Secretele bunicii: Pătlăgele vinete umplute cu orez - "Aşează-le în tingire, toarnă deasupra lor sosul"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

secretele bunicii

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte mai multe reţete din rubrica "Secretele bunicii".

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Descoperă o reţetă deosebită, de pătlăgele vinete umplute cu orez, şi te vei bucura de gustul minunat al unui preparat de post.

vinete umplute

"Ia pătlăgele potrivit demari, scobeşte-le, sărează-le, şi lasă-le să stea un pătrar de oră; apoi opăreşte-le cu apă clocotită şi lasă-le să se scurgă.

Pregăteşte orez cu puţină ceapă prăjită înăuntru, o mână de pâine pisată, piper, sarea necesară, trei linguri de untdelemn şi o lingură de bulion de pătlăgele.

Amestecă bine toate acestea şi umple pătlăgelele; apoi aşează-le în tingire, toarnă deasupra lor sosul dela două cepe prăjite, strecurrat de mai înainte şi dat prin sită (dacă vrei, şi o lingură de bulion de pătlăgele), apă până ce va trece de două degete deasupra şi şase sau opt linguri de untdelemn; înăbuşeşete tingirea şi las-o să fiarbă până ce va scădea."

Vă dorim poftă bună!

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct