7 lucruri pe care le poți învăța din minimalism

De în Dezvoltare personala 13 mai 2019

Minimalismul este o unealtă care te poate ajuta să găsești libertatea de a gândi, a spune și a face ceea ce-ți dorești și deși nu este nimic în neregulă cu a avea diverse lucruri, problema este atunci când le atribui acestora semnificații eronate.

Minimalismul are puterea de a te învăța multe lucruri dacă îi permiți, iar aici vei regăsi doar câteva dintre lecțiile pe care ți le poate acorda acest stil de viață.

1. Aprecierea

Când te restrângi doar la lucrurile care contează cu adevărat, înveți să le apreciezi mult mai mult, deoarece ies în evidență în casa ta. Când trebuie să cumperi ceva, apreciezi cu mai multă intensitate dacă îți trebuie sau nu și dacă raportul calitate-preț este cel dorit, deoarece cheltuiala în sine este doar un obicei, nu neapărat o necesitate.

2. Bunătatea

Actul de a face curat în casă și a dona anumite lucruri înseamnă că îi ajuți și pe alții să supraviețuiască, ceea ce te va face să te simți mai bine. În acest timp, tu faci economii, dar îi faci și pe alții fericiți, care vor apreca mai mult timpul pe această planetă și te vor aprecia mai mult și pe tine.

3. Claritate

Când poți vedea clar tot ceea ce este în casa ta, te poți concentra mai mult pe eliberarea minții tale de gânduri negative, sentimente și amintiri care te împovărează, deoarece acum nu mai trebuie să te concentrezi doar pe supraviețuirea fizicului și deja ești expertă la aruncat lucruri.

4. Mulțumire

Dacă adopți minimalismul, te vei mulțumi cu mai puține lucruri decât înainte și nu va mai trebui să cumperi tot felul de nimicuri pentru a câștiga un moment de scurtă bucurie. Poți vedea cu adevărat lucrurile din jurul tău și cât valorează ele. Viața ta se va umple de oameni și activități care te vor bucura pe deplin.

5. Pace

Când ajungi în punctul în care casa ta este umplută doar cu lucruri la care ții și pe care le folosești, simți că ești împlinită, deoarece ai tot ceea ce-ți trebuie. De acum înainte simți că ți s-a ridicat o greutate de pe umeri și nu mai ai atât de multe de făcut.

6. Libertate

Minimalismul îți oferă libertatea de a-ți urmări țelurile. Când nu te mai preocupă doar cumpărăturile, curățenia și mutatul lucrurilor, ai mai mult timp să bifezi sarcini de pe lista de „to do”.

7. Fericire

Minimalismul nu este o rețetă pentru fericire, dar fericirea vine din interiorul tău, nu din lucrurile pe care le ai, deci chiar dacă nu este o rețetă universală, acesta te îndreaptă către calea cea bună.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi