Miracolul din ghimbir și cum să arzi grăsimea abdominală

De în Diete 6 sep 2017

Ghimbirul este un ingredient din ce în ce mai des folosit în bucătărie pe post de condiment sau chiar medicament și este cunoscut încă din Antichitate.

Consumul ceaiului de ghimbir echilibrează organismul, te face să te simți mai bine și să slăbești în același timp, așa că vezi în continuare cum și de ce să profiți de acest preparat minune.

1. Accelerează metabolismul

Consumul de ghimbir arde grăsimile și ajută rata metabolică să crească, deci arde mai multe grăsimi, te ajută să te simți sătulă pe termen mai lung, deci te face să mănânci mai puțin și să consumi mai puține calorii. Diminuează în mod natural apetitul și acesta este cel mai bun mod de a scădea în greutate.

2. Relaxează mușchii

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii care ajută la relaxarea mușchilor și trecerea inflamațiilor după un antrenament dificil.

3. Ajută digestia

Se știe de foarte multă vreme că ghimbirul este bun atunci când ai probleme digestive precum indigestie, balonare sau reflux gastric. Ghimbirul stimulează secreția de salivă, de bilă și suc gastric, ca să ajute digestia. Dacă bei ceai de ghimbir între mesele principale îți vei stimula stomacul să producă mai mult acid și să absoarbă toți nutrienții din mâncare.

4. Ține sub control diabetul

Dacă bei ceai de ghimbir vei avea un risc mai scăzut de a dezvolta diabet de tip II. Principalul component din ghimbir, îmbunătățește această maladie prin creșterea rezistenței la efectele nocive ale insulinei, eliminarea glucozei și în plus, previne dezvoltarea altor boli asociate.

Cum să slăbești cu ghimbir

Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai ușoare metode pe care le poți folosi în dietă, fără nici un efect advers. Pe lângă faptul că este delicios, să bei ceai cald de ghimbir cu lămâie are mai multe beneficii asupra organismului.

Ingrediente ceai de ghimbir

ghimbir crud, 2 căni de apă, suc de lămâie, miere naturală

Rețetă ceai

1. Se ia o rădăcină proaspătă, crudă, curată, de ghimbir și se taie 4-5 felii foarte subțiri, care se pun într-o cană.

2. Se toarnă apă foarte caldă, dar nu fiartă, peste feliile de ghimbir și se acoperă cana timp de 5-10 minute.

3. Se strecoară ceaiul și se adaugă 1-2 linguri de miere și/sau lămâie.

Cum se consumă

Dacă bei o cană de ceai de ghimbir înainte de fiecare masă vei pune în mișcare enzimele digestive. Poți, de asemenea, să bei o cană înainte de a te culca, pentru ca acesta să-și facă efectul cât timp tu dormi, deoarece când te duci la culcare metabolismul lucrează mai încet decât în timpul zilei și această băutură te ajută să arzi calorii și când nu faci nimic.

Dacă bei acest ceai în fiecare seară și dimineața, imediat după ce te-ai trezit, faci câteva exerciții cardio, timp de 30 de minute, vei observa primele efecte într-un timp foarte scurt.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 sep