armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Accepti sa fii pe locul doi?

De în Tu si ceilalti 29 sep 2008
Adica tu sa fi una din iubitele lui. Cea care il accepta asa cum e, care il vrea oricum si il primeste la ea ori de cate ori cealalalta sau celelalte sunt ocupate cu altceva, mai important decat el? Ai reusi sa faci fata gandului ca nu e numai cu tine? Sau poate ca pleaca de la tine si merge la o alta?

Statistic stim ca sunt mult mai putini barbati decat femei, dar asta nu e tocmai un motiv pentru care o femeie sa poata accepta cu usurinta sa il imparta pe el cu o alta sau, si mai rau, cu mai multe femei.

Una e ca odata ce esti de acord sa fi cu el sa ii accepti si vreo pasiune, un hobby in care investeste mult timp, bani, energie etc., cum ar fi muzica, aparatura electronica, computerul, masinile etc. si alta e sa ii poti face loc intre voi doi unei alte persoane. Este posibil ca o astfel de pasiune sa fie foarte costisitoare ca timp si bani, sa ti-l “fure” de langa tine de multe ori insa, in cele din urma, sunt doar pasiunui pentru obiecte, pentru placeri diferite de cele pe care i le poti oferi tu, ca femeie, ca persoana.

Si cu toate acestea exista multe femei se complac in astfel de situatii. De ce?!? Multe dintre ele refuza sa accepte realitatea, se fac ca nu stiu, ca nu observa, trec cu vederea multe lucruri, iar asta numai din teama de a nu ramane singure. Cred ca ar fi foarte util pentru fiecare persoana in parte sa invete inca de foarte devreme cum sa se contina, sa se autocontina. Adica sa invete cum sa fie multumita si fericita doar cu ea insasi. Fara a avea neaparat nevoie de altcineva pentru asta. Sa inteleaga ca sunt momente in viata in care e bine sa se multumeasca doar cu propria-i prezenta, sa descopere ce poate sa faca cu aceste momente sau perioade, cum sa le utilizeze spre avantajul si placerea ei.

In definitiv, de ce ne este atat de teama sa nu ramanem singure? Una dintre motivatii am putea-o pune pe seama instinctului nostru gregar. Simtim acut nevoia sa ne adunam, sa fim impreuna, sa avem prietene, parteneri de viata, sa impartasim orice – ganduri, cuvinte, sentimente, activitati etc. Daca mama ar reusi sa isi obisnuiasca pruncul cu momente in care sa fie de unul singur fara sa planga si sa dispere ca ea nu e acolo, cu el, pur si simplu sa se joace cu jucariile lui, fara ca ea sau alt adult sa se implice, sau sa stea pur si simplu in patutul lui, chiar daca nu doarme, si sa isi faca de lucru cu manutele, picioarele, jucariile, poate ca nu s-ar mai speria atat de tare cand ea iese din cadru, cand nu o mai vede sau nu o mai aude. Dar cele mai multe mame isi invata copiii foarte dependenti de ele. E adevarat ca fac asta din dragoste si pentru faptul ca ei sunt atat de micuti si de neputinciosi. Insa, in cele din urma asta ajunge sa fie mai mult in detrimentul lor.

In cazurile in care exista mai multi copii intr-o familie, este foarte greu sa iti gasesti momente de singuratate, in care sa faci doar ce vrei tu, fara a fi intrerupt sau deranjat. Dar nu imposibil.

Atunci cand un copil este obisnuit si intelege ca daca mama lui nu se afla in aceeasi camera cu el, ea continua totusi sa existe si se va intoarce in cele din urma la el, atunci, cand va creste si va fi suficient de mare, pe picioarele lui, nu se va mai simti parasit, nu va dispera cand va avea momente de singuratate si va sti ce sa faca in atare situatii.

O alta explicatie ar putea veni din educatia primita in familie. In cazul in care copilul este invatat ca lumea incepe si se sfarseste cu el, atunci el ajunge sa perceapa viata in mod eronat. Atunci cand te crezi buricul pamantului, consideri ca totul si se cuvine, ca toti sunt nevoiti sa stea la picioarele tale, se creeaza si o oarecare dependenta de ceilalti. Tu fara ei nu poti exista. Ei te valideaza ca persoana, ca individ, iti dau valoare si te fac sa te simti iubita, inteleasa, apreciata, etc. Chiar daca utlerior, pe parcursul vietii, afli si intelegi ca lucrurile nu stau chiar asa, ca nu toti oamenii sunt dispusi sa roiasca in jurul tau asa cum ai fost obisnuita si ai vrea tu, nu inseamna ca in sinea ta reusesti sa fi de acord cu asta. Asa ca e firesc sa nu accepti ideea ca ai putea fi parasita, abandonata de cineva care incepe prin a te adulea, care te iubeste si nu stie ce sa mai faca pentru a te vedea fericita.

Oricat de ranita s-ar simti atunci cand afla de existenta ei, a celeilalte, ii e greu sa se elibereze de el. Chiar daca se despart, ea spunandu-i ca nu accepta sa fie “vioara a doua”, continua totusi sa se gandeasca la el, sa il vrea inapoi si chiar ar fi dispusa sa il accepte in cazul in care el s-ar intoarce.

Aici este vorba si de gradul de atasament fata de o alta persoana. Odata ce te implici intr-o relatie, pui suflet, simti ca il iubesti cu toata fiinta ta si esti capabila sa faci aproape orice pentru el, cand te apuci sa iti faci planuri de viitor in care el este personajul principal, este firesc in cazul in care relatia si planurile tale se destrama dintr-odata sa nu poti renunta cu usurinta la toate astea. E atat de placut sa visezi cum va fi viata voastra in viitor, sa iti programezi nunta, sa iti alegi rochia de mireasa si nasii, unde veti merge in luna de miere si unde va veti petrece vacantele, sa te gandesti cum va arata casa voastra, cati copii o sa aveti, si sa planifici toate acestea in amanunt. Desigur ca atunci cand ti-ai planuit viitorul pe 10 ani, in mod detaliat, te simti fericita si iubita, nu te gandesti ca ar putea interveni ceva sau si mai rau, cineva care sa iti naruiasca totul. Iar cand se intampla, te lupti din rasputeri pentru “constructia” ta, pentru tot ce ai investit mai ales sufleteste. Iar daca alegi in cele din urma sa te desparti de el, pentru ca nu te mai vrea din cauza ei, sau din oricare alte motive invocate, asta nu inseamna ca inima ta nu il mai vrea inca, ca ii poti da drumul cu usurinta.

Este foarte greu sa poti accepta ca de acum inainte vei fi din nou singura, ca vrei anula invitatiile de nunta, ca vei ocoli probabil prietenii lui, ca va fi nevoie sa te gandesti din nou la viitor intr-o alta perspectiva, dar in cele din urma o vei face si iti vei da seama ca lumea nu s-a terminat cu plecarea lui, ca tu esti aceeasi persoana frumoasa, delicata, feminina, ale carei calitati nu au disparut, iar tu nu ai fost anulata ca fiinta prin aceasta despartire. Esti tot tu! Si poti fi in continuare fericita si iubita alaturi de cineva mai potrivit pentru tine.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 9

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (07.10.2008, 22:38)
Ranila, stai linistita ca nu te judeca nimeni. probabil ca tu ai avut mustrari de constiinta la vremea respectiva. deja vad ca ai folosit timpul trecut referitor la acea relatie..."am iubit". probabil ca ceva s-a schimbat...
Răspunde-i
Alina Catalin (07.10.2008, 18:26)
Am fost pe locul doi....stiu ca o sa ma judecati, am iubit un barbat casatorit
Răspunde-i
Cristina Marioglou (04.10.2008, 01:18)
Ral, mai mult sau mai putin toti ne impartim barbatii cu altcineva...cu secretara, cu colega de la job, chiar si in foarte mica masura cu cea careia ii cedeaza trecerea, galant, desi nu era cazul. ideea e ca procentul 80/20 sa fie in favoarea ta si nu a celorlalte. barbatii nu prea reusesc ei sa nu fie duali, sa fie fideli si devotati unei singure femei. dar asta mai depinde si de noi intr-o oarecare masura. cu cat cedezi mai mult, cu cat ceri mai putin, cu atat te vei alege cu "resturile" lasate de o alta in urma ei.
Răspunde-i
ral20 (03.10.2008, 20:45)
fetelor,,,,,,niciodata sa nu spuneti niciodata !! sa- l imparti pe omul iubit cu altcineva e ca si cum ti-ai da jumatate din suflet,mai grav e ca nu poti controla asta,pentru ca depinde numai de el. tu esti practic la cheremul lui....daca cealalta sau celelalte femei din viata lui sunt ocupate,numai atunci isi va face timp pentru tine....si asta pentru ca poate.iar tu nu ai decat sa stai si sa astepti momentul cand va fi numai al tau macar pentru o ora....chestiile aste se intampla si nu v-as dori sa treceti prin ce am trecut eu.....
Răspunde-i
Cristina Marioglou (03.10.2008, 04:22)
Michaela, dar nici nu vrei sa stii totusi ce loc ocupi in inima lui? sau de ce te simti atat de legata si de dependenta de el?
Răspunde-i
michaela (03.10.2008, 00:04)
bineinteles ca mi-ar fi placut sa fiu singura din viata lui...iar el sa fie numai al meu....dar nu se poate...sau poate ca da...da doar intr-o alta viata
Răspunde-i
michaela (03.10.2008, 00:01)
eu habar nu am ce loc ocup in inima lui,important insa e ptr mine sa fie alaturi de mine atunci cand am nevoie de el,sa ma accepte asa cum sunt.dar desi de la bun inceput stiam ce ma asteapta,am acceptat "postul"ce il avea liber in viata lui.mai rau e ca oricat de mult mi-as dori sa il scot din viata mea nu pot...e prea tarziu sa ii spun sa plece...numai gandul ca l-as pierde ma inebuneste
Răspunde-i
ddoina (02.10.2008, 19:47)
niciodata sa nu spui niciodata! Mai ales daca nu ai fost pusa in situatie!
Răspunde-i
P_0717 (02.10.2008, 14:02)
Sa impart sufleteste, trupeste si mental barbatul cu o alta? Sa fiu pe locul doi? Sa accept un soi de "menage a trois"???!? NICIODATA! Eu, una, nu i-as face lui asa ceva, adica sa fiu, sa raman cu el si, intre timp, sa am o relatie paralela.
Astfel ca, in ruptul capului nu as mai ramane intr-o relatie, casnicie, o data ce am aflat ca el are o "viata dubla", ca sufletul, gandul si trupulul sau apartin (si) altei femei. Oricat l as iubi, nu as accepta sa duc mai departe o relatie careia el nu se mai dedica in totalitate..
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si ceilalti
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr