Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

10 obstacole care ne impiedica sa facem sport

De în Sport 25 sep 2008
Nu-i asa ca mereu iti propui sa mergi la sala si cu toate acestea nu reusesti sa incluzi sportul in stilul tau de viata? De ce oare? Cori Gramescu, instructor de Pilates la "GetFit Gym", ne-a ajutat sa descoperim care sunt principalele obstacole ce ne impiedica pe noi femeile sa facem sport. Ne-a oferit si cateva solutii prin care sa le putem depasi!

Vreau sa fiu tonica, sa fiu in forma, sa imi mentin silueta... Vreau sa fac sport, dar nu pot! De ce nu pot? Am inceput si eu sa ma intreb de ce nu reusesc sa ii gasesc loc sportului in viata mea si imi dau seama ca motivele nu sunt atat de serioase. Sau sunt? Hai sa descoperim impreuna ce se interpune in calea dorintei noastre de a face miscare.

1. Serviciul!

Una dintre principalele „scuze" pentru care evitam sa facem loc sportului in programul saptamanal este jobul foarte stresant si epuizant din punct de vedere fizic. Pleci de  la birou si primul lucru pe care ai vrea sa il vezi in fata ochilor este patul pentru a te odihni si nicidecum nu ai chef sa te duci la sala de sport pentru o noua investitie de energie, pe care nu o prea mai ai. Poate ca ar trebui sa iti schimbi perceptia si sa nu mai privesti sportul ca pe o „povara" , ci sa te gandesti mai mult la starea de dupa programul de la sala: revigorata, tonica si cu mai putine grame in plus atarnand la greutatea ta.
Trainerul nostru sustine ca ai la indemana doua variante: poti fi adepta unui program de seara (pe la orele 20:00) si antrenamentul va fi mai „light", nu foarte solicitant, adaptat pentru orele de seara, sau poti sa te trezesti foarte de dimineata si sa folosesti sala de sport ca pe un stimulent pentru intreaga zi de munca.

2. Timp liber limitat!

Ai un loc de munca solicitant, iar cand ajungi acasa trebuie sa te transformi in „bubulina gospodina" si sa pui la punct treburile casei. Ai un barbat alaturi de care te-ai hotarat sa iti petreci toata viata si trebuie sa iti faci timp pentru a intretine aprins focul dragostei zi de zi. Eventual, a aparut intre timp si bebelusul pe care ti l-ai dorit toata viata si iti capteaza peste 50 % din timpul si atentia ta, cand esti acasa. Cu toate acestea vrei sa ai si o viata sociala activa, sa fii o prietena buna pe care se pot baza amicii tai la nevoie. Mai trebuie sa treci din cand in cand si pe la parinti si rude, mai te aventurezi si in cateva sedinte de shopping si deja esti depasita de situatie.

Cori Gramescu le recomanda femeilor care sunt „multifunctionale" sa vina la sala in zilele de week-end. Cu siguranta o ora sau doua la sfarsit de saptamana nu iti vor da programul peste cap, ci te vor tine in priza pentru treburile pe care le ai de facut. Ia-o ca pe o „escapada" din rutina zilnica care incearca sa ne cotropeasca zi de zi!
 
3. Sunt incepatoare!
 
Cand nu cunosti ceva, nici nu ti-l doresti cu adevarat! Nu ai prea fost la sala de gimnastica si parca nici nu ai face ceva pentru a corecta acest lucru, deorece persoanele de acolo cunosc bine ce au de facut, sunt mai instruite in ceea ce inseamna un antrenament sportiv, iar tu esti novice in acest domeniu. Nu te impacienta, nu o sa iti impuna nimeni un program extrem de solicitatnt care sa fie pentru „avansate"! Exista programe de antrenament special concepute pentru incepatori, care nu te solicita mai mult decat este necesar. In multe dintre salile de sport acestea sunt organizate pe grupe de incepatori, in care iti poti cunoaste, de ce nu, viitori prieteni.

4. Dureri de spate!
 
„De cele mai multe ori femeile sufera de dureri de spate si considera ca din acest motiv nu pot face sport", ne spune Cori Gramescu. Ele trebuie sa stie ca pot face miscare linistite si daca sufera de probleme medicale de acest gen, deoarece exista programe special create pentru astfel de situatii. Este vorba de antrenamente personalizate, care presupun exercitii create special pentru a atenua durerile si care pot fi chiar utile in vindecarea lor. Deci, asta nu e o scuza!

5. Echipament sportiv!

In general, femeile se impiedica de problema echipamentului atunci cand vine vorba despre sport. „Nu am trening sau adidasi, deci nu pot sa ma duc la sala!". Acesta este cel mai banal motiv pe care l-ai putea gasi! Nu trebuie sa ai un trening special pentru sala sau adidasi speciali. Important este sa detii o perecehe de tenisi confortabili, o pereche de colanti cu un top sau bustiera.

6. Nu cunosc pe nimeni la sala

„Nu ma duc la sala, pentru ca nu am cu cine, iar singura nu-mi place!". Le-am auzit pe majoritatea femeilor plangandu-se de faptul ca nu au pe cineva care sa le impulsioneze sa mearga la sala sau sa le insoteasca. Ei bine, ai doua variante: ori te duci singura si iti faci prieteni „de sala", ori le tragi de manecuta prietenele tale si va stabiliti de comun acord un program de gym.

7. Barbatii!

Multe dintre salile de gimnastica sunt mixte. Acest lucru le inhiba pe femei in general, drept pentru care refuza sa se mai duca la sala. Nu vor ca barbatii sa traga cu ochiul la formele lor mai proeminente, la colaceii de pe sold etc.. Solutia este una singura: du-te la o sala exclusiv pentru femei! Asa vei scapa de inhibitii si vei fi mai relaxata!

8. Nu vreau sa fac muschi!

Aceasta este o prejudecata demontata de ceva timp de specialisti! Iti poti lasa muschii „sa creasca" numai daca vrei tu! Ramane la latitudinea ta cat de proeminenti vrei sa-ti fie muschii sau nu! La sala de sport nu te duci neaparat sa iti maresti musculatura, ci mai degraba sa o „intretii". Instructorul nostru recomanda ore speciale de aerobic, Pilates si tae-bo, care sa permita doar tonifierea muschilor. Ce mai astepti?

9. Sunt prea slaba!

Se merge foarte mult in ziua de azi pe prejudecata: sunt slaba, nu am nevoie de sport!  „De ce  trebuie sa merg la sala daca nu am nevoie sa slabesc?", se intreba odionioara o buna prietena de-a mea. E bine de stiut ca la sala nu mergem numai daca vrem sa pierdem in greutate. Ca exista si acest efect mult dorit de unele dintre noi, e altceva. Mergem la sala pentru a ne mentine in forma, pentru a ne revigora si pentru a ne mentine musculatura in forma maxima.

10. Banii!

Sa iti faci abonament la sala reprezinta inca un punct in plus de adaugat la lista ta obisnuita de cheltuieli lunare! Si slava cerului ca ai deja o sumedenie de cheltuieli, ba chiar unele neplanificate! Unde sa mai faci loc si salii de gimnastica? Multe femei merg pe ideea ca pot folosi intr-un scop mult mai util banii de pe abonamentul de gimnastica. Dar ce scop poate fi mai important decat sanatatea ta? Pentru ca pana la urma, pe langa multiplele efecte benefice pe care le are sportul in general, acesta este si un izvor de sanatate. Cori Gramescu vine in ajutorul tau si iti propune sa afli ce oferte au salile de sport  si cum poti face rost de reduceri.

Top 3 sali de sport  exclusiv pentru femei:

1.„GetFit Gym" - sala destinata exclusiv femeilor, la care gasesti instructori bine pregatiti in aerobic, tae-bo, Pilates, yoga.
     Contact: Str. Lipscani, nr.28, et. 1, sector 3, Bucuresti
     Telefon: 021/311.10.95
 
2. „My Club"
- sala de fittnes pentru femeile care doresc sa se relaxeze, sa slabeasca si sa faca ceva pentru ele insele!
    Contact: Str. Panait Iatropol, nr 29, langa Piata Cotroceni, Bucuresti
     Telefon:  021/410.37.38

3. „Isamar Lady"  - salon de intretinere exclusiv feminin, aerobic, fitness, tratamente
     Contact: Sos. Virtutii, nr. 1, sect. 6, Bucuresti
     Telefoane:   021/430.57.10;  0722.690.908;

Pe tine ce te opreste sa te duci la sala? Povesteste-ne mai multe pe forum.

 

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar