chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Cum am slabit 23 de kilograme

De în Sport 13 noi 2008
Consider ca experientele pe care le traim sunt "facute" pentru a le impartasi si altora, numai astfel reusind si noi cei neimplicati in trairile voastre sa tragem "invataturile" necesare si sa observam cat de mult se aplica povestile altora in viata noastra. Continuam sirul povestilor impresionante de viata, cu relatarea experientei unei tinere femei de 29 de ani care a reusit sa slabeasca 23 kg in 5 luni, pornind de la o greutate impresionanta de 94 de kilograme. Citeste povestea ei si afla daca este sau poate fi si povestea ta!
Avem ce invata din "zumzetele" permanente care se aud in preajma noastra zi de. Nu sunt simple povesti sau istorisiri fara nici un folos in viata ta. Ce auzi in metrou, in hypermarket sau pur si simplu pe strada poate fi si povestea ta "trasa la indigo". Mie mi s-a intamplat sa ma regasesc in franturi de povesti pur si simplu de pe strada. Mi-ar fi placut sa opresc respectivele persoane sa le intreb ce solutii au avut ele, dar nu am facut-o. Sfaturile unui necunoscut pot fi mai utile decat ale unui apropiat. Asta incercam si noi sa realizam prin povestile de viata pe care vi le impartasim in rubrica noastra de dieta.

Greutatea: un "melanj" continuu!

Sa o cunoastem pe M.A.: "Sunt o persoana foarte activa, am o munca solicitanta care imi consuma o mare parte din energie, dar si o familie minunata care ma sustine in tot ceea ce fac. Acum sapte ani am ramas insarcinata, la vremea respectiva aveam 57kg, dar incet pe parcursul sarcinii am inceput sa pun kilograme, ajungand in final sa cantaresc 98 kg".

Asa incepe povestea unei femei care a trecut printr-o etapa minunata din viata ei, si anume nasterea unui copil: "este adevarat, dupa nastere am ajuns la 80kg. Pentru mine atunci nu era o problema mare tinand cont de faptul ca alaptam si toata lumea imi spunea ca trebuie sa mananc". Dupa 6 luni de alaptare, eroina noastra a aflat urcandu-se pe cantar ca are cu 4 kg in plus. Motivul a fost simplu: ascultase sfaturile tuturor persoanelor „binevoitoare" care o indrumau sa manance cat mai mult pentru ca are nevoie de lapte pentru bebelus. Astfel, a ajuns sa scape situatia de sub control: incepuse sa manance peste masura, aproape orice, nimic nu ii displacea si avea o adevarata predilectie catre preparatele nesanatoase:  grasimi, prajeli, dulciuri, produse de patiserie, etc. Nu era, dar devenise intre timp o adevarata gurmanda.

In cinci luni ajunsese la fabuloasa greutate de 94 de kilograme, aproape ca atunci cand era gravida in ultima luna. Sanatatea ei a inceput sa "strige" dupa ajutor, pentru a putea face fata kilogramelor care nu incetau sa se depuna: oboseala nejustificata, inepaturi ale inimii sau dureri ale spatelui sunt doar cateva dintre "efectele" supraponderalitatii, care se instalase cu "lejeritate" in timp.  Nici psihicul ei nu a rezistat in fata acestui "val" de greutate, iar faptul ca nimic din garderoba nu i se mai potrivea si ca nu reusea sa gaseasca haine pe marimea ei a determinat instalarea depresiei si resemnarea, nereusind sa se mobilizeze pentru a face ceva in acest sens: "totusi nu ma gandeam sa fac ceva pentru a rezolva problema, tot timpul imi spuneam ca nu am timp, ca nu pot, ca e greu." Solutii…dupa ureche

Fara a se mobiliza sa gaseasca solutia ideala sau rezolvarea cea ma potrivita si adecvata organismului ei, ea a apelat intamplator la un produs comercial "destinat" pierderii kilogramelor, iar in final dezamagirea a fost foarte mare. Cum? "Cumparand" exemplul unui client care i-a trecut pragul la munca. Acesta reusise sa slabeasca cu anumite produse din comert, asa ca propunerea catre ea nu a intarziat sa apara. Fara sa stea pe ganduri, si mai ales ca necesita minimum de efort (practic nu trebuia sa faca nimic pentru asta), M.A a acceptat ideea si a si pus-o foarte rapid in practica, crezand ca asta este "salvarea" ei.

A testat rapid respectivele produse, iar rezultatul a fost uimitor: 5 kilograme in doua saptamani. O adevarata realizare si un "bonus" pentru psihicul ei aproape daramat. Nu s-a bucurat foarte mult timp de "reusita" ca problemele de sanatate au si inceput sa iasa la suprafata: stari de voma, dureri abdominale, arsuri la stomac, etc. A incetat sa mai foloseasca respectivele pastile, si, dupa cum era de asteptat, dupa un timp scurt, kilogramele erau la loc.

Fuga la nutritionist


Patita deja, M.A. a refuzat sa mai acorde orice sansa vreunui produs pentru slabit sau vreunei metode care sa o scape de kilogramele in plus. Din experienta unei cliente care a ajuns pe la ea, a preluat o informatie pretioasa: si anume ca vizita la nutritionist o poate ajuta in aceasta problema, ba mai mult chiar, o poate determina sa adopte un stil de viata sanatos. Nu prea a acordat credit foarte mare acestei "idei", dar dupa ce a procesat informatia s-a hotarat sa faca si acest pas: "la inceput am fost un pic sceptica, dar in momentul in care am vazut-o pe doamna doctor(Lygia Alexandrescu) am simtit ca voi reusi".

Feed-back-ul din cabinetul nutritionistului a fost unul decisiv in demersul ei, cu o incarcatura puternica. A acordat „increderea" necesara nutritionistului de la prima consultatie. Parca a simtit ca aceasta era raza de speranta pe care nu credea ca o va mai descoperi vreodata, si ca de aici incolo toate vor merge asa cum nu iesisera  pana atunci.

Si asa a fost! Simturile nu au inselat-o. A discutat cu nutritionistul, i s-au facut investigatii medicale si in functie de preferintele ei alimentare au reusit impreuna sa construiasca un meniu adecvat pentru a scapa de kilogramele in plus. Dieta a constat in 5 mese pe zi, cu 3 mese principale si 2 gustari, ceea ce era un atu, avand in vedere faptul ca in acest mod nu aveai cum sa te mai gandesti ca iti este foame. In concluzie, o astfel de dieta are mese fixe (programate, nu mai trebuie sa stai sa te gandesti ce anume sa mananci), mancare suficienta la o masa si in functie de "placerile" culinare pe care le avea, totul personalizat. Si asa a fost! Simturile nu au inselat-o. A discutat cu nutritionistul, i s-au facut investigatii medicale si in functie de preferintele ei alimentare au reusit impreuna sa construiasca un meniu adecvat pentru a scapa de kilogramele in plus. Dieta a constat in 5 mese pe zi, cu 3 mese principale si 2 gustari, ceea ce era un atu, avand in vedere faptul ca in acest mod nu aveai cum sa te mai gandesti ca iti este foame. In concluzie, o astfel de dieta are mese fixe (programate, nu mai trebuie sa stai sa te gandesti ce anume sa mananci), mancare suficienta la o masa si in functie de "placerile" culinare pe care le avea, totul personalizat.

O zi din dieta ei arata astfel:


Mic-dejun (08:00-09:00): sunca de pui sau vita, cas sau mozarela, o rosie, un castravete, cafea sau ceai cu zahar, paine de secara.

Gustare (ora 10:00): continea  fructe (de sezon sau o banana).

Pranz (13:00): pui sau peste sau vita, o salata cu ulei de masline, lamaie si un pic de sare (aceasta din urma in cantitate minima) si paine de secara.

Gustare (16:00): fructe, de data asta fara fructe foarte dulci cum ar fi banana.

Cina (18:30): un iaurt, pui , vita, peste sau supa de legume si un ceai.

Sprijin neconditionat

Un impuls foarte puternic pe care l-a primit inainte de a incepe dieta a fost din partea fiului sau, acesta reusind sa atinga in psihicul ei un punct nevralgic si sensibil. El a fost slabiciunea ei dintotdeaua, iar vorbele de incurajare si sustinerea care veneau de la propriul ei copil au fost mai mult decat suficiente pentru a incepe regimul si a face fata acestui proces indelungat.

Nici sotul ei nu s-a lasat mai prejos, desi niciodata nu i-a reprosat „greutatea", nici el nu s-a aratat indiferent si a sustinut-o in tot demersul. Sustinerea a fost una „light", ca sa spun asa, subtila, dar sigura, pentru a nu o jigni vreodata cu ceva: „in tot acest timp ai nevoie mare de sustinere, de o vointa de fier si de un pic de curaj. Pentru ca eu am fost sustinuta tot timpul, am reusit destul de usor sa trec peste primele zile care sunt destul de grele mai ales cand iti place sa mananci, cand gatesti. Spun asta pentru ca eu am trecut prin astfel de situatii.' NU tentatiilor!

Nu spune nimeni ca e usor sa faci fata multiplelor bunatati care se perinda zi de zi prin fata ta, mai ales atunci cand esti mama, sotie si trebuie sa si gatesti in casa. Momentele tentante prin care a trecut eroina noastra sunt multiple, dar a reusit sa le faca fata cu brio:

„Chiar in momentul  in care am inceput dieta a trebuit sa rupem turta nepoticii mele; am comandat turta, tort, am facut tot felul de preparate culinare pe care inainte le mancam din priviri, si cu toate ca parca toata lumea incerca sa ma convinga sa gust din toate, nu m-am atins de absolut nimic".

Va intrebati cum, nu-i asa? Aici se afla cheia unui astfel de succes, putinta de a face fata factorilor exteriori si tentatiilor care isi fac simtita prezenta zi de zi! Cum o atingem? Ne spune simplu M.A: cu multa ambitie si cu un NU convingator! Daca iti doresti ceva cu ardoare, e imposibil sa nu reusesti; iti vei gasi resursele cu siguranta in interiorul tau. Daca nu reusesti inseamna ca nu iti doresti suficient acel lucru.

„Am inceput anul trecut in octombrie, in cinci luni am slabit 23kg. Dupa cele cinci luni, am neglijat o scurta perioada dieta, dar fara sa exagerez, iar astazi se implineste un an de cand am reluat-o si sunt mandra de mine si de faptul ca in loc sa ma ingras (cum se intampla de fiecare cand tineam un asa zis regim) am mai slabit cateva kilograme. Acum ma simt cu adevarat bine, analizele mi-au iesit impecabil, iar ca si moral niciodata nu a fost mai bine."

In concluzie: un stil de viata „de invidiat", o sanatate de fier, o silueta mult dorita si un moral ridicat! Oare nu merita? Eu zic ca da, si daca din celelalte povesti am invatat ca vointa este cheia succesului, astazi mai invatam un lucru: dorinta, „motorasul" care  porneste cu adevarat demersul! Dorinta si vointa fac casa buna impreuna!

3 sfaturi „preambul" la orice dieta:

1. Aveti incredere in voi;

2. Consultati un medic nutritionist, cu siguranta va va ajuta sa slabiti sanatos, fara sa va afecteze sanatatea, cum fac alte diete sau medicamente pentru slabit si fara sa puneti la loc kilogramele pe care va-ti chinuit sa le dati jos

3. Nu trebuie sa spuneti: nu am timp, sau oricum cine ma place, ma place si asa cum sunt (pentru ca astea sunt doar iluziile noastre).

Te regasesti in povestea tinerei noastre domnite? Povesteste-ne si noua din experientele tale pe forum.
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Daniela Ganciu (15.11.2008, 11:39)
Buna, nu se stie de la ce poate fi la tine, ai incercat sa consulti un nutritionist? Sa nu fie din cauze medicale si nu din cauza alimentatiei. Oricum dupa inaltime si numarul de kilograme nu esti supraponderala. Oricum daca mananci sanatos si in proportii recomandate nu ai de ce sa te ingrasi, cu siguranta ca altele sunt motivele. Ai vazut ca noi am avut si un articol de genul :cauze nebanuite care te ingrasa". Nu poti sa stii.
Răspunde-i
ioana ionescu (14.11.2008, 20:20)
la mine e cu totul invers...de cind am inceput sa maninc sanatos si la mese regulate ma ingras! poate e vorba de indicele masei corporale, nu stiu, dar nici nu mai stiu ce sa cred...maninc sanatos si in cantitati rezonabile- ma ingras, maninc mai putin decit ar fi normal - slabesc...asa ca...ce sa fac? (am 1,68 m si 54 kg)
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar