5 CIUDĂŢENII despre sarcină şi bebeluş

De în Familie 16 mar 2016

Chiar dacă sarcina nu reprezintă un eveniment care să te mai poată impresiona, există însă o mulţime de informaţii pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc despre ce se întâmplă în corpul unei femei atunci când este însărcinată.

bebelus

Iată mai jos câteva lucruri ciudate pe care nu le ştiai despre sarcină:

1. Este posibil să rămâi însărcinată chiar dacă eşti deja însărcinată

Deşi acest lucru este foarte rar, unele femei chiar au rămas însărcinate cu cel de-al doilea copil în timp ce purtau deja în pântece un bebeluş. Termenul tehnic pentru a descrie acest fenomen este "superfetaţie" şi deşi acest lucru se întâmplă în cazul unor animale, este aproape imposibil la oameni, deoarece se presupune că hormonii unei femei însărcinate servesc pe post de "metodă contraceptivă naturală", împotriva altor sarcini nedorite. Desigur, cuvintele "aproape imposibil" înseamnă că acest fenomen se poate întâmpla la unele femei.

2. Vaginul unei femei poate să devină albastru ori violet

Unul dintre cele mai timpurii semne care indică prezenţa unei sarcini poate fi schimbarea culorii vaginului, care de la o simplă nuanţă de roz, poate deveni albastru sau violet. Circulaţia sângelui către cervix (colul uterin) şi labii se poate intensifica în perioada sarcinii - chiar şi foarte devreme, la 6 săptămâni de la concepţie.

3. Este posibil să fii însărcinată un an întreg

Da, perioada medie de gestaţie pentru o femeie este de nouă luni, dar cuvântul cheie în acest caz este "medie". Acest lucru est rar, dar este posibil ca unele femei să fie însărcinate aproape un an întreg. De fapt, recordul mondial a fost de 375 de zile, timp în care o femeie a purtat în pântece un bebeluş.

4. Inima mamelor însărcinate creşte cu adevărat

Nu vorbim de sensul figurat, când creşte inima în tine atunci când afli că vei devveni mămică. Ci ne referim la faptul că inima ta va creşte, la propriu, cu până la 12%, astfel încât să poată munci din greu pentru ca sângele să circule către bebeluş şi pentru bebeluş, iar volumul de sânge va creşte şi el.

Acest flux sangvin crescut poate duce, de asemenea, la sângerări nazale frecvente, la sângerări gingivalee. Chiar dacă aceste lucruri par înfricoşătoare la prima vedere, relaxează-te, pentru că medicii spun că sunt fenomene normale.

5. Bebeluşii vor urina în interiorul uterului - şi vor bea urina

Nu este deloc surprinzător faptul că bebeluşii sunt nevoiţi să urineze chiar dacă se află în pântecele mamei. Ce este şi mai surprinzător este cât de mult pipi fac - aproape un litru pe zi, mai ales către finalul perioadei de gestaţie.

Deoarece tot acest volum de urină stă în interiorul sacului amniotic, bebeluşul ajunge astfel să îşi bea propria urină. Deşi sună dezgustător, nu este, de fapt, atât de rău ca fătul să bea urina, deoarece urina lui nu este la fel ca a adulţilor. Sursa.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mai