Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Sport in stil feng-shui

De în Sport 9 apr 2009
Am nevoie de multe stimulente, atat fizice, cat si psihice nu numai pentru a ma apuca de sport, ci si pentru a-l stabiliza in programul meu. Aparatele de fitness in culori gri, cenusii, peretii albi ca de spital si impersonalitatea salilor de sport ma determina sa le frecventez cat mai rar. Culorile vesele, tv-ul, eventual canapeaua pentru relaxare si orientarea catre activitati vesele care sa ma faca sa zambesc sunt cele la care ravnesc cel mai mult. Tainele feng-shui m-au invatat sa aplic cateva principii de baza pentru ca antrenamentul sa devina o placere. Sa furam din tainele feng-shui-ului pentru ca sportul sa fie o activitate "zen" de care sa ne nu ne mai desprindem.
Gandeste-te la cuvantul sport si spune rapid trei lucruri care iti trec prin minte chiar acum: eu zic efort, monotonie si stres. Ca sa nu mai spun  ca nu reuseste sa ma urneasca nimic catre una dintre salile nici macar ele consacrate, moderne sau de ultima  fita. Desi toate incearca sa "zugraveasca" o imagine cat mai atragatoare, aparate cat mai performante si antrenamente de ultima ora, aceste lucruri trec pe langa mine cu viteza vantului. Mi-am dat mereu seama ca mie imi trebuie ceva "adaptat" ca sa fac miscare: in nici un caz sa ma pui sa vin de doua ori pe saptamana (inca un stres in plus sa ajung la sala), sa fac aia si aia. Am nevoie de libertate in miscari si un cadru placut, vesel care sa nu ma constranga in nici un fel si sa nu imi "dicteze" nici o miscare. Eu il numes "sport la liber"! Asadar, pe langa faptul ca fac miscari inedite, inventate si personalizate am gasit cateva trucuri prin care sa fac antrenamentul si mai placut, si ce crezi? Se potriveste stilului meu: relaxat, vesel, usor, si liber.

Am spilcuit din principiile feng-shui-ului si am observat ca pe unele poti sa le aplici chiar si in antrenamentul sportiv, fiind la-ndemana si neavand nevoie de lucruri speciale pentru a le realiza. Trebuie doar sa iti creezi spatiul si dispozitia necesara pentru a putea face din sport un prieten de nadejde si un hobby de neinlocuit.

1. Rosu - stimulul din casa noastra


Majoritatea salilor de sport au pereti albi. Descriind un pic interiorul unei sali de fitness, totul devine dezamagitor pentru psihic, cel putin din experienta personala: o oglinga mare, de marimea unui intreg perete (pentru a ne scoate si mai mult in evidenta imperfectiunile, de parca nu le-am stii), multe aparate care mai de care mai complicate si mai respingatoare o podea de preferinta intr-o culoare neutra si pereti...albi. A, si evident o reclama pe undeva pe unul din pereti, pentru a nu uita nicio clipa la ce sala te afli. Booooring, acest peisaj intalnit intr-o sala la care ar trebui sa ajung de doua ori pe saptamana, este logic sa ma indeparteze cat se poate de mult.

Multe sali au incercat sa schimbe interiorul si prin alte culori, mai vesele, pentru a atarage cat mai multi doritori. Roz, albastru, verde, dar nu am vazut rosu nicaieri. Tocmai rosu pe care specialistii feng-shui il apreciaza ca fiind culoarea ideala care sa "inconjoare" un antrenament de fitness. Conform specialistilor, rosu este o culoare stimulenta, care te ajuta sa iti duci antrenamentul la capat tinandu-te conectata pe toata perioada lui. Si sa fim serioase: nu iubiti rosul? O culoare puternica, pasionala, vesela, care iti imbunatateste rapid starea psihica. Astfel, poti zugravi o camera intreaga din propria camera in aceasta culoare (mai ales ca e modern, in trend) si te poti dezlantui in domeniul sportului. daca toata camera e prea mult, atunci specialistii recomanda cel putin un perete spre care sa iti tintesti privirea pe toata durata exercitiilor.

Ce faci la sala? Din pacate, nu poti sa vopsesti peretii salii la care esti abonata, dar poti lua cu tine rosul in echipamentul sportiv.

2. Cale de impacare intre sport si tv?


Televizorul a devenit pentru multi o a doua natura: nu se pot dezlipi de la el de cate ori au ocazia. Unii mai au putin si isi aduc televizorul si la serviciu. Nici eu nu ma pot dezobisnui de el, mai ales ca nu pot adormi fara a ma uita cel putin 5 minute la o emisiune, film, stiri indiferent de ora la care ajung in pat. Credeai ca in stilul de viata feng-shui acesta nu este permis? Ei bine afla ca da, si mai mult chiar, locul in care este tinut tv-ul este cel mai energizat.Dar ce facem cu sportul care este total antagonic fata de tv, mai ales ca a fost direct relationat cu cresterea numarului de obezi din lume. Sa existe oare cale de impacare intre el si sport? Ei bine, specialisti spun ca problema nu este televizorul in sine, ci ceea ce facem in fata televizorului. Este si logic sa suferi de obezitate, daca nu faci altceva decat sa te uiti la tv si in acelasi timp sa ingurgitezi felurile soiuri de mancare, proportional cu timpul petrecut in fata tv-ului. De aceea, trebuie sa fii foarte atenta ce obiceiuri iti implementezi in fata tv-ului pentru ca se scapa greu de ele. Astfel ca, daca stai in fata tv-ului si pedalezi o bicicleta medicinala cat tin stirile sau emisiunea preferata sau daca nu ai aparate de fitness, poti face miscari personalizate chiar si stand pe canapea. Invata-te sa te misti chiar si pe sau in fata canapelei.

3. Estul - focusare continua!

Estul pare sa fie punctul cheie al stilului feng-shui. In aceasta parte a oricarei incaperi se pozitioneaza cele mai importante elemente pentru bunastare. Nici sportul nu face abstractie de acest punct cardinal si indeamna toti participantii activi la antrenamente fizice sa se pozitioneze si sa stea si cu privirea in aceasta zona a camerei. Se spune ca estul este directia care reuseste sa te tina ocupata, entuziasta si focusata asupra sarcinii pe care o ai de facut, in cazul nostru programul de antrenament. Se pare ca aceasta zona este propice pentru a-ti duce la indeplinirea orice sarcina in care esti implicata: alege estul ca locatie atunci cand te apuci de ceva, va avea o energie pozitiva asupra ta.

Tot legat de sport, dar nu de antrenament, recomandarea specialistilor in feng-shui este sa nu iti lasi echipamentul sportiv si nici aparatele de fitness in dormitor, pentru ca atrage energii negative asupra relatiei de cuplu.

4. Sportul si bunastarea

Contrar a ceea ce spuneam la inceput, sportul trebuie sa aduca bunastare, buna dispozitie si trebuie sa contituie o activitate placuta, nu o povara. Daca il practici cum trebuie el poate fi una dintre cele mai placute activitati ale unei zile. Ideea este ca nu neaparat sala de sport este cea care iti asigura surse de miscare, si nici aparatele de fitness. Te poti misca in foarte multe feluri: de la dans, la curatenie generala, gradinarit (ca tot e sezonul) si al plimbari in parc.

Eu ma incadrez foarte bine in acest subpunct, pentru ca am stiut dintotdeauna ca nu am ce cauta la sala, dar fac din curatenia generala un adevarat concert muzical; imbin utilul cu placutul mergand cu rolele in parc; merg foarte mult pe jos. Focuseaza-te pe activitatile care te binedispun pentru ca pana la urma in feng-shui tinta este atingerea unei stari de bine si atragerea energiilor pozitive. daca nu te simti confortabil in ceea ce faci, nu vei fi fericita!
Reteta succesului pentru un antrenament asigurat pare sa fie culoarea rosiem, estul, chiar si tv-ul si buna dispozitie. Acestea patru imbinate ne ofera un sport un stil feng-shui.

Tu cum reusesti sa pastrezi sportul in viata ta?
Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Ardelean (10.04.2009, 14:32)
Sunt inscrisa pe multe site-uri similare si cu m,ulta parere de rau observ ca femeile din ziua de azi se comporta ca niste copii rasfatati! Nu ma impac cu sportul...Nu pot sa merg la sala...As vrea sa vad una care sa mearga la sala vreo 2/3 luni si dupa aceea sa spuna ca nus e simte bine etc...Eu sunt una dintre putinele probabil care adora miscarea si sportul...Probabil ca sunt o norocoasa...sau poate pur si simplu baietoasa...Nu am avut nevoie niciodata de scutiri pentru orele de sport...Am facut sport din placere:volei, karate, kung-fu! Tot timpul orele de sport m-au facut sa ma simt extraordinar...Nu o sa uit niciodata orele de kung-fu in care sensei ne muncea pe rupte...cand terminat ora simteam cum eman caldura, eram toti (fete si baieti)-ropsii, plini de transpiratie dar in acelasi timp ne simteam plinid e energie...De aproximativ o luna si jumatate am convis-o pe prietena mea sa mergem la sala. Recunosc ca foarte important in aceasta convingere a fost si prietenul ei care e genul mai sportiv si faptul ca, de cateva luni, a inceput sa se rotunjeasca. E drept, la inceput, pentru amandoua a fost destuld e greu...insa acuma o face si din placere si din oares`ce obligatie...Nu ati putea pur si simplu sa nu-l mai luati pe NU in brate si sa incercati sa savurati orele de aerobic? Exista diverse stiluri asa incat pot fi ajustate pentru fiecare personalitate si program! Tae-bo e pentru persoanele energice, pilatesu pentru personajele mai slow-motion. Noi facem combinate: step, pilates. Dupa PASTI vreau sa mi iau abonament cu 3 ore pe saptamana sa pot baga si TAE-BO...Offf, incercati numai vreo 2 luni sa lasa-ti miscarea sa inter in viata voastra...o sa va simtiti mult mai bine...Vine vara fiti frumoase si active! Sarbatori Fericite!
ps: am scris cam multe...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr