Loredana Groza

Loredana Groza a cântat alături de mama ei la petrecerea...

Citeste mai mult»
Aya Nakamura

Cântăreața Aya Nakamura are o statuie din ceară la muzeul...

Citeste mai mult»
Tora Vasilescu

Ce consumă Tora Vasilescu pentru a se menține în formă la...

Citeste mai mult»
 Katy Perry și Orlando Bloom

Relația dintre Katy Perry și Orlando Bloom ar fi ajuns la...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de agresiune...

Citeste mai mult»
Gabriela Cristea

Gabriela Cristea, probleme în vacanța petrecută în...

Citeste mai mult»
amalia

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos a suferit o fractură de...

Citeste mai mult»
justin baldoni si blake lively

Un judecător a respins procesul de 400 de milioane de...

Citeste mai mult»
rochii

Rochii de vară extrasezon – cum să le porți în zilele mai...

Citeste mai mult»
frum

Self-care feminin în era digitală: Cum evoluează...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Obiecte de vestimentație care i-au aparținut prințesei...

Citeste mai mult»
Malia

Malia, fiica lui Michelle şi Barack Obama, renunţă la...

Citeste mai mult»
sejur

Antalya sau Bodrum? Ce destinație ți se potrivește mai bine?

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness

Citeste mai mult»
jane

Prima geantă Hermès concepută în 1984 pentru Jane Birkin...

Citeste mai mult»
David Beckham

David Beckham va primi titlul de cavaler din partea...

Citeste mai mult»
Cătălin Crișan

Cătălin Crișan, acuzat că și-a agresat fizic partenera, a...

Citeste mai mult»
Harry

Prințul Harry a analizat posibilitatea de a-și schimba...

Citeste mai mult»
Rod Stewart

Cântărețul Rod Stewart a anulat două concerte în Las...

Citeste mai mult»
Michael J. Fox

Michael J. Fox lansează un apel pentru găsirea unei...

Citeste mai mult»
Morten Harket

Morten Harket, solistul trupei a-ha, suferă de Parkinson

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle sărbătoreşte ziua de naştere a fiicei sale...

Citeste mai mult»
crbl

De ce își vede rar CRBL fiica: „E complicată toată treaba...

Citeste mai mult»
Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu a slăbit 7 kilograme în trei săptămâni:...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul Kardashian: Sentințele 'bunicilor bandiți' au...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift a recâştigat controlul asupra muzicii sale,...

Citeste mai mult»
Opal Suchata Chuangsri

Opal Suchata Chuangsri din Thailanda este Miss World...

Citeste mai mult»
buchet

Buchete de 101 trandafiri pentru aniversări speciale

Citeste mai mult»
dlllf

Când să te oprești: Semnale că este timpul să iei o pauză...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a pledat nevinovat la acuzațiile de viol și...

Citeste mai mult»
Mako a Japoniei

Fosta prințesă Mako a Japoniei a născut primul său copil

Citeste mai mult»
vancea

Cum se menține în formă Roxana Vancea. Fosta asistentă TV...

Citeste mai mult»
Angelina Jolie si Brad Pitt

Brad Pitt, prima reacție după încheierea divorțului de...

Citeste mai mult»
Maria

Maria Grazia Chiuri a demisionat din funcția de director...

Citeste mai mult»
maicu

O sesiune de beatboxing a unor călugăriţe braziliene la o...

Citeste mai mult»
cuplu

Mituri despre dragoste care pot distruge o căsnicie

Citeste mai mult»
cancer

Medicii au descoperit o posibilă cauză a creșterii...

Citeste mai mult»
giulia

Giulia a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat...

Citeste mai mult»
Ilona Brezoianu

Ilona Brezoianu este însărcinată: „Suntem mega fericiți!”

Citeste mai mult»
borcea

Pe ce cheltuie Cristi Borcea 500.000 de euro lunar: „E...

Citeste mai mult»

De ce nu ne iese mancarea ca in cartea de bucate?

De în Fii o Gastro Diva 22 iul 2008

Daca va intrebati de ce aspectul preparatelor voastre nu este similar cu acela din cartea de bucate, trebuie sa þineþi cont de faptul ca acele poze sunt facute de profesioniºti, fie de un maistru in arta culinara ºi un fotograf profesionist sau de un maistru in arta culinara care iºi prezinta propriile creaþii.

Deci este vorba de creaþii culinare, nu doar din punct de vedere culinar (compoziþia ingredientelor), ci ºi din punct de vedere artistic (aspect, armonia culorilor, simbolistica), intrucat exista adevarate tradiþii sau trenduri in modul in care se prezinta o mancare pe platou sau pe farfurie.

Pentru asta este nevoie nu doar de experienþa, ci ºi de o formare profesionala, adesea ºi de talent artistic sau de fantezie.Dar fiecare gospodina se straduieºte sa faca mancarea ºi aspectuoasa, nu doar gustoasa.

Deci ºi simplitatea poate fi estetica!


in ceea ce priveºte gustul preparatelor, daca folosiþi exact cantitatea de ingrediente indicata ºi procedaþi precum scrie in modul de preparare, mancarea ar trebui sa iasa aºa cum este data acolo, cu excepþia cazului cand un bucatar nu dezvaluie chiar toate secretele sale.

Dar ºi in aceasta privinþa este necesara o oarecare experienþa pentru a reuºi intru totul!

Nu uitaþi ca acel bucatar nu a scris doar reþeta, ci a creat preparatul respectiv, a experimentat mai multe combinaþii de ingrediente pentru a vedea care se potrivesc mai bine!

Dar in cazul in care vrea sa faca un preparat dupa o alta reþeta, nici pentru un profesionist nu este tocmai uºor sa-l realizeze chiar din prima. Va trebui oarecum sa experimenteze ce secrete ascunde reþeta, ca sa iasa la fel de bine cum a gustat-o pe undeva.

Adevarul este ca, de fiecare data parca o reþeta iese altfel, chiar facuta de aceeaºi persoana. Apoi ea mai trebuie adaptata ºi la propriul gust.

Important este insa ca mancarea sa fie buna la gust, iar in germana se spune:doar prin exerciþiu se ajunge maestru!
(Meºterul cere vreme, nu se face din vedere!).

Daca va place sa gatiþi, incercaþi sa experimentaþi anumite reþete, stabiliþi ingredientele preferate ºi adaptaþi-le la gustul propriu, apoi experimentaþi cum pot fi servite frumos, fara a necesita o elaborare prea complicata, fiindca ºi in haute cuisine nu se mai practica servirea de tablouri pe farfurie, ci exista acum o tendinþa de a servi mancarea cat mai natural posibil, preparata din ingrediente sanatoase ºi fara condimente sintetice (coloranþi, potenþiatori de gust, conservanþi etc.), adica sa se simta gustul natural al ingredientelor folosite.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Andreea Chirila (23.07.2008, 20:48)
ieri am pregatit reteta aceea cu pulpe de pui,cartofi,sucul de la 4 lamai,etc.....a iesit super
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Fii o Gastro Diva
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 iun