chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

8 motive pentru care nu reusesti sa slabesti

De în Sport 11 iul 2011
Exercitiile fizice sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra corpului si sanatatii tale. Dar atunci cand vrei sa slabesti, iar exercitiile fizice nu dau rezultatele mult asteptate, ce faci?

Activitatea fizica este recomandata, insa trebuie sa stii ca sunt numerosi alti factori care influenteaza procesul de slabire. Asa ca daca exercitiile fizice nu sunt eficiente atunci poate ca trebuie sa iei in calcul unul dintre urmatoarele opt posibile cauze.

1. Nu te straduiesti suficient de tare

Daca obisnuiesti sa faci constant exercitii fizice de cateva saptamani, luni sau chiar ani, atunci poate ca este momentul potrivit de a mari intensitatea exercitiilor si sa incerci sa iti depasesti limitele. Pe masura ce lucrezi tot mai mult corpul tau se adapteaza si se obisnuieste cu exercitiile. Astfel daca la un moment dat 30 de minute erau dificile si te solicitau, dupa trei luni cu siguranta nu va mai fi la fel, pentru ca deja te vei fi obisnuit si nu vei mai avea aceleasi rezultate. Mai mult, daca dupa atat timp inca nu cresti intensitatea antrenamentelor, exercitiile devin ineficiente si arzi tot mai putine calorii, deoarece corpul tau face in continuare acelasi lucru.

Pentru ca exercitiile fizice sa aiba rezultate vizibile trebuie intotdeauna sa te autodepasesti, sa iesi din zona de confort  si sa te soliciti tot mai mult. Iar daca maresti intensitatea si durata antrenamentelor trebuie sa si variezi exercitiile. Nu uita, cand vine vorba de intretinerea fizica, schimbarea este benefica.

2. Te straduiesti mult prea mult

Sfatul nostru de a lucra in fiecare zi tot mai mult nu trebuie sa te aduca in cealalta extrema. Da, poti lucra mult prea mult, lucru care poate sa iti dauneze. Daca obisnuiesti sa mergi zilnic la sala si nu iti iei nici macar o zi libera, ar trebui sa te gandesti sa o iei mai usor, pentru ca in acest fel poti sa iti distrugi musculatura. Daca te simti obosita, resimti dureri, ai dureri de cap si suferi de insomnie, simptome care iti taie tot elanul si nu te simti suficient de motivate pentru a-ti duce la bun sfarsit exercitiile. atunci poate fi vorba de un exces. Incearca sa iti iei o zi sau doua zile libere, fara antrenamente. Poate ca iti va fi dificil, dar gandeste-te ca trebuie sa ii acorzi corpului tau timpul suficient pentru a se reface.

3. Nu ti-ai modificat dieta

Exercitiile fizice sunt bune, nu le poti contesta eficienta, insa daca nu iti asiguri o dieta nutritiva cu un aport corespunzator de calorii care sa iti suporte solicitatea fizica, atunci antrenamentele pot fi ineficiente. Un regim alimentar iti confera combustibilul necesar pentru alimentarea corpului pentru a face fata exercitiilor. Trebuie doar sa fii atenta sa nu mananci prea mult, care poate duce la luarea in greutate, si pe de ceaalta parte, daca mananci prea putin, risti sa nu ai energia suficienta in cadrul antrenamentelor. Trebuie sa gasesti calea de mijloc.

Daca mananci prea mult, incepe sa acorzi o mare atentie aportului caloric al alimentelor pe care obisnuiesti sa le consumi. Daca aportul de calorii este unul ridicat atunci alege versiunile sarace in calorii ale alimentelor si zilnic scade cate putin din aportul caloric.
Pe de cealalta parte, daca nu mananci suficient de mult, trebuie sa optezi tocmai pentru acele alimente cu o cantitate mai mare de calorii.

4. Faci numai exercitii cardio

Exercitiile cardio sunt considerate a fi unele dintre cele mai eficiente si ard o cantitate ridicata de calorii. Dar un antrenament corespunzator trebuie sa cuprinda exercitii cardio, de flexibilitate si de forta. Asa ca daca faci doar exercitii cardio vei arde multe calorii insa corpul tau nu va resimti aceste schimbari, nu se va forma masa musculara.
In cadrul antrenamentelor opteaza si pentru exercitiile cu greutati si cele de rezistenta, care tonifica masa musculara.

5. Iti recompensezi eforturile cu mancare

Ai fost astazi la sala si ai facut cu 10 exercitii in plus? Te duci apoi multumita acasa si te recompensezi cu un desert sau o pizza? Nu trebuie sa te simti vinovata, toate o facem, dar nu inseamna ca si este bine. Vezi cate calorii au alimentele pe care le mananci si compara cu numarul de calorii pe care il arzi in timpul antrenamentelor. Alergatul pe o distanta de arde doar 300 de calorii, care nu este tocmai echivalentul aportului caloric pe care il depui mancand o prajitura cu ciocolata de exemplu. Concentreaza-te mai bine asupra beneficiilor exercitiilor.

6. Faci prea multe deodata

Din pacate rezultatele nu se vad peste noapte si este nevoie de multa munca, constanta si tot la fel de multa rabdare pentru a te bucura de efecte de lunga durata. Insa, cate dintre noi nu merg la sala visand la un corp slab si sperand ca in doua saptamani il vom si avea? Multe dintre noi. Dar trebuie sa ai rabdare. Mersul la sala inseamna schimbarea unui stil de viata nesanatos, o schimbare care pe termen lung iti aduce beneficii. De aceea nu trebuie sa te duci la sala si sa tragi de fiare, sa faci exercitii dificile si sa te epuizezi. Trebuie sa incepi cu exercitii usoare si treptat sa cresti intensitatea, asta te va feri de eventualele accidente dar in acelasi timp, ii va conferi corpului tau timpul necesar de a se adapta schimbarilor si iti va intra in reflex, conferindu-ti un nou stil de viata.

7. Inlocuiesti somnul cu exercitiile fizice

Ritmul alert din fiecare zi te obliga de cele mai multe ori sa renunti la somnul pana mai tarziu pentru a reusi sa duci la bun sfarsit toate sarcinile din timpul zilei. Fie ca mergi la sala dimineata sau seara dupa serviciu timpul acordat odihnei este tot mai redus, ceea ce iti influenteaza puternic pierderea in greutate. Acest lucru se poate intampla pentru ca in timpul somnului sunt eliberati hormoni care pot controla poftele. Mai mult, noptile pierdute iti distrag atentia de la exercitii si esti prea obosita sa iti faci tot ce ti-ai propus. Nu uita, somnul este mai important chiar si decat exercitiile. Asa ca daca ai un program incarcat scurteaza-ti orele de mers la sala, sau mergi doar de 2 ori pe saptamana in loc de 3 sau 4, cat ai fi mers in mod normal.

8. Stai toata ziua

Mergi la sala in mod frecvent, faci exercitii, insa ce faci in restul timpului? Pentru ca si ceea ce faci in restul zilei conteaza la fel de mult. Daca dupa antrenament mergi la birou si stai pe scaun toata ziua, dupa care te duci acasa si zaci pe canapea in fata televizorului, s-ar putea ca tot efortul depus pentru exercitii sa fi fost in zadar.

Dincolo de mersul la sala, incearca sa adopti un ritm de viata activ si in momentele cand nu esti la sala. Fa o scurta plimbare dupa masa, evita sa te asezi daca nu este necesar, urca pe scari in loc sa mergi cu  liftului sau parcheaza-ti masina mai departe de casa. Sunt mici trucuri care te obliga sa faci miscare chiar si atunci cand nu faci exercitii.



Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar