„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare.
Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură.
Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții.
Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a explicat Mihaela Bilic, pentru viva.ro.
De asemenea, ea a desființat în totalitate mitul care spune că foamea apare atunci când organismul este deshidratat.
„Este mare diferență între pofta minții și nevoile corpului. Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte până când dobândim un echilibru alimentar. Nu suntem dispuși să facem efort pe termen lung. Abia după 100 de zile apare detașarea pentru pofte și mâncare, însă noi abandonăm mult mai devreme procesul. Ar trebui să perseverăm ca să ne fie cu adevărat ușor.
Foamea este una, iar setea alta. Foamea nu trece cu un pahar cu apă. Foamea se educă, obiectivul ar trebui să fie creșterea toleranței la foame”, a mai spus nutriționistul Mihaela Bilic.