smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Plan de slabit in functie de forma corpului

De în Sport 9 mai 2011
Te-ai intrebat de ce prietena ta poate manca cat vrea fara ca macar sa ia un gram in plus? In timp ce tu tii toate dietele posibile si parca si atunci cand nu mananci tot reusesti sa iei in greutate. Afla ca nu este vina ta si uneori nu tine numai de tine. Acest lucru se datoreaza numeroaselor deosebiri dintre noi, in special in ceea ce priveste forma corporala a fiecareia. De aceea, pentru a urma un plan alimentar adecvat si pentru a face exercitii fizice corespunzatoare, trebuie sa iti cunosti corpul.

Afla cum poti slabi si tu

Silueta para   

Aceasta forma se caracterizeaza prin solduri late si umeri ingusti, iar persoanele cu aceasta forma iau in greutate in special in partea de jos a corpului.

Alimentatie

Dieta femeilor cu forma corpului para ar trebui sa fie compusa in proportie de 55% din carbohidrati complecsi, 30% proteine si 15% grasimi bune. Include in alimentatia ta nuci, avocado, seminte de in si foloseste ulei extra virgin la gatit.

Asigura-ti un aport bogat de carbohidrati complecsi, prin consumul de fructe, exceptand bananele si strugurii, orez brun, cereale integrale si legume, exceptand cartofii. De asemenea, incearca sa incluzi in alimentatie si alimente bogate in fibre, precum ciupercile, cereale de orez, produsele din soia si fulgi de ovaz.

Trebuie sa ai un aport echilibrat si de proteine. Consuma peste, ton, somon, carne de pui si de curcan si carne de vita slaba. Este recomandat sa ocolesti pe cat de mult posibil grasimile, redu consumul de produse lactate.

Exercitii fizice

In ceea ce priveste activitatea fizica ar trebui sa te axezi pe exercitii de intretinere si de aerobic. Este bine sa alegi exercitii care sa iti echilibreze partea superioara a corpului cu cea inferioara. De asemenea, trebuie sa acorzi o mai mare atentie partii inferioare, ceea ce insemna ca trebuie sa faci exercitii care sa te ajute sa slabesti partea de jos. Axeaza-te pe exercitii de aerobic, care iti lucreaza bine partea de jos si pe exercitii de rezistenta, pentru a-ti lucra si partea de sus. Foloseste insa greutati usoare si fa seturi multe de exercitii.

Fa exercitii de 3-4 ori pe saptamana pentru a-ti tonifia musculatura si pentru a-ti modela corpul. Fa exercitii de aerobic de 3 ori pe saptamana a cate 30 de minute la o intensitate medie. Cel mai bine este sa faci exercitiile in prima parte a zilei, chiar inainte de a pleca la serviciu, deoarece aceste exercitii sunt revigorante si iti confera energia necesara pentru intreaga zi.

Exercitii: saritul cu coarda, mersul pe jos, flotari. Evita exercitiile: abdomene, kick - boxing, alergatul pe lungimi mari.

Silueta mar  

Spre deosebire de silueta para, femeile cu silueta mar au un bust generos si sunt mai mici in partea inferioara a corpului. Au tendinta de a lua in greutate mult mai usor, corpul lor asimiland mult mai repede grasimile. Metabolismul este incet ceea ce duce si la arderea inceata a caloriilor.

Alimentatie

Regimul alimentar pe care trebuie sa il respeci joaca un rol important in programul de slabit. Trebuie sa consumi zilnic fructe si legume proaspete, pentru un aport ridicat de carbohidrati complecsi,  sa iti asiguri un aport ridicat de fibre si sa te hidratezi. Un aport ridicat de proteine il poti obtine din consumul de carne de pui, curcan si vita, cereale integrale de grau. De asemenea, redu aportul de grasimi cu pana la 80%. Evita consumul de preparate prajite, sucuri carbogazoase, dulciurile si fainoasele.

Portiile mici te ajuta sa iti mentii nivelul de energie si sa nu simti nevoia de a manca mult in timpul zilei. In acest fel tu te vei simti revigorata si organismul tau va putea functiona corespunzator.

Exercitii fizice

Trebuie sa optezi pentru exercitii care sa te ajute sa scapi de kilogramele in plus, in special in partea de sus a corpului pentru a reduce diferenta fata de partea de jos si pentru a-ti echilibra umerii. Cele mai potrivite exercitii sunt cele de rezistenta de intensitate medie, care te ajuta sa iti lucrezi partea de sus si sa iti intareste musculatura la nivelul abdomenului.

Prioritatea ta trebuie sa fie arderea caloriilor si a grasimilor. Opteaza pentru exercitii care sa iti stimuleze metabolismul, pentru arderea cat mai multor calorii. Alege exercitii cardio si aerobic. De asemenea, incearca sa te axezi si pe tonifiere si pe lucrarea musculaturii. Poti face exercitii cu greutati usoare, care te vor ajuta sa lucrezi corpul.

Pentru ca acest program sa aiba succes trebuie sa iti iei un angajament seros, in special fata de tine, sa lucrezi frecvent si intens. Lucreaza zilnic cel putin 30 de minute de exercitii.

Exercitii: saritul cu coarda, abdomene, mersul cu bicicleta.

Silueta clepsidra

Femeile cu silueta clepsidra sunt considerate cele mai norocoase, deoarece au partea superioara si inferioara a corpului proportionale in timp ce talia este subtire. Daca te numeri printre persoanele care se pot mandri cu o silueta clepsidra trebuie sa fii atenta la alimentatie, deoarece iei in greutate usor si in special in zona soldurilor si a pieptului.

Alimentatie

In ceea ce priveste alimentatia, trebuie sa iti asiguri un aport ridicat de proteine si de calorii atunci cand faci exercitii. Asigura-ti hidratarea necesara pentru o viata activa, cu o alimentatie sanatoasa. Mai mult, un rol important trebuie sa il acorzi si factorului psihologic, motiv pentru care trebuie sa iti mentii calmul si sa nu exasperezi la orice gram luat in plus. Mai bine concentreaza-te pentru a respecta programul.

Mananca o data la 4 ore portii mici bogate in proteine, omega 3 si fructe si legume. Evita preparatele bogate in grasimi si cele in carbohidrati simpli. Consuma preparate bogate in proteine, precum carnea de pui si de curcan, carne slaba de vita, ton, cod, legume cu indexul glicemic redus, cum ar fi brocoli, varza si fructe. Include in alimentatie preparate bogate in omega 3, care se regaseste in special in peste, avocado, nuci si ulei de masline.
Evita consumul de preparate ce contin grasimi animale, sucurile carbogazoase si preparate cu un aport ridicat de zahar. De asemenea, atunci cand gatesti incearca sa folosesti metode cat mai sanatoase.

Exercitii fizice

In ceea ce priveste activitatea fizica ar trebui sa optezi pentru exercitii cardio si de rezistenta. Exercitiile cardio sunt potrivite pentru a te mentine in forma si pentru a-ti mentine greutatea, in timp ce exercitiile de rezistenta te ajuta sa iti lucrezi atat partea inferioara a corpului cat si cea superioara. Variaza tipurile de exercitii si incearca sa folosesti in cadrul exercitiilor de rezistenta greutati usoare, pentru a nu dobandi o masa musculara ridicata.

Opteaza pentru exercitii care necesita viteza si rezistenta de nivel mediu, care lucreaza atat partea superioara a corpului cat si cea inferioara.

Exercitii: inot, saritul cu coarda, mersul sprinten, mersul cu bicicleta. Evita exercitiile: jogging, kick box.

Silueta dreapta

Femeile cu o silueta dreapta sunt slabe, fara o distinctie intre umeri, talie si solduri. Sunt considerate cele mai norocoase pentru ca pot manca cat doresc fara sa se ingrase. Acest lucru se datoreaza ritmului alert al metabolismului care arde repede grasimile. In general femeile cu o asemenea forma corporala se ingrasa la nivelul abdomenului.

Alimentatie

Consuma alimente care iti confera un aport ridicat de proteine, carne de curcan, de pui, de vita si peste. Consuma fructe si legume, orez brun, care iti confera un aport de carbohidrati complecsi. Asigura-ti si aportul necesar de omega 3 prin consumul de somon, avocado, ulei de in. Evita amidonoasele, orez alb si preparatele din grau, sucurile carbogazoase si peparatele bogate in zahar.

Exercitii

Daca te numeri printre femeile cu o astfel de silueta ar trebui sa stii ca poti face orice tip de exercitiu doresti. Poti face exercitii cardio pentru a scapa de kilograme in zonele cu probleme, respectiv abdomen si fund, numai sa alegi exercitii intense si de scurta durata. Trebuie sa ai in atentie lucrarea musculaturii cu ajutorul exercitiilor de rezistenta cu greutati, in special pentru piept si umeri. In acest fel lucrezi toate grupele de muschi ceea ce iti confera o forma simetrica a corpului.

Pentru arderea caloriileor este recomandat sa faci exercitii in mod frecvent, la intensitate ridicata, pentru a-ti intari musculatura. Axeaza-te in special pe exercitiile care iti lucreaza partea superioara a corpului si zona abdomenului.

Exercitii: alergatul, inotul, abdomene, flotari, mersul pe bicicleta. Evita exercitiile care iti pot crea disconfort la nivelul spatelui.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr