6 comportamente ale copiilor, de care sunt vinovaţi părinţii

De în Familie 12 iun 2017

Poţi încerca să păcăleşti pe oricine că ai cel mai politicos copil din lume, dar dacă ai făcut greşeli în creşterea lui, atunci se vor vedea în cele mai delicate situaţii.

Citeşte în continuare ce poţi face ca să eviţi să te simţi stânjenită din cauza odraslelor tale şi să înţelegi mai bine de unde vin anumite comportamente.

1. Obiceiul de a-i întrerupe pe alţii

Doar să-i spui "Nu mă mai întrerupe!" nu funcţionează mereu. Învaţă-ţi de mic copilul să-şi aştepte rândul când vorbeşte altcineva. acest lucru se face cu uşurinţă în fiecare zi, în timpul cinelor în familie sau când vorbeşti cu cineva la telefon. De exemplu, înainte de a suna pe oricine, spune-i celui mic: "O să vorbesc la telefon şi nu trebuie să mă întrerupi". Poţi chiar să fixezi un anumit timp pentru convorbire şi să-i spui asta.

2. Când mergeţi la cumpărături, copilul tău pune mâna pe anumite produse, le trânteşte în coş şi ţipă să i le cumperi

Este foarte important pentru un copil să înveţe să-să managerieze dorinţele, pentru că nu poţi cumpăra tot ce este de vânzare şi nici nu le trebuie. Ei au impresia că alegi produse de pe raft fără nici un sistem, nu înţeleg că ai o listă de cumpărături, deci pregăteşte-te psihic şi fizic dacă vrei să-l iei cu tine. Faceţi împreună lista (desenează, dacă nu poate încă citi) şi lasă lista la cel mic, ca să verifice daca respecţi ce-aţi stabilit.

3. Nu foloseşte cuvinte politicoase şi are impresia că totul i se cuvine

Cu cât mai devreme începi să-ţi înveţi copilul regulile de politeţe cu atât mai bine. Oricum, unii înţeleg mai bine şi mai repede pe când alţii vor avea nevoie de repetiţii. Arată-i copilului tău ce poate face o vorbă frumoasă, asta i-o demonstrezi dacă nu îi dai nimic până nu spune "te rog frumos". Fii un exemplu, spune: "te rog", "buna", "la revedere" şi "mulţumesc", pentru că el face ce vede la tine nu neapărat ce îi zici.

4. Nu ştiu când să se oprească

Unui copil îi este greu să înţeleagă faptul că anumite informaţii nu trebuiesc împărtăşite, că anumite lucruri nu se fac în public şi că doar unele gânduri pot fi împărtăşite cu voce tare. Asta pentru că nu cunosc jena sau ce înseamnă să te simţi prost şi nu au văzut ce efect poate avea un cuvânt nepotrivit. Deşi de cele mai multe ori copiii nu vor simţi repercursiuni, părinţii vor suferi din cauza acţiunilor şi vorbelor celor mici. Încearcă să îi descrii înţelesul unui "secret" şi a politeţii, prin a-i spune ce lucruri nu se zic nimănui.

5. Se tem să se desprindă de tine

Un copil creşte cu frica de a se distanţa câtuşi de puţin de părinţi atunci când aceştia din urmă pun bariere între ei şi activităţile de zi cu zi. De aceea, atunci când cineva îi permite în sfârşit să se joace singur afară sau să se dea pe topogan şi alte asemenea activităţi ei nu se desprind de piciorul părintelui sau celui care are grijă de el. Preferă în aceste situaţii să aleagă varianta cea mai sigură, petru a nu fi certaţi daca se julesc, dacă îşi rup hainele sau se murdăresc.

6. Deranjează necunoscuţii

Dacă un copil poate să înceapă cu uşurinţă o conversaţie cu un adult din afara familiei acesta este un semn că în familie există bună înţelegere şi că el beneficiază de încrederea celor dragi. Cu toate acestea, graniţa dintre o persoană plăcută din afara familiei şi un străin răufăcător este destul de slabă în mintea lui. De aici şi faptul că cel mic nu îşi poate imagina că există oameni care nu vor exact acelaşi lucru ca el şi situaţia în care un părinte nu mai poate face absolut nimic, deoarcee trebuie să aibă grijă de copil.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Vizita prezidentiala

17 oct 2018

Ce v-ar placea

12 oct 2018

Doi prieteni maturi

10 oct 2018
Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct