7 motive pentru care dacă plângi înseamnă că ești puternică

De în Dezvoltare personala 6 sep 2017

Indiferent de motivul lacrimilor tale, plânsul este o reacție naturală a organismului, care ține astfel sub control sănătatea ta.

Iată în continuare șapte motive pentru care este perfect în ordine să plângi:

1. Lacrimile te ajută să treci peste

Problemele nu vor dispărea de la sine dacă te prefaci că totul este în ordine, tot ceea ce vei obține este să te confrunți cu o largă paletă de emoții copleșitoare. Un plâns bun este metoda ideală de a te elibera de nevoia de a ține cu dinții de ceva inutil. Să ții totul în tine îți afectează sănătatea psihică, deci mai bine dă frâu liber emoțiilor și lasă-te să plângi din suflet.

2. Lacrimile au efect terapeutic

Plânsul eliberează toxinele și omoară bacteriile, este un mecanism de apărare împotriva microbilor din spațiile publice. Corpul nostru este astfel conceput încât să ne apere și să facă orice este necesar pentru a preveni invazia bacteriilor. De asemenea, lacrimile ajută la eliminarea corpilor străini din ochi, deci adu-ți aminte acest lucru data viitoare când vrei să te oprești din plâns.

3. Lacrimile te scapă de stres

Lauren Bylsma, doctorand la University of South Florida din Tampa susține că „plânsul te eliberează de hormonul stresului și toxinele din organism”. Plânsul este o funcție a sistemului nervos, care ste responsabil pentru relaxare. Când plângi, scapi de stres în timp ce organismul tău începe să se relaxeze. Tocmai de aceea lacrimile de crocodil sunt atât de eliberatoare.

4. Lacrimile te ajută să procesezi pierderile

Pierderea cuiva drag sau a ceva ce ai prețuit este un lucru tragic, un sentiment care te împiedică să mai gândești logic și cele mai bune remedii sunt eliberarea prin plâns sau o îmbrățișare de la un prieten drag. De multe ori, ne abținem pentru ca cei dragi să nu se îngrijoreze, dar acesta este un mod nefericit de a face față unei situații grele. Nu te preface că ești puternică doar pentru a-i face pe alții să se simtă mai bine. Concentrează-te pe nevoile tale și cum poți trece mai ușor peste nenorocire, ai în vedere faptul că plânsul te eliberează și sunt cele mai bune prietene ale tale în momentele dificile.

5. Lacrimile sunt un remediu bun pentru depresie

S-a dovedit științific faptul că dacă plângi te simți mai bine și doar rareori te fac să te simți mai prost decât înainte. Prin plâns te eliberezi de energia în exces și emoțiile copleșitoare, te simți mai bine, mai echilibrată, mai ușoară. Lacrimile sunt importante și te ajută să ieși din momentele tensionate fără prea multe pagube. Mai ales când te simți abătută, este bine să plângi fără să te simți jenată de acest lucru ci să te gândești doar că așa înveți tu să te menții aptă mental pentru noi provocări.

6. Lacrimile sunt un semn de tărie

Indiferent de ce crede societatea, lacrimile sunt un semn că ești puternică, deoarece îți trebuie ceva tărie de caracter ca să arăți tuturor cât de vulnerabilă ești, deci nu te mai îngrijora cu privire la ce cred cei din jur despre tine când plângi. Washington Irving, un scriitor american de la începutul secolului al 19-lea, a scris faptul că: „Este ceva sacru în lacrimi. Ele nu sunt un semn de slăbiciune, ci de putere. Ele spun mai multe decât o mie de cuvinte. Sunt mesagerii durerii și al dragostei neîmpărtășite”.

7. Lacrimile te ajută să te lămurești când nu știi ce simți

Dacă ai plâns vreodată fără să știi exact de ce, atunci cunoști această senzație. Câteodată, ești pur și simplu copleșită de emoții și ți-e foarte greu să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut, deoarece nu mai știi ce se întâmplă cu tine și numai ideea de a te lămuri este înfricoșătoare. Soluția ideală este un plâns zdravăn, pentru că astfel te eliberezi de stres și te simți mai bine, deoarece descătușezi gândirea creativă. După ce ești eliberată, te simți, de asemenea, și mult mai energică, cu multe idei noi despre cum să faci față încercărilor vieții. Dacă nu plângi, îi poți face pe cei din jur să se simtă mai bine, dar dacă te abții este posibil să ajungi în stadiul în care nu mai știi ce și de ce simți.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi