chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

12 alimente "arestate" de zodia ta in dieta!

De în Sport 17 aug 2009
Mereu am cautat sa te ademenesc in universul alimentelor prin recomandari care sa nu faca decat sa iti usureze travaliul, uneori greu de indurat al unei diete sau al efortului de a-ti mentine intacta o anumita parte a corpului, care iti face probleme in ceea ce priveste aspectul ei. Azi insa, este timpul sa descoperi care este alimentul cheie, pe care zodia ta il reneaga cu desavarsire si care iti poate distruge atat dieta, dar mai ales silueta.
Imi place sa aflu tot timpul lucruri noi despre alimentatie, iar seria articolelor cu x alimente pentru abdomen plat, x alimente care-ti "soptesc" tot felul de lucruri despre cum iti afecteaza sau nu sanatatea sunt pe placul meu, usor de tinut minte si mai ales de aplicat direct in lista  de cumparaturi. Nu de putine ori m-am trezit in hypermarket indicandu-i surorii mele ca preferabil ar fi sa ia un alt tip de branza, "low-fat", pentru ca parmezanul si chiar cascavalul traditional sunt adevarate surse de grasimi ascunse; de asemenea am ales de multe ori puiul sau in general carnea alba in locul celei rosii, intrandu-mi bine in cap de atatea ori de cate am citit si scris ca nu exista niciun motiv justificabil pentru care as manca carne de porc in locul celei de vita. Stateam si ma gandeam ca uneori "repetitia este mama invataturii" se aplica foarte bine unei persoane, chiar si in domeniul dietei. E bine sa citesti de mai multe ori acelasi lucru, pentru ca pana la urma il si aplici. Lucru de altfel testat pe mine!

Ei bine, cred ca stim foarte bine ce dieta ti se potriveste in functie de semnul astral in care te-ai nascut, insa eu am cercetat si amd escoperit ca fiecare zodie in parte are un aliment "dusman de moarte" de care nu trebuie sa ne atingem sub nicio forma. Sunt atat de curioasa sa aflu ce imi spune zodia. Hai sa aflam impreuna cele 12 alimente ale fiecarei zodii de care trebuie sa te feresti cu orice pret.

Berbec - Bauturile alcoolice

Pe berbec il tenteaza foarte tare alimentele bogate in grasimi si combinatiile de alimente. Ei bine, daca erai o impatimita a bauturilor usor sau nu alcoolizate, mai rafinate sau num, atunci nu vei fi fericita sa afli ca cel mai mare dusman al zodiei tale este chiar alcoolul.  Si nu vorbim de excesul de alcool aici, ci de consumul frecvent al variatelor tipuri de bauturi alcoolice la masa sau nu. Stii bine ca orice cantitate de alcool de interpune in mod clar in calea procesului de a slabi, daca nu chiar inverseaza procesul, garanatandu-ti cateva calorii gratuite pe corpul tau.

Taur - Zaharul

Femeile din aceasta zodie sunt rabdatoare in incercarea de a dopta un stil de viata sanatos. Slabesc greu, dar permanent, iar alimentele cheie pe care le-ar putea evita pentru a-si usura demersul sunt dulciurile precum: prajituri, acadele, bomboane. O slabiciune a femeilor greu de combatut, dar nu imposibil!

Gemeni - "Junk-food"


Daca ar fi sa vorbim despre o zodie dependenta de un aliment sau de o categorie alimentara anume, atunci gemenii s-ar incadra perfect in grupul celor care spun "Buna, sunt zodia  Gemeni si sunt dependenta de produse fast-food". Cu o dependenta asemenatoare celei de alcool, adepetele zodiei vor avea mult de furca cu ideea de "abstinenta" de la astfel de produse. Semnul tau astral iti prezice clar ca aceste alimente din categoria junk-food sunt ceea ce ar trebui sa eviti cel mai mult pentru ca nu fac altceva decat sa te conduca spre obezitate.

Rac - Produsele de patiserie


daca ar sa stai sa culegi ceva anume din alimentele interzise ale acestei zodii, ajungi intr-un final, dupa lungi cercetari sa te intrebi: ok, si ce au voie sa manance? Cu o predispozitie extrem de mare catre obezitate, racii trebuie sa fie atenti la tot ce ingurgiteaza si trebuie sa elimine cu orice pret produsele de patiserie, chiar daca fac parte din cel mai dulce rasfat: fie ca sunt sarate sau dulci, astfel de produse inglobeaza tot ce este mai nociv din punct de vedere dietetic: zahar, grasimi in exces, faina industriala, creme dintre cele mai calorice, branzeturi extrem de daunatoare, etc

Leu - Alimentele grase

Am incercat sa gasesc un aliment anume, un preparat, ceva care sa ii fie de ajutor acestei zodii, dar se pare ca indicatiile in privinta lui sunt mult mai extinse si peste tot intalnesti acelasi lucru: spune NU grasimilor, indiferent de aliment. Aici, alimentul are mai putina importanta, ci continutul este mai important, mai ales daca el se afla in mai multe categorii de alimente. Asadar, fie ca vorbim de branzeturi, sosuri, foietaje, prajeli, dulciuri, creme, supe  si chiar anumite legume, in mintea ta trebuie sa fie numai produse "low-fat". Este plina piata de astfel de produse din care grasimile sunt "extirpate" fara pic de jena, asadar nu iti va fi deloc greu.

Fecioara - Ciocolata

Acest produs este destul de nociv oricarei diete, insa ciocoalata chiar iubeste anumite persoane, in sensul in care nu le influenteaza in mod decisiv greutatea. Nu este chiar un aliment de al carui gust nu ne putem bucura sub nicio forma. Cunosc foarte multe persoane cares bucura de gustul ei zi de zi, fara a oscila gram in greutate. Insa, desi fecioarele iubesc foarte tare acest produs, se pare ca organismul tau nu il place prea tare. Fecioarele au predispozitie la tulburari digestive si de greutate cauzate de consumul de ciocolata, asa ca mai bine evita-l si savureaza alte deserturi savuroase la care ai "acces liber".

Balanta - Sucurile acidulate


Din pacate nu prea norocoase din punct de vedere al  rapiditatii arderii caloriilor din corp, cu un metabolism extrem de lent si cu un organism care asimileaza orice, balantele trebuie sa aiba foarte mare grija la tot ce mananca. Am aflat insa care este slabiciunea ei calorica cea mai daunatoare greutatii si siluetei: sucurile acidulate. Nici cocktail-urile si bauturiole rafinate care au alcool nu sunt departe de preferintele ei, dar prefera fara doar si poate sucurile in locul oricarei alte bauturi. Acesta este si punctul slab al dietei lor, de aceea trebuie sa evite cu orice pret astfel de produse, care sunt mai mult decat bombe calorice si sa-si reprofileze "poftele" catre apa plata.

Scorpion - Painea alba


Scorpionul si painea alba sunt ca soarecele si pisica, nu se plac neam! Si stiu bine asta, iar majoritatea scorpionilor sunt predispusi la o alimentatie sanatoasa. bogata in fructe si legume si in alimente in general cu prospect "curat" din punct de vedere nutritiv. Totusi, uneori mai scapa din vedere acesta diferenta dintre paine integrala si cea rafinata, industriala si ar putea avea de suferit, de aceea mai bine previi, decat sa tratezi!

Sagetator - Untul


Femeile nascute sub acest semn zodiacal sunt destul de optimiste atunci cand incep o dieta, si asteapta cu entuziasm sa vada rezultatele odata cu trecerea timpului. Insa din pacate nu prea reusesc sa se tina de ele pana la capat. Se pierd undeva pe drum! Totusi, sagetatoarele ar trebui, cu sau fara esecuri in dieta, sa renunte la unt si la cremele foarte grase, sosuri de acelasi fel, pentru ca sunt alimente periculoase pentru greutate.

Capricorn - Snacks

Capricornii au si ei pacatele lor cand vine vorba de alimentatie: muncesc foarte mult, mananca ce le pica pe mana si mananca aproape la fel in fiecare zi. Trebuie sa fie foarte atente cele care sunt nascute sub acest semn, pentru ca pot cadea usor in capcana obezitatii, mai ale ca timpul prelungit da nastere stresului, iar acesta supraponderalitatii, iar ulterior obezitatii. Ai grija sa nu iti cada pe mana, printer gustarile de fiecare zi, snacks-urile: chips, crochete, covrigei si alte astfel de alimente, pentru ca silueta ta va "respira" din ce in ce mai greu, pana la sufocare.

Varsator - Carnea rosie


Ceea ce ar trebui sa le caracterizeze pe femeile Varsator din punct de vedere alimentar este "dieta cu grasimi reduse", insa din pacate, le guverneaza tocmai reversul acestei diete. Astfel ca, mancarurile grase, in special carnea rosie se afla mai mereu in farfuria Varsatorului, ceea ce nu este tocmai bine pentru greutatea lor, care are de suferit de pe urma acestor alegeri. Asadar, evita carnea rosie si "impaca-te" cu carnea alba, care este mai gustoasa si mai putin grasa.

Pesti - Sarea


Sarea in sine nu ingrasa, insa este un intermediar al esecului in cura de slabire. Sarea in exces, care face in mod cert parte din meniul acestei zodii fara doar si poatem, favorizeaza retentia de apa si pastrarea indelungata a toxinelor si a caloriilor in organism, precum si ingreunarea procesului de digestie. Incearca sa nu iti mai scape solnita cu sare in farfurie si sa te limitezi la un gust moderat, dar sanatos si fara probleme de ordin caloric.

Nu rata articolul saptamanii!

Odata cu ideea de vacanta iau nastere responsabilitati si griji care umbresc un pic ideea de "vacanta placuta" pe care ti-o ureaza zambitor toata lumea la plecare. Asadar, „E inca vremea concediilor? Nu te panica!”. Cristina Calarasanu, psiholog, te ajuta sa intelegi si sa depasesti astfel de probleme!

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar