Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Mihaela Bilic iti spune cum sa mananci de Paste si sa nu te ingrasi

De în Sport 2 mai 2013
Aceasta sarbatoare, ca oricare alta de altfel, ne ofera oportunitatea de a face unele excese in ce priveste alimentatia, care se traduc prin aport caloric ridicat si, inevitabil, kilograme in plus. Pentru ca silueta ta sa nu aiba de suferit, ia aminte la sfaturile doctorului nutritionist Mihaela Bilic.

Cum sa iti satisfaci poftele fara sa te ingrasi

Pastele este mai putin periculos decat Craciunul din punctul de vedere al aportului caloric pentru ca preparatele consumate cu aceasta ocazie nu sunt cu risc pentru silueta si doctorul nutritionist Mihaela Bilic ne recomanda sa ne satisfacem din plin poftele in aceasta perioada.

De pe masa fiecaruia dintre ni nu trebuie sa lipseasca verdeturile care se gasesc acum in abundenta, dar si oul si preparatele traditionale.

"Öul este un concentrat de elemente nutritive intr-un continut de calorii minim, de aceea este si prietenul curei de slabire. Un ou fiert tine de foame pentru o ora, doua, ne aduce proteinele de cea ma inalta calitate, proteinele etalon, vitamine si minerale. Bineinteles, sa nu il inecam in maioneza.

Drobul este un preparat specific Pastelui, din carne slaba pusa la cuptor, amestecata cu multe verdeturi si nu reprezinta un risc pentru silueta. Carnea de miel poate fi gatita la cuptor sau ciorba, doua metode dietetice. Ciorba are putere de a satura, pentru trei ore nu vei mai simti nevoia de a manca, dar carnea deee miel mai poate fi gatita si cu multa ceapa si usturoi, alimente bogate in multe principii nutritive si sarace in calorii.

In cazul carnii de miel facuta la cuptor trebuie sa avem grija sa indepartam bucatile albe care sunt bucati de grasime 100% si care sunt mai greu de digerat.

Pasca si cozonacul sunt desert de casa, un fel de paine dulce si nu se pot incadra in categoria cofetarie. O felie de pasca care contine branza de vaci nu ne poate pune silueta in pericol asa cum ar face o felie de tort de ciocolata sau alte dulciuri facute cu crema, cu unt, cu multa grasime. Sunt la limita dintre produsele de panificatie si cofetarie."

Bucataria romanilor - preparate de evitat

Desi bucatele traditionale nu reprezinta un pericol prea mare pentru silueta, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim atenti la ceea ce mancam. Doctorul nutritionist Mihaela Bilic ne sfatuieste sa fim foarte atenti la unee alimente.

"In primul rand, ar trebui evitat alcoolul. Toate mancarurile gatite si stropite in alcool sunt un pericol pentru silueta. Alcoolul impreuna cu mancarea nu poate decat sa ingrase. Alcoolul este un catalizator si tot ce consumam se va depune. Nu este recomandat mai mult de un pahar.

In ce priveste alimentele, nu trebuie consumate in exces casul si branza. Casul este o telema nesarata, dar este grasa si nu se poate manca in exces, iar primavara laptele este mai bogat in grasimi. Sa mananci un kilogram de cas in loc de paine cu unt crezand ca nu te ingrasi este o mare greseala.

Maioneza - poate transforma oul intr-un pericol pentru silueta.

Salata de boeuf - atentie mare la cantitatea de maioneza. Aceste preparate pot fi dietetice daca suntem zgarciti cu grasimea din maioneza."

Este primavara si pietele sunt pline acum de verdeturi, legume si fructe si nu ar strica daca pe masa de paste s-ar regasi si unele ingrediente care nu se incadreaza la categoria preparate traditionale.

"Pestele, nu prajit, ci la gratar, cu saramura, sau la cuptor. Este usor de digerat, are proteine cu aminoacizii esentiali, este bogat in grasimea sanatoasa, indiferent de culoarea pestelui, grasimea este una sanatoasa, nicidecum interzisa. Ar trebui sa fie mai prezent pe mesele noastre.

Trebuie repusa la loc de cinste pe masa noastra si ciorba. Avenit primavara, gasim pe piata o multime de legume si zarzavaturi. Ciorbele pot fi mancate reci, direct de la frigider, facute numai din legume. Sunt o sursa de hrana si hidratare in acelasi timp.

In ce priveste desertul, recomand inghetata. Este un amestec de lapte cu puitn zahar si daca avem grija sa nu luam varianta cu mult sos de ciocolata sau multa grasime, nu ar trebui sa fie vreo problema. Inghetata este pe placul creierului, avem asadar satisfactia maxima pentru un desert delicios si in acelasi timp nu este bogata in calorii. Ceea ce inseamna ca putem sa fim extrem de fericiti mancand o inghetata si este o alternativa foarte buna pentru copii. Decat sa ii dam tot feluri de prajituri cu blaturi colorate, facute cu margarina, orice copil va fi fericit sa manance o inghetata pe bat, iar inghetata este de fapt si o sursa de lapte, o sursa de calciu si faptul ca este si pusa pe bat nu o poate face decat delicioasa.

Carnea de miel, benefica siluetei si sanatatii

Daca de Craciun ne este chiar recomandat sa alegem alternative mai sanatoase in locul bucatelor traditionale, de Paste nu avem aceasta preocupare si nu ar trebui sa renuntam sub nicio forma la carnea de miel.

"Carnea de miel nu este grasa pentru ca animalul este inca mic si nu a avut timp sa produca foarte multa grasime. in plus, grasimea poate fi foarte usor de indepartat, mai mult se topeste la caldura, in timpul procesului de gatire.

Nu este nevoie de alternative. Este chiar un lucru rau pe care romanii il fac pentru ca nu manca miel decat de Paste. In alte tari, in tarile arabe, unde este foarte cald, mielul este pus la mare pret. La noi, mielul si iedul se mananca doar in aceasta perioada si doar cateva saptamani. Carnea de miel nu ar trebui inlocuita, ci prezenta intr-o dieta diversificata si mai mult decat o data pe an."

Atentie insa la salata de bieuf sa nu exagerati cu maioneza.

"Cantitatea de maioneza trebuie doar sa unga putin ingredientele, nu sa se transforme intr-o pasta legata, ci doar sa le dea putin gust. Nu trebuie exagerat."

Pricipalul sfat pe care doctorul nutritionist Miahela Bilic ni-l da pentru a ne feri silueta de kilogramele in plus este sa facem mai multa miscare. Sa nu ne mai preocupam de mancare si sa profitam si de cea mai mica oportunitate pentru activitate fizica.

"Romanilor le place gratarul. Nu cumparati carbuni de la benzinarie, ci pune-ti-va in situatia de a strange singuri lemnele de foc si deja este o miscare asigurata. Sa nu ne usuram sarcinile, ci sa ne redobandim bucuria de a ne descurca la fata locului si de a face un picnic adevarat. Nu trebuie sa lipseasca, bineinteles, jocurile in aer liber, sa coboram din masina, sa lasam muzica pe silentios si sa ne jucam cu adevarat, sa ascultam natura si sa ne bucuram de ea in modul cel mai civilizat."

Adio dieta?

Cele dintre voi care tin dieta nu trebuie sa isi faca griji sa perioada sarbatorilor pascale le va dauan regimului di doctorul nutritionist Mihaela Bilic ne sfatuieste chiar sa dam curs poftelor in loc sa ne abtinem.

"Aceste sarbatori sunt un prilej de a ne bucura de preparatele culinare si de atmosfera de sarbatoare, iar dieta nu trebuie neaparat abandonata, dar pot exista unele abateri fara niciun risc nici pentru sanatate, nici pentru silueta. Nu ne ingrasam dintr-o masa si nici nu slabim dintr-o masa, asa ca nu merita sa nu gustam din nimic doar pentru ca suntem la dieta. Nu numai ca se poate sa ramane cu o frustrare si cu o pornire personala, dar riscam sa stricam si buna dispozitie a celor dragi.

Se poate gusta din orice, dar Pastele nu este o scuza pentru a manca cu kilogramele si apoi sa revenim la dieta. Trebuie controlata cantitatea, dar se poate manca din tot."

Esti curioasa cum reuseste doctorul nutritionist Mihaela Bilic sa isi mentina silueta supla? Si noi! Am intrebat-o si ne-a recunoscut ca are grija sa nu manance mai mult de un singur fel de mancare la fiecare masa.

"Nu mananc mai mult de un singur fel de mancare. Sunt o persoana sedentara, nu imi place sa fac sport, iar cantitatea pe care o mananc trebuie in consecinta sa fie destul de mica si incerc sa mananc un singur fel de mancare la  masa. Spre exemplu, friptura cu salata la o masa, ciorba la o alta masa.

In plus, mananc de doua, trei ori pe zi. Conteaza foarte mult programul fiecaruia. Ceea ce conteaza este insa sa mananci atunci cand iti este foame si sa mananci ce iti place. Astfel lucrurile intra intr-o normalitate. Nu imi propun un numar fix de mese. Pot fi doua, trei mese. Atunci cand simt si este necesar."

Ne-a recunoscut, insa, ca de Paste nu va putea rezista tentatiilor si va manca mai mult.

"Ceea ce este insa cu adevara important este ca masa de Paste sa se desfasoara intr-o atmosfera calda, cu multa lume in jurul ei. Altfel isi pierde semnificatia. Nu cantitatea consumata conteaza. De multe ori ne saturam mai repede daca vorbim cu cei de langa noi, facem conversatie, daca avem o atmosfera frumoasa, putina muzica sau veselie. Atentia noastra nu va mai fi astfel concentrata numai asupra mancarii si nu vom incerca sa ne obtinem satisfactia numai din mancare.

Elementele care ne aduc bucuria sunt mai multe decat mancare. Este cald, au inflorit florile, o imbracaminte frumoasa iti da o stare de bine care nu mai are nevoie de atat de multa mancare. Trebuie sa ne bucuram de tot ce este in jurul nostru si sa impartasim acest lucru cu cei din jurul nostru.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr