Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Detoxifiere zi de zi!

De în Sport 17 oct 2008
Cunosti si probabil ai si incercat cateva din eternele sfaturi care recomanda cure de detoxifiere periodice. In contra-punct, iti propunem o varianta poate mai practica: aceea de a consuma zilnic alimente care ne detoxifica corpul. Putem savura beneficiile acestor "alimente-medicament" la orice ora din zi sau din noapte, fara ca ele sa provoace efecte adverse asupra corpului nostru.

Cu ajutorul fructelor si legumelor detoxifiante, avem toate sansele sa avem o silueta de invidiat, un tonus de nota 10, un sistem imunitar imbatabil si multe altele. Conform studiilor clinice, afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu de la Natural Silhouette, "aceste alimente contin substante fitochimice care se dovedesc a fi alegeri excelente din punct de vedere nutritional". Hai sa aflam, impreuna cu specialistul nostru, care este lista alimentelor care pot fi consumate zi de zi, pentru un corp sanatos si tonic, si cum actioneaza ele asupra toxinelor.

Dupa ce o perioada indelungata de timp "ai reusit" sa adaugi toxine corpului tau prin diverse metode pe care le-ai savurat din plin la momentul respectiv, adica nopti pierdute in club, tigari "fara numar", cateva seri mai exuberante cu o stare usor euforica din cauza unui consum exagerat de alcool, iti dai seama ca sistemul tau imunitar si tonusul general al organismului sunt "la pamant" si te hotarasti sa tii una dintre multiplele diete de detoxifiere care se gasesc pe internet. Alegi o cura de 3, 5, 7 zile, reusesti sa o finalizezi si o iei de la capat cu "micile placeri" de care nu poti sa te lipsesti. Noi renuntam la dieta pe o perioada determinata si iti recomandam cateva alimente, care, consumate zilnic, te ajuta sa iti detoxifici organismul permanent... zi de zi!

Oboseala, stres, poluare, alcool, cofeina, fum de tigara, alimentatie contaminata cu tot soiul de pesticide, acestia sunt cei mai crunti factori care se interpun in calea sanatatii si a fericirii noastre totodata. Citricele, morcovii, usturoiul, merele si multe alte fructe si legume, sunt elemente care lupta zi de zi cu factorii nocivi ce se abat asupra noastra, reusind chiar sa ii "extermine", intr-un final. E o lupta contraconometru, in care tu ai secretul victoriei in maini! Alegi alimente detoxifiante, alegi sanatatea!

Un mod de viata... toxic 

Multi cred ca toxinele din corpul nostru se datoreaza numai alimentatiei necorespunzatoare. Ei bine, trebuie sa stiti ca lucrurile nu stau chiar asa! Toxinele din organism isi au originea nu numai in ceea ce mancam, ci si in modul de viata pe care il ducem! Lipsa odihnei, stresul, poluarea urbana, fumul de tigara pe care il inhalam zi de zi de la fumatori consacrati, sunt tot atatea surse de substante toxice care ne "otravesc" incet, dar sigur, corpul. "Pe masura ce aceste toxine se depun in rezerve, apar o serie de probleme de sanatate cum ar fi: supraponderalitate, celulita, migrene, oboseala, balonare, imunitate scazuta, apetit sexual scazut, infertilitate, alergii, chisturi ovariene, depresie si o stare generala de disconfort", sustine nutritionistul.

Procesul prin care corpul nostru se detoxifica este cel prin care se elimina din organism acele substante care provoaca efectele nocive enumerate anterior, creandu-se astfel un tonus general bun, un sistem imunitar mai puternic sau chiar pierderea unor kilograme in plus. In detoxifiere, ai parte si de cateva restrictii alimentare. Alimentele interzise sunt: carnea, lactatele, pestele, ouale, cofeina, sarea, zaharul si toate alimentele care sunt procesate, deci nenaturale.

Pastile de... sanatate:

Broccoli si varza

Doua legume "inrudite" care au capacitatea de a reduce riscul aparitiei cancerului de colon si de asemenea isotiocianatii din aceste legume crucifere stimuleaza functiile ficatului si-l ajuta sa descompuna pesticidele si alte substante cancerigene.

Morcovi si mango

O leguma si un fruct "portocaliu" cu efecte deosebite in prevenirea mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cel de plaman, esofag si stomac, cu ajutorul alfa si beta carotenilor continute de acestea.

Citrice, mere, rosii

Aceste fructe si legume, pe langa continutul bogat de vitamine, au si un important rol de antioxidanti si luptatori eficienti impotriva diverselor forme de cancer, datorita diversilor compusi flavonoizi care se regasesc in ele.

Usturoiul si ceapa

Aceste doua legume "minune", si au un real si important rol terapeutic in lupta cu diverse tipuri de boli. Fiind o grupa de legume bogata in alilsulfide, ajuta la scaderea tensiunii arteriale ridicate, au actiune antibiotica si previn unele forme de cancer ale stomacului si tractului intestinal.

Grapefruit roz, ardei rosii si tomate


In aceste alimente, substanta fitochimica numita licopen este prezenta in cantitati mai mari decat in altele (chiar si dupa procesul de gatire), ceea ce face ca sucul de rosii si pasta de tomate sa fie cele mai bune surse de licopen, substanta ce are efecte pozitive in profilaxia si tratamentul cancerului de plaman si prostata.

Struguri rosii, capsuni si afine

Antocianinele din pigmentul natural, care dau culoarea acestor fructe, pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin prevenirea trombilor vasculari. De asemenea, adauga nutritionistul, acestea pot sa ajute si la oprirea dezvoltarii formatiunilor maligne.

Acestea sunt fructele si legumele pe care le poti consuma in fiecare zi, dupa pofta inimii tale, neavand nici o restrictie asupra lor, si care nu numai ca iti procura o doza din "medicamentul" numit bunadispozitie, dar elimina si substantele nocive care dau nastere unor boli "monstruoase" si care ne fac nefericite tot mai des. Inchipuie-ti o viata fara dureri de cap, fara oboseala, fara stari depresive, fara nici o maladie! Ti se pare imposibil? Nu este, cu ajutorul acestor alimente si cu un pic de atentie acordata dietei tale, idealul poate deveni real!

Coktail-uri rapide, rapide de tot!

1. Amesteca in blender morcovi, cu varza si grau verde. Reprezinta o sursa bogata de vitamine si beta-caroten.
2. Un alt coktail vegetal cu efect detoxifiant poate fi obtinut din acealeasi ingrediente de mai sus, dar in loc de grau verde, se poate folosi spanac. Spanacul este extrem de eficient in dieta ta, deorece este bogat in acid folic, vitamina B si fier.
3. Mixeaza in blender rosii, patrunjel, telina, broccoli si castravete. Ai grija ca rosiile sa fie proaspete, deoarece au de doua ori mai mult continut de vitamina C in aceasta stare.
4. Asezoneaza sucul de morcovi cu putin usturoi, ginger si ceapa. Va fi o placere!
5. Adauga castravete si telina in sucul de morcovi. Castravetele este o alta sursa importanta de vitamina C care ajuta procesul de detoxifiere al organismului.

4 sfaturi !

Este important ca inainte de a mixa legumele, sa fie bine spalate si proaspete (eventual organice, fara a fi stropite cu pesticide)!

Este important si recomandat sa bei sucurile proaspete, in momentul in care sunt facute!

De asemenea, poti realiza tot felul de combinatii de astfel de legume, in functie de preferintele tale, realizand sucuri pe gustul tau! Nu trebuie sa respecti strict o anumita reteta!

Nu cumpara sucuri de-a gata facute care au scris pe eticheta "naturale". Nici un suc din comert nu este 100% natural. Sfatul nostru este sa le prepari in casa. Acestea sunt cu adevarat naturale, si in plus, poti sa incerci tot soiul de combinatii la care nu te gandeai pana acum!

Aceste combinatii de legume sau fructe pot fi excelente si ca sucuri, si ca preparate culinare. Si in plus, sunt sanatoase! Alege ce este pe gustul tau si consuma zi de zi! Mie imi place sa ma joc cu tot soiul de combinatii si, acum, toamna, cocktailurile mele sunt delicios de dulci pentru ca sunt pe baza de pere. Tu ce alimente detoxifiante cunosti? Spune-ne mai multe pe forum.
Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr