6 exerciții care te vor face să fii recunoscătoare pentru tot ceea ce ai

De în Dezvoltare personala 4 iun 2019

„Viața modernă este aglomerată și haotică, fiind foarte greu să-ți faci timp pentru tot ceea ce ai de făcut, cu atât mai puțin să mai ai și timp liber pentru propria persoană, dar trebuie să găsești cumva timp de a te bucura de razele soarelui, o cafea bună și muzica preferată.”, spune Iona Russell, care de 15 ani este psihoterapeut ce practică programarea neurolingvistică, hipnoza, pilates, masaj indian al scalpului și promovează un stil de viață plin de recunoștință, pentru ca cei pe care-i ajută, în persoană sau online, să poată avea o viață mai fericită.

Cu riscul de a părea un clișeu, până la urmă viața chiar se reduce la lucrurile simple, care îți pot îmbunătăți starea de spirit dacă te oprești o clipă să le observi.

1. Respiră

Dacă te concentrezi asupra respirației, poți cu adevărat să apreciezi mai multe. Când îți ții respirația sau sau respiri prea repede nu faci decât să pui paie pe foc pentru anxietate și frică, dar dacă respiri de trei ori încet, inspiri pe nas și expiri pe gură, vei vedea cum te calmezi instantaneu și revii la sentimente mai bune.

2. Pauză

Uită-te în jur pentru lucruri pe care le iubești și apreciezi, lucruri care pe moment te fac să fii recunoscătoare și imediat ce începi să te uiți după ele le vei observa din ce în ce mai mult. De la cântecul tău preferat, până la persoana care îți ține ușa să urci în tramvai sau râsul copilului tău, aceste momente se întâmplă de fapt în fiecare zi, dar când iți permiți să le observi îți schimbă viața. Dacă ești o mamă ocupată, poate că e vorba doar despre o cană de cafea sau o îmbrățișare de la copii, mai poate fi vorba despre faptul că ai în casă așternuturi curate și o pernă pe care să pui capul noaptea, toate acestea sunt motivele tale de recunoștință, pe care alții nu le au, oprește-te și observă-le.

3. Observă-ți gândurile

Dacă analizezi prea mult o situație, riști să te sabotezi singură, dar concentrarea pe propriile gânduri are o mare influență asupra vieții tale și a felului în care te simți. Prea mulți oameni trăiesc în trecut sau se gândesc numai la viitor și ignoră prezentul. Analizează dacă gândurile tale de acum sunt pozitive, dacă ești calmă și relaxată sau la polul opus dacă acestea sunt negative și tu ești plină de frici și îngrijorări, deoarece este alegerea ta cum gândești.

4. Setează intenția

Este alegerea ta cum gândești și ce simți, deci pune-ți în gând să ai o zi bună, imaginează-ți că planurile tale de călătorie vor merge așa cum ți le-ai stabilit, că vei avea parte de întorsături plăcute pe parcursul întregii zile și concentrează-te pe cum vrei să arate ziua ta și ce vrei să simți.

5. Gândurile se transformă în lucruri

După ce ți-ai pus în minte și în suflet să ai o zi bună, următorul pas este să ții evidența gândurilor, deoarece dacă acorzi mereu atenție doar interacțiunilor provenite din dragoste, viața devine mult mai simplă. Privește partea bună a lucrurilor și fii îngăduitoare cu tine, pentru că și mâine este o zi și nu trebuie să realizezi totul perfect în numai 24 de ore. Concentrează-te să faci doar câteva lucruri pe zi, pentru a le putea face așa cum trebuie și la sfârșit nu vei mai fi dezamăgită.

6. Ai grijă de tine

Unele dintre cele mai bune moduri de a te relaxa și a avea grijă de sufletul tău este să îți acorzi timpul necesar pentru a bea liniștită o cană de cafea sau a face o baie cu spumă, dar mai poți avea grijă de tine și dacă îți programezi zilnic câte ceva care să te binedispună, fie că este vorba despre a ajuta pe altcineva, a dansa singură, a cânta la duș sau a ieși la o bere cu colegii de muncă. Dacă te gândești din avans la ceva mai mic sau mai mare, care să-ți aducă zilnic măcar puțină bucurie, nici nu îți vei da seama când acest obicei va deveni parte din viața ta.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian