10 cărți despre femei demne de admirat

De în Dezvoltare personala 14 mar 2018

Femeile au foarte multe sentimente contradictorii și se plimbă între drăgălășenie și capricii apoi revin la a fi empatice, dar ceva rămâne, totuși neschimbat: tăria lor de caracter și răbdarea de care dau dovadă.

Astăzi îți propunem o selecție de cărți importante, care aduc în prim plan greutățile prin care trec femeile și cum le fac ele față.

1. „Desert Flower: The Extraordinary Journey of a Desert Noma” — de Waris Dirie și Cathleen Miller

Povestea de viață a unui fotomodel somalez internațional, în care Waris Dirie dezvăluie brutalitatea și arhaismul obiceiurilor existente în lumea modei. În anul 2009, s-a realizat un film pornind de la această carte.

2. „War’s Unwomanly Face” — de Svetlana Alexiyevich

Suntem obișnuiți să ne gândim la război ca fiind ceva exclusiv masculin, dar această carte te va face să realizezi că femeile au un rol foarte important și de-a lungul timpului ele au luptat și au supraviețuit condițiilor inumane de pe front și nu numai.

3. „Life in a Jar: The Irena Sendler Project” — de Jack Mayer

Aceasta este povestea reală a unei eroine poloneze, pe nume Irena Sendler, care după ce a reușit să se infiltreze în ghetoul din Varșovia, a organizat o rețea care să salveze copiii evrei de la moarte. Ea a fost torturată în mod repetat și până la urmă condamnată la moarte.

4. „Frida: A Biography of Frida Kahlo” — de Hayden Herrera

Cartea urmărește viața talentatei pictorițe mexicane, o persoană memorabilă, care a trecut prin multe chinuri. Datorită excentricității sale și a romantismului alăturat viziunii inovatoare, Frida Kahlo ocupă un loc foarte important în inimile oamenilor din toată lumea, chiar și după mai bine de jumătate de secol.

5. „The Dawns Here Are Quiet” — de Boris Vasilyev

Cruzimea și nedreptatea războiului din această carte te vor sensibiliza până la lacrimi, deoarece acțiunea pare atât de apropiată de zilele noastre. Cinci fete tinere care până nu demult erau foarte feminine sunt acum forțate de împrejurări să poarte uniforma militară și să devină soldați în toată regula. Acestea dau dovadă de eroism și patriotism sacrificând totul.

6. „Hunger Games” — de Suzanne Collins

Această trilogie de succes o înfățișează pe eroina de 16 ani, Katniss Everdeen, în ipostaze în care trebuie să-și arate tăria de caracter și curajul încă de la început. Este o poveste despre putere, curaj și dorința de a trăi, o narațiune despre transformarea unei fete în eroină, un adevărat bildungsroman.

7. „Atlas Shrugged” — de Ayn Rand

Personajul principal, Dagny Taggart, luptă pentru ideile sale și rămâne fidelă principiilor pe care le are. Deși este singura femeie într-o companie de bărbați, ea reușește să le fie egală colegilor săi și chiar îi depășește prin inteligență, curaj și perseverență.

8. „The Girl with the Dragon Tattoo” — de Stieg Larsson

Lisbeth Salander, este declarată instabilă psihic în timpul adolescenței, dar are o voință magnifică și crede cu tărie în șansele sale de reușită, deoarece este sclipitor de inteligentă. Cititorii se îndrăgostesc de personalitatea ei vibrantă încă de la primele pagini.

9. „The Help” — de Kathryn Stokett

În această carte este vorba despre trei femei puternice: neînfricata menajeră Minnie, buna Aibileen și tânăra jurnalistă Skeeter. Ele se plictisesc de nedreptate și discriminare, drept pentru care, într-un gest de disperare, decid să spună lumii adevărul despre menajerele de culoare, care sunt supuse multor umilințe în casele celor albi.

10. „Gertrude Bell: Queen of the Desert, Shaper of Nations” — de Georgina Howell

Eroina acestui roman a fost supranumită „o adevărată fiică a deșertului” și „regina estului”, pentru că este o femeie incredibilă, căreia îi place să scrie despre călătoriile sale și care în timp ce este arheolog face și pe spionul. Gertrude Bell a lăsat în urma sa mai multe jurnale din aventurile avute, care au stat la baza acestei cărți.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
12 dec