Silueta perfectă: Slăbeşti mai REPEDE dacă îţi iei un nou...

De în Diete 10 oct 2016

Cercetătorii au încercat să afle dacă poţi ajunge la silueta dorită mai uşor în situaţia în care primeşti ajutorul unui partener alături de care să faci mişcare.

Astfel, în urma unor cercetări s-a dovedit că atunci când fac mişcare alături de un partener, indivizii sunt mai motivaţi să respecte programul de antrenament. Ba mai mult, indivizii fac mai multă mişcare dacă noul partener le oferă sprijin emoţional.

Cercetătorii de la University of Aberdeen au căutat să afle dacă un partener poate influenţa disponibilitatea individului de a face mai multă mişcare. Scopul cercetării a fost acela de a investiga beneficiile unui nou partener de antrenament, iar specialiştii au încercat să afle calităţile specifice pe care un individ trebuie să le aibă pentru a fi un partener bun în acest sens.

Dr. Pamela Rackow, de la Institute of Applied Health Sciences, de la University of Aberdeen, împreună cu o echipă de cercetători, a rugat jumătate dintre participanţii la studiu să îşi găsească un nou partener alături de care să meargă la sală, în timp ce indivizii din grupul de control şi-au păstrat rutina iniţială. Rezultatele au arătat că indivizii care şi-au găsit un nou partener în cadrul experimentului au făcut mai multă mişcare decât cei care şi-au păstrat rutina iniţială.

De asemenea, cercetătorii au încercat să identifice şi anumite trăsături care transformă un individ în partenerul ideal pentru antrenament. Participanţii la studiu au fost rugaţi să noteze cât de bine au fost sprijiniţi emoţional şi ce tip de sprijin a fost cel mai eficient. Astfel, sprijinul a fost împărţit în două categorii - emoţional şi instrumental. Au ajuns astfel la concluzia că indivizii au făcut mai multă mişcare când partenerul de antrenament le-a oferit sprijin emoţional şi încurajări, comparatv cu situaţia în care partenerul de antrenament le-a oferit sprijin practic, cum ar fi că nu au lipsit de la nicio şedinţă.

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 apr