Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Adauga D la Dieta ta!

De în Sport 11 mai 2009
Termenul Dieta are ca litera de inceput D. Sa fie oare o litera predestinata a dietei? Hmm, am stat si m-am gandit: sunt multe vitamine si minerale de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona normal si cu siguranta ca daca le-as enumera nu mi-ar ajunge degetele de la maini si de la picioare. Dar sunt unele mai mult decat esentiale, chiar vitale as spune, asa cum este si vitamina D care se gaseste in foarte multe alimente, dar noi le-am cautat pe cele care sunt inofensive in dieta pe care o tii cu sfintenie si am punctat si principalele calitati ale acestei vitamine cunoscute, dar totusi nu prea. Afla-le!

C, D, E, B...un intreg alfabet al vitaminelor se urnesc in fata mea printre sutele de randuri ale paginilor de internet, dar si de print. De ce D si nu C, de ce C si nu E si asa mai departe, stai si te intrebi! Daca despre celelalte am mai amintit pe ici colo, astazi m-am hotarat sa ma inarmez cu alimente care contin vitamina D, dar alimente "istete" perfect adaptate unei diete din care trebuie sa dispara grasimi, prajeli, fast-food si asa mai departe. De aceea, am avut grija sa gasesc produse care sa continta mult D care sa iti accentueze silueta...pardon, dieta!

Nici eu nu sunt o fanatica a descoperirii alimentelor pentru care ar trebui sa ma lupt cu vanzatorii si cumparatorii in piata, pentru efectele lor mega-benefice si recunosc ca poate nici nu reusesc sa retin foarte multe dintre ele, dar din toate cate mi s-au perindat prin fata ochilor tot am reusit sa spilcuiesc cateva dintre ele care mi s-au intiparit bine in memorie, poate si pentru ca le consumam frecvent, dar de cele mai multe ori mi se intampla sa am in fata ochilor o fructa sau leguma, sau orice aliment si sa imi aduc aminte "pe langa faptul ca are un gust senzational, asta este si sanatos sa il mananc, pentru ca are si vitamina ...."; asadar asociez intotdeauna alimentul cu beneficiile lui.

Totusi, de ce sa ii acordam o asa importanta?

1. In primul rand, pentru ca suntem femei si suntem predispuse unei boli cumplite odata cu inantarea in varsta: osteoporozei, iar vitamina D este aliatul nostru in lupta cu aceasta afectiune care afecteaza inevitabil orice femeie. De fapt calciul este inamicul numarul 1 al osteoporozei, dar de cele mai multe ori el are nevoie de forte complementare pentru a face fata, iar D-ul este cel care instaleaza cat mai bine si comod calciul pe oase, evitand orice dezastru

2. Are un efect de profilaxie impotriva diferitelor forme de cancer , in special al celui de colon, de san sau de ovar. Astfel, cele care au un nivel scazut de vitamina D risca mai mult sa faca aceste tipuri de cancer decat cei care au un nivel ridicat din aceasta vitamina.

3. Un nivel optim zilnic de vitamina D te fereste de aparitia unor boli cardiovasculare importante si previne aparitia atacului de cord.

4. Stiai ca aceasta vitamina sa afla in cantitati mai mari la barbati decat la femei? Deci fetelor, trebuie sa acordam de doua ori mai multa importanta acestei vitamine decat barbatii.

5. Stiai ca vitamina D din corp incepe sa descreasca odata cu inaintarea in varsta? De aceea trebuie suplimente specifice care sa acopere carentele, insa niciodata nu luati aceste suplimente la voia intamplarii, chiar daca in majoritatea articolelor de specialitate se ofera o doza zilnica recomandata, trebuie in prealabil consultat un doctor pentru o analiza amanuntita a alimentatiei si starii generale de sanatate si abia apoi stabilirea unei astfel de cantitati pentru ca "oamenii sunt ca doua picaturi de apa, niciuna nu seamana cu cealalta" astfel ca doza difera de la o persoana la alta.

6. Vitamina D a fost asociata in urma multiplelor studii realizate in acest sens si cu functionarea optima a plamanilor: s-a descoperit ca un nivel mai ridicat de vitamina D in corp ajuta plamanii sa functioneze mai bine (mare atentie fumatoarelor care trebuie sa acorde o atentie maxima acestui aspect)

7. Vitamina D mai are si alte calitati extrem de importante: regleaza metabolismul osos, glicemia, tensiunea, cresterea celulara, activitatea antiinflamatorie si antimicrobiana si scade riscul aparitiei diabetului

8. Vitamina D poate fi produsa de propriul corp, odata cu expunerea acestuia la soare. Desi exista o multime de contraindicatii in ziua de azi in ceea ce priveste expunerea la soare, realitatea este ca razele ultraviolete ajuta corpul sa produca vitamina D: de aceea toti medicii recomanda cateva minute la soare in fiecare zi.

 

9. In dieta, perechea formata din calciu si vitamina D este esentiala si are efecte miraculoase, ele contribuind la arderea grasimilor.

Iata 9 motive sanatoase si dietetice pentru care vitamina D trebuie sa faca parte din viata ta si mai ales din alimentatia ta, cea mai la-ndemana sursa de procurare a acesteia. Ciudat sau nu, din observatie pur personala, am constatat ca majoritatea alimentelor care contin aceasta vitamina sunt extrem de grase (dar nu cu grasimi saturate, adica "rele" pentru organism, cu cu grasimi benefice in alimentatie, monsaturate), astfel:

Peste


Pestele este cea mai bogata sursa alimentara de vitamina D. Si nu orice fel de peste, ci exact acela gras, bogat in acizi grasi omega 3: ton, somon, sardine. Extrem de utile in orice regim de slabire, pot fi consumate cu incredere. Puteti opta de asenmenea pentru ulei de peste sau chiar untura de peste.

Oul


Oul are o reputatie aleasa printre proteinele necesare organismului, dar nu se dezice nici cand vine vorba despre vitamina D: aceasta se gaseste in galbenusul oului si reprezinta 6% din doza zilnica recomandata de catre medici.

Lapte

Laptele este o importanta, poate una dintre cele mai importante surse de calciu din categoria produselor alimentare. Nu laptele in sine contine vitamina D, insa cele mai multe produse lactate au fost imbunatatite cu aceasta vitamina, tocmai pentru o mai buna absorbtie a calciului in organism.Intra in aceasta categorie si branzeturile, untul, iaurturile; cititi cu atentie prospectul produselor din comert.

Crevetii


Pentru cele mai simandicoase in alegerea meniurilor si preparatelor pentru diverse mese, dar si pentru cei pasionati de fructe de mare, iata ca aveti de unde alege si cand vine vorba de vitamina D: crevetii reprezinta o importanta sursa din acest tip de vitamina, doar 100 gr asigurand 36% din necesarul zilnic recomandat de specialisti.

Scoicile

Se pare ca fructele de mare fac furori printre produsele care asigura un aport substantial de vitamina D, nici scoicile nu fac exceptie si ne asigura intr-o singura portie de 100 gr, 68% din doza zilnica recomandata.

Cereale


Nu ma refer la cereale simple, ci la cele imbunatatite, ca si laptele, cu vitamina D. In general, producatorii de cereale introduc in produsele lor tot felul de vitamine si minerale pentru a ne oferi energia necesara in fiecare zi. Atentie insa, alege numai cerealele integrale cu continut de vitamina D, acestea sunt sanatoase si bune in regimul de slabit.

Sunt sigura ca agreezi cel putin unul dintre aceste alimente. Daca da, adu-ti aminte de fiecare data cand il consumi cat de benefic este pentru sanatatea, cel putin ptin prisma celor noua motive enumerate mai sus.

Tu acorzi o importanta deosebita vitaminei D? Cum? Spune-mi mai multe pe forum.

 

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr