Secretele bunicii: Măsline zaharisite cu compoziţii de migdale "Această frământătură trebue să fie ca aluatul"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Mucenici (sfinţişori) pentru 9 martie - "Unge-i c'o măturică de pană unul câte unul cu ..."

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel SteriadBIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Descoperă o reţetă deosebită pentru un desert savuros: măsline zaharisite cu compoziţii de migdale.

migdale

"Se opăreşte şi se curăţă foarte bine de coajă un kilogram de migdale şi apoi se pisează bine; trebue să observăm însă ca să nu facă unt.

Se pisează 750 gr. de zahăr şi se frământă la un loc cu migdalele, împreună cu albuşul bătut dela trei ouă şi zeama dela o lămâe şi jumătate; această frământătură trebue să fie ca aluatul şi se formează apoi ca măslinele verzi cari se pun în beţişoare mici, întocmai ca şi castanele;

aceste măsline se moaie în zahăr pregătit şi legat ca şerbetul, una câte una, şi se pun pe sită ca să se scurgă şi să se sbicească; de nu vor fi bine muiate odată, se mai moaie a doua oară, şi când sunt încă călduţe, se presară cu zahăr verde; li se scot beţişoarele şi când sunt reci se învelesc în hârtioare mici forfecate."

Vă dorim poftă bună!

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 iul