Secretele bunicii: "Mandel Kuchen" (prăjituri cu migdale) - "Se face aluatul puţin mai vârtos decât la..."

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

secretele bunicii

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Mucenici (sfinţişori) pentru 9 martie - "Unge-i c'o măturică de pană unul câte unul cu ..."

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Descoperă o reţetă deosebită pentru un desert savuros: "Mandel Kuchen" sau prăjituri cu migdale.

"Se iau 300 gr. de făină, 160 gr. de zahăr şi 60 gr. de unt. Se amestecă foarte bine la un loc cu făina, răzătura dela o lămâe şi cu zahăr, 5 gălbenuşuri de ou, 150 gr. de smântână şi puţin vin, şi se face aluatul puţin mai vârtos decât la învârtită; apoi, frământându-se bine, se acoperă cu un şervet cald şi se lasă să se odihnească.

După aceasta se iau 240 gr. de migdale pisate cam gros, şi 120 gr. de zahăr pisat, coaja dela o lămâe şi 30 gr. de apă de flori; se amestecă împreună, bătându-le foarte bine; se întinde aluatul de o muche de cuţit gros, se pune această umplutură în el, se pune pe o tavă unsă cu unt, se unge cu albuş de ou deasupra şi se coace un sfert de oră."

Vă dorim poftă bună!

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 iul