Veşti bune pentru fraţii mai mari: Au şanse mai mici să...

De în Familie 16 mar 2016

A fi fratele cel mare este una dintre cele mai mari provocări din viaţa de familie. Acest rol vine, însă, şi cu avantaje! Cercetătorii arată că fraţii mai mari au şanse mai mici să sufere de obezitate, cu o singură condiţie. Află la ce concluzie s-a ajuns în urma unui studiu recent pe această temă.

Cercetarea de la University of Michigan, ce va fi publicată în ediţia din luna aprilie a Pediatrics Clinical Research Journal, arată că indivizii care au fraţi mai mici la vârsta la care încep şcoala primară au şanse mai mici de a se confrunta cu obezitatea decât cei care nu au fraţi mai mici până la acea etapă.

"Copiii care nu au asistat la naşterea unui frate până în momentul în care au fost daţi la şcoală au avut şanse de 2,94 ori mai mari de a avea probleme cu greutatea în primul an de şcoală, comparativ cu copiii care, de la 36 şi până la 54 de luni, au asistat la venirea pe lume a unui frate. Naşterea unui frate atunci când primul copil are vârsta cuprinsă între 24 şi 54 de luni este asociată cu o traiectorie mai sănătoasă a IMC (n.r. indicelui de masă corporală)", au arătat autorii studiului.

Explicaţia?

Autorii studiului, Rana H. Mosli, Niko Kaciroti, Robert F. Corwyn, Robert H. Bradley şiJulie C. Lumeng, oferă două motive pentru care fraţii mai mari au un IMC mai mic decât copiii singuri la părinţi. În primul rând, fraţii mai mari petrec mult timp jucându-se cu mezinii, consumând astfel mai multă energie. În plus, părinţii ar putea pune mai mult accentul pe alimentaţie în cazul copiilor care nu au fraţi, comparativ cu situaţia în care la masă sunt mai mulţi copii asupra cărora se îndreaptă atenţia adulţilor.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 oct