Secretele bunicii: Anghinare cu untdelemn - "Ia o lămâe tăiată în două şi freacă anghinarele cu zeama ei"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre. 

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

 Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

 Descoperă o reţetă simplă, cu anghinare, perfectă pentru post.

"Ia un număr oarecare de anghinare, curăţă-le foile din afară întregi şi pe acele dinăuntru pe jumătate, de vor fi tinere; iar de vor fi bătrâne, curăţă-le de tot, lăsându-le numai fundul; aruncă-le într-un vas cu apă rece una câte una curăţite şi spălate toate în vre-o şase rânduri de ape reci; apoi ia o lămâe tăiată în două şi freacă anghinarele cu zeama ei, ca să nu se înegrească, aruncă-le iar în apă rece şi lasă-le să stea vre-o zece minute în acea apă cu lămâe; clăteşte-le iar, pune-le într-o tingire spoită, toarnă apă până ce le va acoperi sau în raport cu frăgezimea lor (uneori nu trebue multă), toarnă untdelemn pe jumătate cât apă şi prea puţină sare; apoi pune-le pe foc iute, lasă-le descoperite, deşeartă-le într'o farfurie, pune-le să se răcească, şi dă-le la masă."

 

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi Citește mai departe… Source: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 aug