Loredana Groza

Loredana Groza a cântat alături de mama ei la petrecerea...

Citeste mai mult»
Aya Nakamura

Cântăreața Aya Nakamura are o statuie din ceară la muzeul...

Citeste mai mult»
Tora Vasilescu

Ce consumă Tora Vasilescu pentru a se menține în formă la...

Citeste mai mult»
 Katy Perry și Orlando Bloom

Relația dintre Katy Perry și Orlando Bloom ar fi ajuns la...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de agresiune...

Citeste mai mult»
Gabriela Cristea

Gabriela Cristea, probleme în vacanța petrecută în...

Citeste mai mult»
amalia

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos a suferit o fractură de...

Citeste mai mult»
justin baldoni si blake lively

Un judecător a respins procesul de 400 de milioane de...

Citeste mai mult»
rochii

Rochii de vară extrasezon – cum să le porți în zilele mai...

Citeste mai mult»
frum

Self-care feminin în era digitală: Cum evoluează...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Obiecte de vestimentație care i-au aparținut prințesei...

Citeste mai mult»
Malia

Malia, fiica lui Michelle şi Barack Obama, renunţă la...

Citeste mai mult»
sejur

Antalya sau Bodrum? Ce destinație ți se potrivește mai bine?

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness

Citeste mai mult»
jane

Prima geantă Hermès concepută în 1984 pentru Jane Birkin...

Citeste mai mult»
David Beckham

David Beckham va primi titlul de cavaler din partea...

Citeste mai mult»
Cătălin Crișan

Cătălin Crișan, acuzat că și-a agresat fizic partenera, a...

Citeste mai mult»
Harry

Prințul Harry a analizat posibilitatea de a-și schimba...

Citeste mai mult»
Rod Stewart

Cântărețul Rod Stewart a anulat două concerte în Las...

Citeste mai mult»
Michael J. Fox

Michael J. Fox lansează un apel pentru găsirea unei...

Citeste mai mult»
Morten Harket

Morten Harket, solistul trupei a-ha, suferă de Parkinson

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle sărbătoreşte ziua de naştere a fiicei sale...

Citeste mai mult»
crbl

De ce își vede rar CRBL fiica: „E complicată toată treaba...

Citeste mai mult»
Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu a slăbit 7 kilograme în trei săptămâni:...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul Kardashian: Sentințele 'bunicilor bandiți' au...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift a recâştigat controlul asupra muzicii sale,...

Citeste mai mult»
Opal Suchata Chuangsri

Opal Suchata Chuangsri din Thailanda este Miss World...

Citeste mai mult»
buchet

Buchete de 101 trandafiri pentru aniversări speciale

Citeste mai mult»
dlllf

Când să te oprești: Semnale că este timpul să iei o pauză...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a pledat nevinovat la acuzațiile de viol și...

Citeste mai mult»
Mako a Japoniei

Fosta prințesă Mako a Japoniei a născut primul său copil

Citeste mai mult»
vancea

Cum se menține în formă Roxana Vancea. Fosta asistentă TV...

Citeste mai mult»
Angelina Jolie si Brad Pitt

Brad Pitt, prima reacție după încheierea divorțului de...

Citeste mai mult»
Maria

Maria Grazia Chiuri a demisionat din funcția de director...

Citeste mai mult»
maicu

O sesiune de beatboxing a unor călugăriţe braziliene la o...

Citeste mai mult»
cuplu

Mituri despre dragoste care pot distruge o căsnicie

Citeste mai mult»
cancer

Medicii au descoperit o posibilă cauză a creșterii...

Citeste mai mult»
giulia

Giulia a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat...

Citeste mai mult»
Ilona Brezoianu

Ilona Brezoianu este însărcinată: „Suntem mega fericiți!”

Citeste mai mult»
borcea

Pe ce cheltuie Cristi Borcea 500.000 de euro lunar: „E...

Citeste mai mult»

Retete de un gratar pentru 1 Mai Muncitoresc... exotic!

De în Sport 29 apr 2010
Anul acesta ies din tiparul clasic al notiunii de "gratar la romani". M-am hotarat se ma 'dezabonez' de la mici, cotlete de porc fad, aceeasi carnati de fiecare data si alte arome deja plictisitoare si sa ma abonez la tendinte de barbecue care o sa faca din aceasta fiesta una memorabila si o sa-i dea pe toti pe spate cand vor gusta. Scapa de monotonia gratarului in stil romanesc! Noi te invatam cum sa dai arome speciale fiestei de 1 Mai!

Mici, carnati, fleica de porc, cotlete, pulpe de pui, aripioare....aceleasi preparate la fiecare gratar! Fie ca e Paste, ca e  ziua cuiva, o zi la iarba verde sau 1 mai care apropo, poposeste peste 2 zile, felurile care-mi sunt servite sunt aceleasi. Intovarasite intotdeauna cu un mustar langa, o butelca de ketchup, o salata si gata, iaca ne-am saturat si de data aceasta. Anul acesta insa nu vreau doar sa ma satur, ci sa ma rasfat atat pe mine, cat si pe ceilalti, sa savurez, sa degust, sa redescopar bucuria de a manca ceva gustos si exotic...chiar si la iarba verde...de Romania. Sa iesim atunci din tipare, sa nu ne complacem in aceleasi retete, doar pentru ca asa e traditia.

Daca ai gratarul in fata, carbunii bine incinsi, jarul gata de a patrunde toate bunatatile, atunci te poti juca cum vrei cu alimentele. Noi iti propunem arome noi, incitante, exotice gata sa-ti creeze reputatie printre cunoscuti si invidie printre prietene.

Cotlet de porc "imbatat" cu arome exotice


Ingrediente:

1/2 ceasca sos Worchestershire
1/4 ceasca patrunjel tocat marunt
1/4 ceasca otet balsamic
1/4 ceasca sos de soia
2 linguri ulei de masline
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita piper
1/4 lingurita piper cayenne
4 cotlete de porc dezosate  (cam de 2.5 cm grosime)

Mod de preparare:

Este bine ca aceste cotlete sa fie puse la marinat de seara. Nu ai nevoie de un bol, ci de o punga curata de plastic. Da, ai inteles bine! Asadar, ia o punga de plastic si combina in interiorul ei toate ingredientele, mai putin carnea; dupa ce ai amestecat bine aromele pentru marinata adauga bucatile de carne in interior. Inchide punga bine si incepe sa le amesteci bine pe toate pentru ca sosul sa atinga toate partile bucatilor de carne.

Lasa-le toata noaptea la marinat, iar a doua zi scoate-le din punga, scurgand sosul bine, si pune-le direct pe gratar. In mod normal, la o temperatura de 160 de grade, ar trebui sa nu dureze mai mult de 10-15 minute pe o parte si tot atatea pe cealalta. Vor fi fragede si cu un gust delicios!

Frigarui marinate de vita si legume

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
1 lingurita otet din vin
1 lingura sos Worchestershire (se gaseste direct de cumparat)
1/4 lingurita piper cayenne
1 lingurita sare
1/2 lingurita mustar dijon
1/4  lingurita praf de usturoi
700 g muschi de vita, (taiat in cubulete de 2.5 cm fiecare)
1 ardei gras verde, unul rosu si unul portocaliu (toti taiati cubulete mai maricele, cam de 3 cm- 3.5 cm fiecare, ca pentru frigarui)
1/2 ceapa, taiata la fel ca ardeii
10 ciuperci taiate jumatati
bete pentru frigarui

Mod de preparare


- amesteca bine intr-un vas uleiul de masline, otetul, sosul Worcestershire. piperul, 1/2 lingurita sare, praful de usturoi si mustarul dijon;
- pune carnea intr-o punga de plastic curata si apoi toarna sosul anterior preparat - amesteca bine pana se intrepatrund aromele cu carnea - lasa la frigider 1 ora (nu trebuie preparata de seara, deoarece pana sunt gata celelalte, e gata si marinata;
- inainte de a prepara frigaruile, umezeste bine betele - apoi alterneaza carnea cu legumele (ardeii, ceapa, ciupercile), apoi ia-o de la capat, dar ai grija sa ramana o bucata de vreo 4 cm libera pentru a putea manevra frigaruile pe gratar
- inainte de la pune pe gratarul incins stropeste-le cu ulei de masline si cu restul de sare
- lasa-le cam 3-4 minute pe fiecare parte - mai depinde si de cat de incins este gratarul si cum le prinde - verifica sa fie carnea gata, dar ai grija sa nu arzi legumele,

Creveti la gratar in Tortilla

Ingrediente:

250 g bacon feliat
250 g creveti cruzi, curatati
1 ardei gras verde si unul rosu taiati in cuburi de 2.5 cm
1 ceapa medie, taiata tot cubulete de 2.5 cm
1/2 ceasca de sos de barbecue
6 bucati de tortilla, incalzite
1 ceasca de laptuci tocati marunt
1 rosie medie taiata cubulete
1/2 cana de branza ceddar rasa

Mod de preparare

- pune feliile de bacon putin pe gratar (dar nu le lasa foarte mult, sa nu se faca crocante). Imbraca fiacare crevete in felii de bacon si fixeaza-le cu scobitori
- infige crevetii pe bete speciale de frigarui, alternand cu ceapa si ardeii grasi si pune-i pe gratar, fiind foarte atenta la ei pentru ca se fac foarte repede, din cand in cand mai unge frigaruile cu sos de barbecue; sunt gata cand legumele s-au inmuiat
- indeparteaza apoi crevetii si legumele de pe betele de frigarui, scoate scobitorile si pune componentele fiecarei frigarui pe o jumatate din felia de tortilla, pune apoi peste rosie, branza si laptuci si acopera ingredientele cu cealalta jumatate (ca in poza)

Frigarui de ciuperci picante si 'lipicioase"

Ingrediente:


2 linguri sos de soia
1 lingura vin
1 lingura miere
1 lingurita ulei vegetal
o bucata de radacina de ginger  de 2 cm
1 catel de usturoi faramitat
250 g ciuperci  (shiitake) sau normale

Mod de preparare:


- amesteca bine toate ingredientele, mai putin ciupercile; adauga in sos ciupercile si amesteca-le bine astfel incat sosul sa patrunda pe toate partile ciupercilor; acopera-le si lasa-le la frigider pentru o ora;
- scurge sosul intr-un vas pe care-l pui pe foc si in care fierbi la foc mic ciupercile (nu foarte mult, ci pana devin siropoase); abia apoi infige-le in betele de frigarui si pune-le pe gratar maxim 10 minute.

Sunt delicioase si sunt o alternativa la carne!

Pui la gratar cu sos de citrice

Ingrediente:


1/4 cana ulei de masline extravirgin
1/4 cana suc de lamaie
3 linguri oregano proaspat tocat
3/4 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru macinat
500 g piept de pui dezosat si fara pielita taiat felii
1 cana iaurt
2 lingurite suc de portocale
1 lingurita coaja de portocala
1/2 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita chimion pisat

Mod de preparare:

- marineaza bucatile de carne cu urmatorul sos: combina uleiul de masline cu 2 linguri de suc de lamaie, 2 linguri de oregano, 1/2 lingurita sare si piper, toate intr-un bol. Amesteca bine carnea cu acest sos si las-o sa se marineze cel putin 20 de minute.
- prepara apoi sosul de citrice: restul de suc de lamaie, restul de oregano, iaurtul, sucul de portocale, coaja de portocala. usturoiul si chimenul.
- iti propunem, pentru un aspect mai placut sa infigi bucatile de carne in bete de frigarui si sa le pui pe gratar, cam 4 minute, si sa le servesti cu sosul de citrice.

Somon cu tarhon si salsa de nectarine

Ingrediente:

2 linguri de ceapa rosie tocata
2 nectarine mari, coapte, faramitate
1 ardei gras rosu micut, tocat marunt
1 chili, tocat marunt
2 linguri suc de lamaie
1 lingura coriandru proaspat tocat
1/2 lingurita sare
1/4 piper negru macinat (dar nu foarte fin)
1 lingura de tarhon uscat
4 bucati de file de somon (fara piele)
1 lingura de ulei masline

Mod de preparare:

- atunci cand prepari somonul pe gartar,a sigura-te ca gratarul este bine uns cu ulei sau cu ceva gras, pentru a nu se lipi
- intre timp, cat gratarul se incinge, pune intr-o cana ceapa rosie tocata, acoper-o cu apa si las-o 10 minute - pentru a se inmuia un pic
- intr-un bol mediu: amesteca ingredientele pentru salsa: nectarina, ardeiul rosu, chili, suc de lamaie, coriandru, 1/4 lingurita sare
- intr-un alt vas combina tarhonul cu 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita de piper negru semi-macinat. Unge bucatile de somon cu ulei si apoi cu acest amestec de tarhon - ai grija sa le ungi bine pe toate partile!
- pune apoi somonul pe gratar - si lasa-l cam 8-10 minute sau pana devine opac
- scurge ceapa de apa si pune-o peste salsa de nectarine - serveste salsa langa somonul la gratar.

O minunatie de reteta cu arome care maid e care mai interesante! Ce sa mai, o adevarata fiesta e pe cale sa inceapa!

Scoici la gratar

Foarte simplu de gatit, dar cu gust extrem de sofisticat, rafinat si iesit din tiparele populare ale unui gratar! Sau pot spune: cand gratarul isi ia "haine" de sarbatoare, iar rafinamentul si luxul dau clasa fiestei. Greu de crezut ca o simpla

Ingrediente:
 
5 bete de frigarui
900 g de scoici
sare si piper
sos de mango si chili (pentru care ai nevoie de 1 mango mediu verde, 1 lingura de usutori pisat, 5 ardei chili, 2 linguri sos de soia, 1 lingurita de zahar (e optionala), 1 lingurita de coriandru proaspat tocat)

Mod de preparare:

- incinge gratarull pune betele in apa pentru 10 minute; asezoneaza scocile cu cu sare si piper si apoi infige-le pe bete
- prepara sosul de mango si chili: decojeste si rade fin fructul de mango; amesteca bine usturoiul si ardeii chili cu putina apa pana se formeaza o pasta; adauga fructul de mango si amesteca incet; amesteca apoi si toate ingredientele si potriveste gustul de sare.
- unge cu acest sos scocile care sunt fixate pe betigasele de frigarui si pune-le pe gratar si lasa-le cam 3 minute pe fiecare parte; dupa ce sunt gata unge-le iar si serveste-le!

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 iun