Există 4 tipuri de introvertiţi - Vezi care eşti tu

De în Dezvoltare personala 9 mai 2019

Cândva, să fii introvertit era considerat un defect de personalitate și introvertiții nu erau luați în considerare, fiind neînțeleși, dar acum, acest subiect este tema principală a multor cărți și articole.

Psihologul Jonathan Cheek a declarat pentru revista Science of Us că există patru tipuri de introvertiți: social, gânditor, anxios și reținut și fiecare posedă diverse atribute.

1. Introvertitul social

Acesta este tipul clișeic deja, este acela cărui îi place să fie singur și preferă să nu socializeze dacă are această opțiune. Preferă să aibă un grup de prieteni foarte mic și are mai multă energie dacă face orice activitate singur, iar dacă petrece prea mult timp în jurul altor oameni se simte secat emoțional, mental și chiar fizic. Acest tip de introvert este confundat adesea cu o persoană timidă, dar să fii un introvertit social nu înseamnă neapărat că ești timid ci că pur și simplu preferi singurătatea.

2. Introvertitul gânditor

Acestuia îi place să analizeze totul și să se gândească la o problemă din mai multe puncte de vedere. El se auto-analizează frecvent și se gândește mereu la conversațiile avute și cum ar fi putut să reacționeze altfel. Acesta se poate pierde într-o lume fantezistă, dar nu într-un fel neuologic ci într-un mod creativ și imaginativ.

3. Introvertitul anxios

Este de la sine înțeles că acest introvertit devine anxios când este pus în situații sociale, drept pentru care nu merge la petreceri, dar nu neapărat pentru că nu i-ar plăcea ci deoarece devine agitat în astfel de împrejurări. El se gândește adesea la trecut și încearcă să găsească motive pentru care lumea este așa cum este, dar cu toate acestea, el poate fi manipulat cu ușurință. Mersul la psiholog este o unealtă foarte bună, care-l ajută să treacă peste anumite situații și să iasă din stările de anxietate.

4. Introvertitul reținut

Introvertitul reținut este cel mai puțin cunoscut tip, deoarece se deschide cel mai greu. Lui îi place să fie în preajma oamenilor, dar doar după ce cunoaște mai bine oamenii respectivi. Este rezervat și preferă să observe, ca să poată gândi înainte de a vorbi sau face orice.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 oct