Cea mai nepotrivită lună să începi să mergi la sală este...

De în Sport 11 ian 2019

Au trecut doar două săptămâni și deja ai renunțat la planurile tale sportive pentru acest an? Foarte bine dacă nu ai făcut-o, dar nu-i nimic dacă ai decăzut în vechile tale obiceiuri, deoarece adevărul este că luna ianuarie este cea mai nepotrivită lună pentru a începe ceva nou.

Statisticile arată că 80% dintre oamenii care de Anul Nou își pun în minte să se apuce de sport eșuează până la începutul lunii februarie din cauza lipsei de voință, dar există dovezi care arată că nu e neapărat vina persoanei respective ci totul ține de anotimpuri.

Deși solistițiul de iarnă este momentul de glorie al acestui anotimp, în ianuarie este totuși mijlocul iernii, când animalele se află încă în hibernare și asemenea lor și omul, într-o oarecare măsură. Deci dacă instinctul tău este să stai în casă și să te îngrași, probabil că acesta este cel mai bun lucru pe care-l poți face. Multe culturi consideră că să începi orice pe data de 1 ianuarie, fie că este vorba despre o dietă sau un proiect profesional, este de rău augur, deoarece pentru sărbătorirea noilor începuturi există primăvara, când este momentul potrivit pentru începerea unei noi vieți. Păgânii sărbătoresc trecerea dintre anotimpuri pe data de 1 februarie și se concentrează pe curățenie în toate domeniile, atunci fiind timpul pentru schimbarea atitudinii. Anul Nou Chinezesc sau Festivalul Primăverii, încep și ele la începutul lunii februarie și încurajează, de asemenea, o curățire spirituală pentru lăsarea ghinionului în urmă.

Din moment ce faci parte din natură, vei avea mult mai multe șanse de reușită dacă îți sărbătorești transformarea și noile începuturi odată cu revenirea la viață a naturii și refacerea armoniei din jur. În plus, există și beneficii financiare pentru începerea dietei în luna februarie, deoarece sălile de sport și magazinele cu articole proaspete, lansează acum ofertele de după toate sărbătorile de iarnă, pentru că cei care se simt vinovați de stilul de viață pe care l-au dus din noiembrie încoace revin acum la sentimente mai bune, iar vina și rușinea îi fac să devină mai conștienți de sănătatea lor.

Luna ianuarie este încă una de încercări și tatonare a terenului, dar important este să nu renunți la planurile tale, oricând te-ai apuca de fapt de ele și să ții minte de ce vrei să întreprinzi un anumit lucru.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 noi