinem o relaxare musculara, pentru ca o respiratie corecta, profunda, provoaca o relaxare la nivelul musculaturii cutiei toracice si elibereaza tensiunea din umeri si gat, care e primul simptom de stres, deoarece atunci cand ne stresam tendinta este sa ne incordam bine muschii din zona superioara a corpului, creand propriu-zis centri de stres, si atunci, respirand cum ne invata Pilates obtinem totodata relaxarea de care avem nevoie zilnic;

- respiratia lucreaza din interior musculatura abdominala, acesta fiind si cheia succesului in Pilates, spune Cori, si anume faptul ca aceasta metoda actioneaza ca un “corset” asupra zonei abdominale, schimbarile venind din interior catre exterior.

Regula de baza, pentru voi, cele care practicati Pilates acasa, este sa inspirati atunci cand sunteti in stand-by, adica pe momentul de relaxare a corpului, si sa expirati pe partea dificila a exercitiului.

 

Relatia minte-corp “manageriaza” nivelul de stres

Pilates este unul dintre putinele sporturi care aduc pe acelasi plan corpul si mintea sau altfel spus, care foloseste si puterea mintii in antrenamentele sale.

In Pilates se armonizeaza extrem de subtil exercitiile fizice cu cele mentale, ajutand foarte mult la “descarcarea” persoanei de grijile zilnice si de stresul provocat de o multitudine de factori care ii determina prezenta mai tot timpul.

Imbinand puterea mintii cu forta fizica, Pilates devine o metoda care ajuta la eliminarea stresului din corp, prin relaxarea muschilor si a trupului si prin “preocuparea” mintii cu exercitiile specifice prin concentrarea ei asupra fiecarei parti a corpului care este lucrata.

Exercitiile fizice “manageriaza” nivelul de stres din organism si acest lucru este vizibil la sfarsitul unui program de antrenament, cand starea de bine se instaleaza comod in corp, denotand bunadispozitie, veselie si pofta de viata.

 

Controlul corpului

Cori Gramescu ne explica faptul ca in sine Pilates inseamna controlul corpului, deoarece la inceputurile sale, acest tip de sport asa era denumit, iar menirea lui era sa revigoreze un corp bolnav.

Odata cu trecerea timpului, aceste miscari ale corpului s-au conturat intr-un sport, care avea sa devina o inovatie a timpului, fiind extrem de eficient atat in combaterea stresului, cat si in privinta tonifierii si modelarii fizice. La fel ca si in yoga, “colaborarea” dintre minte si corp isi face simtita prezenta si lucreaza concomitent.

Controlul corpului este unul dintre principiile extrem de importante in Pilates. El este in stransa relatie si cu celelalte principii, totul imbinandu-se armonios intr-un complex program la finalul careia te vei simti o “zen diva” si vei avea o silueta de invidiat.

Cum detinem controlul asupra corpului? El depinde foarte mult de puterea noastra de concentrare si de constientizarea tuturor partilor corpului. Pentru a ne controla corpul in timpul exercitiilor trebuie ca atentia noastra sa fie maxima si indreptata asupra partii pe care lucram. Ne eliberam de gandurile “impovaratoare” care ne apasa si ne concentram pe exercitiile noastre, deci pe propria persoana. In acest fel si exercitiile sunt executate corect iar eficienta este maxima.

Eficienta este unul dintre principiile din Pilates care include: stabilitate, control, respiratie, echilibru si tot ce mai face ca un exercitiu sa fie executat corect.

 

Pentru o postura corecta…

Unul dintre marile beneficii ale exercitiilor Pilates, pe care il ofera “la pachet” cu celelealte, este ca iti ofera o postura corecta, ne spune Cori, aceasta fiind una dintre marile probleme ale femeilor. La femei postura incorecta este mult mai vizibila si ofera atat un aspect inestetic, dar atinge si latura trasaturilor de caracter. O femeie cu o postura incorecta, cu o mica “cocoasa” de exemplu sau cu umerii trasi in fata intr-un mod evident isi construieste singura o imagine de femeie slaba, nesigura pe sine si denota lipsa de preocupare pentru propria persoana.

Cum ne ajuta? Cori spune ca exercitiile de Pilates ajuta muschiul pectoral, unul dintre muschii mari ai corpului si “responsabil” cu postura noastra, sa se intinda, creand astfel postura perfecta.

Cori Gramescu ne spune ca este gresit sa credem ca o postura corecta inseamna a aduce umerii in spate si foarte sus, ci din contra umerii trebuie sa fie jos, dar cu muschii pectorali bine intinsi.

 

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar