Cele mai periculoase 11 lucruri pe care le ai în bucătărie

De în Sanatate 24 oct 2017

Sunt câteva lucruri pe care le folosești zilnic în bucătărie, pentru că par inofensive, dar nu te-ai gândit, probabil, niciodată cât de periculoase sunt de fapt.

Am decis să împărtășim aceste informații prețioase cu tine, care cu siguranță îți vor schimba anumite obiceiuri.

1. Caserolele din plastic

Pentru a face plasticul flexibil, unii producători adaugă chimicale care pot dăuna grav sănătății și cu siguranță îți dorești ca acestea să stea cât mai departe de tine și familia ta.

2. Chiuveta

Dacă particulele de mâncare de pe vasele spălate rămân prea mult timp în scurgere, acestea creează mediul propice pentru dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor precum salmonella și multe altele. Chiuveta din bucătărie poate fi un loc foarte murdar.

3. Cuțitele

Cuțitele ar trebui să rămână mereu ascuțite, deoarece dacă nu sunt așa cum ar fi indicat, ar putea aluneca atunci când încerci să tai ceva și astfel să te rănești destul de grav.

4. Bureții

Pe bureții de spălat vase obișnuiți cresc foarte repede bacterii și spălatul lor nu îndepărtează microbii și nici nu-i opresc din înmulțire. Pentru a omorî bacteriile, poți băga bureții uzi la microunde sau să-i înmoi în clor diluat și să-i lași acolo câteva minute. De asemenea, îi poți băga la un program prelungit și firbinte de spălat.

5. Prosoapele de mână

Prosoapele de bucătărie sunt printre cele mai murdare lucruri din încăpere, pentru că le atingi mereu, chiar și înainte de a te spăla pe mâini sau în timpul gătirii, iar acestea sunt moduri clare de răspândire a bacteriilor.

6. Odorizantele

Odorizantele de cameră au tot felul de chimicale, care provoacă boli de plămâni sau chiar cancer, deci mai bine ai aerisi cum trebuie bucătăria și ai duce regulat gunoiul, decât să folosești odorizante.

7. Gazul de la cuptor

Nu uita niciodată să verifici dacă ai stins aragazul și cuptorul înainte să te bagi la culcare sau să pleci de acasă. Acest obicei te va menține pe tine și pe cei dragi în siguranță, departe de explozii sau intoxicații cu gaz.

8. Tigăile non-aderente

Teflonul suprîncălzit emite gaze toxice, așa că cele mai sănătoase tigăi sunt până la urmă tot cele clasice, călite tradițional.

9. Mașina de tocat

Mașinile de tocat sunt foarte puternice și trebuie să ai mare grijă când le manevrezi, ca să nu-ți spintece degetele. Folosește întotdeauna ustensila specială de apăsat carnea, ca să nu ai vreun accident.

10. Tocătorul de gunoi

Această ustensilă atașată, de obicei, scurgerii de la chiuveta din bucătărie, este foarte periculoasă și destinată exclusiv mărunțirii resturilor de mâncare, așa că nu băga niciodată degetele acolo, nici măcar pentru a o desfunda. Dacă întâmpini probleme, mai bine chemi un instalator.

11. Tocătoarele

Ar trebui să folosești mereu tocătoare/funduri de lemn diferite pentru carne față de cele pentru legume, deoarece carnea crudă poate conține bacterii care cauzează boli serioase. În plus, nu folosi niciodată plăci sparte, crăpate sau murdare, pentru că acelea sunt locurile unde se dezvoltă cele mai multe bacterii.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 noi