nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»

Invataturi din dieta ta - "reguli de aur" in alegerea mea!

De în Sport 19 aug 2009
Cea mai reusita dieta este cea de pe urma careia ai invatat ceva. Fie ca ai trecut printr-un proces nu tocmai usor si cu multe cotituri pana sa ajungi unde ti-ai propus, fie ca viata parca ti-a intors spatele si chiar te-a palmuit pentru deciziile tale, ai parte acum de cea mai mare realizare, pentru ca ai stiut sa aduni foloasele unor astfel de diete, fie ele bune, fie ele rele: adica secretul de la baza mentinerii unei siluete! Afla-le si tu, aduna-le laolalta si construieste-ti o reteta de dieta imbatabila, bazata pe cele mai sigure si de neclintit principii. Asa nu ai cum sa dai gres!
Asa numitele "patite" in dieta sunt cele de la care avem cele mai multe lucruri de invatat. Imi spunea odinioara o prietena, in cu totul alt context: "ce pacat ca trebuie sa treci prin experiente negative pentru a invata uneori ceva cu adevarat". Asa este, evenimentele tragice din viata te trezesc cu adevarat la realitate, mai ceva ca o mie de palme. Intotdeauna iti dai seama ca acel eveniment nu a fost nicicum intamplator si ca odata ce desprinzi invataturile, iti va fi mult mai usor sa te mentii asa, sau sa fii, de ce nu, chiar mai buna.

Mi-a fost greu sa gasesc principii imbatabile de dieta din experiente reale de viata, dar am cercetat indelung atat mediul virtual, cat si cel real si am dat de femei ale caror experiente, unele mai dificile, altele mai usoare, le-au ajutat sa aiba astazi aceeasi greutate ca atunci cand au terminat de tinut dieta, unele chiar de ani de zile, nu au mai pus gram pe ele! Acest lucru s-a intamplat pentru ca au stiut sa surprinda esenta dietei respective si sa extraga secretul mentinerii siluetei!

"Am simtit pe pielea mea ca putin si des este mai benefic decat mult si... tot des"


Aniela24 (conform username-ului) este o fata care a reusit sa slabeasca peste 12 kilograme acum ceva ani, pornind de la greutatea de 72 de kg si ajungand la 60 cu ajutorul unei diete echilibrate, personalizate la un medic nutritionist. Regula de aur pe care a invatat-o este ca mai bine putin si des decat mult si... tot des, spune ea in cazul ei. "Nu stiu de ce, dar la mine nu se aplica deloc mult si rar si putin si des; la mine era mult si des... pentru ca mancam tot ce imi cadea prin mana, indiferent de cantitate: daca aveam o punga de chips-uri o infulecam pe toata".  In timp insa, cu ajutorul nutritionistului, dar si auto-educatiei a invatat ca se simte la fel mancand o mana de chips-uri ca atunci cand savura punga intreaga.

"Bineinteles ca mi-a intrat in reflex sa mananc mai putin in timp, iar acum ma satur foarte repede si de la doua bucatele de ciocolata. Este o mare realizare sa poti face acest lucru si sa nu te infigi in toata ciocolata pe care o ai la-ndemana. De cand am terminat dieta, pot spune ca am pastrat foarte mult acel stil de viata, dar acest lucru nu inseamna ca nu mai mananc si eu la fast-food sau la pizzerie cate un deliciu: dar niciodata nu imi comand prea mult: numai portii small, pentru a evita sa intru in jocul tentatiilor".

"Am invatat sa urasc alimentele care ingrasa"

Suna ciudat, nu-i asa?! Dar aceasta este concluzia siluetei echilibrate a unei femei din Spania, pe unul dintre forumurile internationale, pe care este prezenta sub pseudonimul AnnaYo: "si eu am slabit peste 6 kilograme, nu intr-un timp scurt, dara fara eforturi mari. Au trecut peste 7 luni de cand am eliminat din alimentatia mea grasimi, carbohidrati, ingrediente rafinate, bauturi alcoolice, sucuri acidulate, etc. Insa cred ca la mine a fost si din cauza unei experiente mai putin placute cu mine: am mancat la un restaurant diverse preparate delicioase si a doua zi m-am trezit cu o super intoxicatie alimentara, provocata de combinatia nefericita de alimente din acea seara. De atunci, parca am prins o repulsie pentru tot ceea ce inseamna mancare grea.".

A invatat sa iubeasca preparatele usoare: salate, iaurturi, supe, si alte combinatii care te fac sa te simti "usoara" ca un fulg si nu s-a mai atins de mancarurile grase si pline de calorii, care oricum, avea senzatia ca nu ii fac deloc bine. Declara faptul ca a incercat la un moment dat sa deguste o portie de cartofi de la fast-food si un burger si i s-a facut rau inainte de a gusta din acel aliment.

"De atunci am 'sters' definitiv cuvantul stres din viata mea!"


Uof, iar dam de stres! Mi se pare mie sau il bagam cam des in seama pe acest mosntru sacru al zilelor noastre! Din pacate, nu avem ce face pentru ca face ravagii si iese la iveala ca furnicile dupa ploaie. Asa este si povestea unei femei de 49 de ani pe nume Elsa, din Suedia, care a reusit sa slabeasca nu mai putin de 20 de kilograme in urma luptei eficiente cu stresul. Mi-a atras atentia titlul postului ei de pe un forum al unui binecunoscut site international pentru femei: "psihologul mi-a fost cea mai buna dieta". Mi s-a parut atat de interesant, incat m-am hotarat sa arunc un ochi peste post, cine stie ce aveam sa descopar.

Am descoperit un lucru care ne tot palmuieste de ceva timp prin efecte dezastruoase pe care le provoaca: nimic altceva decat stresul! Deja incep sa ma plictisesc de el, este omniprezent, dar intr-un mod nefast, distrugator. Oricum, altceva aveam sa descopar si anume: "m-am dus la psiholog pentru ca aveam senzatia ca sufar de o depresie si vroiam sa remediez situatia. Evident ca depresia pornea tot de la greutatea pe care o atinsesem si care devenise un varf de iceberg din care nu mai puteam privi in jos: 102 kilograme la 1.73 inaltime. Eram groaznica, nu ma mai puteam vedea in oglinda si refuzam sa mai ies din casa. Din fericire, am inteles si constientizat nevoia unui psihoterapeut in viata mea si am si apelat la unul. Dupa o perioada de terapie insa, aveam sa constat ca, pe langa depresia evidenta in care ma aflam, am pus cap la cap toate evenimentele din viata mea (pe care nu are rost sa le enumar) si am identificat impreuna cu psihologul o sumedenie de surse de stres, care adunau kilogram dupa kilogram in silueta mea, pe zi ce trecea. De fapt, era si logic sa fie altceva decat alimentatia, pentru ca nu sunt o pasionata a mancarii, adica nu excesez in alimentatie, ba chiar aveam zile cand mancam o data pe zi. Ei bine, am inceput sa fac schimbari majore in viata mea si dupa ce am consultat si un nutritionist (la sfatul psihologului), am slabit peste 20 de kilograme intr-un an de zile si sunt in continua scadere. Este greu de crezut si am fost socata, dar chiar asa este, psihologul a fost dieta mea, iar stresul cel care ma ingrasa."

"Am invatat ca trebuie sa am o motivatie autentica pentru a reusi""

 
Finalul, dar mai ales rezultatul unei diete depinde de motivatia care sta la baza inceperii ei. Daca vrei sa slabesti cu adevarat si ai o motivatie suficient de puternica, nu te vei mai ingrasa, pentru ca odata ce ai ajuns acolo unde iti doreai, nu ai mai dori sa deviezi de la drum. Doar calea pana acolo este ceva mai grea.

Irina, o fata de numai 25 de ani a resuit sa slabeasca 5 kilograme pentru rochia visurilor ei: "urma sa fiu mireasa, cea mai importanta zi din viata mea, in care vroiam sa arat fenomenal; in faza initiala, nu am dat importanta greutatii mele, desi imi doream sa mai slabesc ceva pana la nunta, dar nu a fost primordial acest lucru. Insa cand mi-am cautat rochia, am descoperit un model pentru care mi-as fi dat si viata sa il am. Parca era desprins din cel mai frumos vis. Ba chiar nici nu cred ca visam o asa frumusete de rochie. Insa cand am vrut sa o probez, vanzatoarea mi-a spus ca nu are marimi mai mari la ea si ca este un model unicat. Nu imi venea sa cred; pur si simplu imi venea sa plang; m-am intors acasa si nu mi-am mai putut lua gandul de la rochia aceea. Si m-am dus ulterior singura si am cumparat-o; acum o aveam, dar trebuia sa fac ceva: timp pana la nunta aveam destul, iar kilogramele pe care trebuia sa le dau jos nu erau deloc multe: cam 4-5; nu sunt in niciun caz obeza - am 1.68 inaltime si aveam aproximativ 62 de kilograme; eram grasuna, dar nu obeza - initial nu stiam cat trebuie sa slabesc, dar am aflat in final ca au fost 5 kilograme date jos. Si am reusit, am avut ambitie si am slabit (nu a fost usor, dar cu atentie la alimentatie si sport foarte mult totul se poate). Acum stiti ce fac? Imi cumpar mereu fuste, pantaloni si rochii aceeasi marime, pentru a fi sigura ca nu o iau din nou pe o linie ascendenta de kilograme. Si ma simt excelent: sunt mult mai frumoasa, mai luminoasa si ma simt mai bine".

"Am ales bine!" - importanta cruciala a unei decizii


"Pe bune ca nu le inteleg pe femeile care se plang ca s-au imbolnavit, ca acum se confrunta cu probleme cu stomacul: de la gastrite la ulcer si alte astfel de minunatii medicale. Pai cine le-a pus sa aleaga dieta cu ciorba de varza sau cu laxative?", ataca foarte dur o forumista care raspunde multiplelor mesaje "plangacioase" de peripetii ale mai multor femei pe un forum de specialitate, parca ar fi fost un observator omniscient care a asteptat momentul potrivit pentru a ataca si facut-o.

Parca le-a dat peste nas tuturor femeilor care au trecut prin experiente dezastruoase, desi "alegerea e in mana fiecareia dintre noi si stim bine ca atunci cand luam pastile de slabit nimic bun nu are cum sa iasa din asta; ca atunci cand inghitim de trei ori in zi numai borsuri si alte sucuri nu avem cum sa nu facem gastrite si ulcere. Deci de ce se mai plang? Eu una as tacea din gura si nu m-as mai lamenta de prostia pe care am facut-o. Pe cuvant. Trebuie sa intelegeti femeilor ca o cale simpla pentru a slabi nu exista, dar exista o alegere potrivita pentru fiecare dintre voi. Eu am reusit pentru ca am ales bine: am analizat ca omul sceptic mai multe variante de diete, m-am consultat cu diversi medici si nutritionisti si abia dupa ce doi dintre ei mi-au spus ca mi s-ar potrivi acea dieta, m-am aruncat si am tinut-o. Si am ales bine, caci de la nu mai putin de 92 de kilograme, da ati citit bine, am ajuns in decurs de un an si doua luni la aproape 76-77 kilograme. Incet, dar sigur si in primul rand sanatoasa".

Nu rata articolul saptamanii!

Odata cu ideea de vacanta iau nastere responsabilitati si griji care umbresc un pic ideea de "vacanta placuta" pe care ti-o ureaza zambitor toata lumea la plecare. Asadar, „E inca vremea concediilor? Nu te panica!”. Cristina Calarasanu, psiholog, te ajuta sa intelegi si sa depasesti astfel de probleme!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr