Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Mic dejun excelent cu maxim de rapiditate si maxim de energie. Eu pot!

De în Sport 24 mai 2010
O impatimita a micului dejun, adica subsemnata, a fost mult timp revoltata de putina varietate produselor rapide, sanatoase, gustoase, care sa faca pe plac apetitului meu destul de inversunat si oarecum pretentios chiar si de la prima ora a zilei. Dar timpul a trecut, a trebuit sa gasesc singura variante de succes, amestecand diverse alimente in fel si chip stiute numai de mine, astfel incat sa mai spun din cand in cand: "in sfarsit si altceva la micul dejun", chiar daca in compozitia lui se regaseau aceleasi alimente clasice. Asadar, va impartasesc si voua experienta mea, cum am resuit sa nu fac din mic dejunun impediment temporar si va ajus si recomandandu-va cateva produse excelente, dupa parerea mea, de pe piata.

Ultimele preocupari si intrebari care roiesc in jurul micului dejun (ca masa esentiala pentru o viata sanatoasa, vorba reclamelor) personal, mi se par ca sunt:  „Cat de repede poti lua un mic dejun? Acest lucru ce fel de alimente presupune? Poate fi si sanatos? Presupune multe vase, multe activitati in realizarea lui? Dar e satios? Dar gustos?". Evident, ca si eu mi-am pus aceste intrebari de-a lungul timpului, pentru ca sunt o abonata a acestei mese si vreau ca pe langa faptul ca imi ofera satietate, sa imi ofere si ceva beneficii in plus, sa nu mananc degeaba, doar pentru a-mi umple stomacul....si am inteles recomandarea multora dintre specialisti: salate, oua fierte, sandwichuri elaborate, etc. Insa mi-e imposibil ca in timpul pe care-l am la dispozitie dimineata pentru a ma pregati sa intampin o noua zi in fata, sa reusesc sa imi aloc pe putin 20 de minute pentru prepararea unui mic-dejun, ca sa nu mai zic de timpul pentru a-l savura in liniste sau de cel pentru a strange masa.

Plus de asta, nici nu ma regasesc in foarte multe astfel de preparate, ca preferinte culinare, si intotdeauna am zis ca as vrea sa am ceva la-ndemana, gata preparat, pe care doar sa il iau din frigider, eventual, si sa ma apuc sa mananc. Ar fi foarte multe astfel de produse, nu-i asa? Corect, nu zic nu, insa mai trebuie sa fie si gustos si sanatos, adica bine "imbracat" in nutrienti esentiali care sa-mi asigure si o portie de sanatate pe langa rasfatul gustului, caci altfel corpul meu intra in depresie. Parca il si "aud": "dupa ce in timpul zilei dai iama in alimente deloc nutritive, pe care le mananci uneori degeaba, nici macar micul dejun sa nu fie o emblema a sanatatii? Ma supar!". Si cand se supara organismul, stiti prea bine cum reactioneaza: tunete si fulgere asupra organelor. Si astfel am facut eu din mic dejun o masa sanatoasa, dar ce e mai important este ca e intotdeauna sanatoasa, nu fac rabat de la acest principiu nutritiv - sunt constanta in aceasta privinta!

Aceste nemultumiri (uneori inzecite) le-am regasit si in randul altor femei, si am constatat ca principalul organ revoltat de alegerea neinspirata de a nu lua micul dejun si de a bea cafea in locul lui, este stomacul. Identificandu-le pe cele mai multe ori cu mele, ma simt datoare sa le redau impedimentele in calea micului dejun si solutiile pe care le-au gasit:


Dana:
Una din micile mele placeri vinovate este sa mai "ciupesc" cateva minute de somn dimineata, in defavoarea unui mic dejun savurat in tihna, pe terasa casei mele, printre ciripit de pasarele si parfum de iarba proaspat spalata de roua diminetii. Nu e deloc avantajos, trocul, nu? Si eu cred la fel:( Asa se face ca, pentru a salva timp, de cele mai multe ori ajung sa iau micul dejun in masina. Precizez ca pentru mine masa de dimineata este extrem de importanta, trebuie sa pornesc ziua cu stomacul multumit, fie ca ma trezesc la 5.00, fie la 9.00.

"Meniul" a variat de-a lungul timpului, in functie de pofte, de... conditii si incercand sa tin cont de recomandarile nutritionistilor pentru aceasta masa a zilei: ba imi pregateam intr-o caserola un amestec cu seminte, migdale si fructe uscate, din care rontaiam in drumul spre redactie, ba cateva fructe... Ultima perioada sta sub semnul iaurtului - simplu, fara fructe - si al biscuiteilor, covrigeilor sau gofrelor.

Nicole: "Pana de curand saream peste micul dejun pentru ca nu aveam destule resurse de timp pentru a ma pregati pentru serviciu si pentru a sta sa manac ceva. De curand am ales sa imi iau macar un covrig cu susan sau un corn pe care sa-l mananc inainte de a-mi bea cafeaua de dimineata. Ai nevoie de un mic semnal din partea stomacului ca nu mai poate rezista asa ca sa iei masuri"

Elena: "Pentru o persoana care sufera de gastrita -cum este si cazul meu- micul dejun este obligatoriu. Trebuie sa recunosc, insa, ca atunci cand ma simt bine sar peste micul dejun fara nicio problema si imi savurez prima cafea a zilei, insotita de prima tigara. Imi place sa mananc la micul dejun cat mai putin dulce -nu suport dulciurile dimineata-, asa ca aleg cereale integrale, ovaz, musli sau hrisca, pe care le inund in lapte. Cand nu am timp imi prajesc -ca si in aceasta dimineata- doua felii de paine pe care le mananc in timp ce alerg prin casa sa ma pregatesc pentru o noua zi".

Simona: "Micul dejun trebuie sa fie simplu si usor de pregatit, altfel am toate sansele sa sar peste el din comoditate sau pentru ca sunt somnoroasa. A nu se intelege de aici ca-mi pregatesc de seara ceva savant, dar prefer sa-mi fierb spre exemplu un ou de seara decat sa ma trezesc dimineata cu ochii lipiti si sa incep sa caut prin frigider. Daca pana acum cativa ani saream peste micul dejun, cam de doi ani am descoperit ca este benefic sa mananc dimineata (sunt mai energica) si in plus nu-mi mai este chiar asa foame in timpul zilei. Nu mananc ceva special la micul dejun (bine, nici ciorba!) si chiar daca celelalte mese ale zilei sunt mult mai echilibrate din punct de vedere caloric, la micul dejun imi permit din cand in cand sa fac variatii si sa includ si chestii "nepermise" (gen crenvusti de pui sau o omleta cu ciuperci) pentru ca, in opinia mea, este cea mai importanta masa a zilei."

Nu rata pe pagina urmatoare idei de mic dejun nemaipomenite si recomandari de ultima ora care fac dinprima masa a zilei o bucurie!

Recomandari pentru un mic dejun cu bucurie!

Cum sa faci ca micul dejun sa nu fie un impediment de timp, etc – 6 variante pe care le-am testat eu si  recomandari noi, gandite special de producatori pentru sanatatea ta, dar mai ales pentru timpul tau pretios:

Oficial, sunt multumita de ceea ce se gaseste actualmente pe piata cu privire la variante de mic dejun sanatoase: intotdeauna se poate si mai mult si mai bine, dar sa nu fim ca Pacala si sa spunem mersi ca producatorii s-au gandit sa ne faca portii de-a gata pentru a le manca chiar si in masina sau pe drum, sau la o intalnire cat iti astepti clientul, si chiar la birou, in timp ce citesti mailurile. Ce sa mai spun ca unele mi se potrivesc atat de bine cu cafeluta de dimineata sau cu un iaurt, sau cu un pahar mare de lapte, ceea ce nu poate fi decat minunat. iata cam ce mananc eu la micul-dejun cu aport maxim de energie, de sanatate si de rapiditate si minim de timp, uneori insesizabil. Cum ma simt? Excelent!

Iata ce mananc frecvent la micul dejun:

- in topul alegerilor stau tantose cerealele cu lapte (de foarte multe feluri, cat mai sanatoase, dar sunt innebunita dupa banalii fulgi de porumb) pe care le prepar in acelasi timp cu cafeaua cu lapte (in mod cert este cel mai economic mod in privinta timpului) - incalzesc laptele in acelasi timp si pentru cafea si pentru mic dejun si asta dureaza doua minute; apoi 30 de secunde sa pun o lingurita decafea instant in lapte si gata - mananc linistita caci am economisit timpul prepararii
- urmatorul, la o distanta infima de primul loc, este iaurtul pe care il mananc tot cu cereale (oscilez uneori laptele cu iaurt in cazul cerealelor) - fie ca este simplu, cu fructe sau special pentru micul dejun. O sa va recomand exact produsele mai incolo!
- mai noii si delicioasii biscuiti creati special pentru micul dejun isi fac loc cu repeziciune din ce in ce mai des in alegerea mea - acestia sunt ambalati special cat sa reprezinte portia pentru un mic dejun si sunt recomandati cu un iaurtel, un pahar de lapte sau fructe alaturi (ce ma mai satur de la acest mic dejun si nici foame nu mi se mai face repede)
- si painea integrala prajita face parte din "modulul economic" de mic dejun, pe care o ador cu sana si care la fel, nu dureaza mai mult de 2 minute sa o bag in prajitor, iar eu intre timp prepar cafeaua - tot timpul se transforma in ceva, nicio secunde nu pierde.
- fructe mananc mai putin pentru ca imi provoaca aciditate: banana este cea mai deasa alegere, dar daca am capsunici sau pepene verde, nu ezit nicioadata sa le transform in mic dejun

Recomandari mega-rapide, sanatoase, pline de energie si super gustoase!


Belvita Start
este singura gama de biscuiti special conceputi pentru micul dejun!


Avand in compozitie cereale integrale si un continut bogat in cereale, biscuitii Belvita Start asigura o sursa de fibre, si contin o selectie importanta de vitamine si minerale. Biscuitii au un index glicemic scazut si, cand sunt consumati ca parte a unui mic dejun echilibrat, s-a dovedit stiintific ca elibereaza treptat carbohidrati timp de 4 ore pentru a va mentine in forma pentru intreaga dimineata. Fiecare portie ambalata  individual iti ofera  cantitatea potrivita ca sa incepi ziua bine.

Nestle Fitness - Oricand pentru silueta ta!


Nestlé Fitness in noul format de 45 g este solutia ideala de a avea un mic dejun delicios si hranitor, oriunde – acasa sau la birou, si indiferent de programul incarcat pe care il avem. Perfecta pentru a putea fi luata in poseta, portia ta preferata de cereale integrale poate fi servita oricand vrei sa acorzi putin timp sanatatii si siluetei tale. Nestlé Fitness 45 g a fost special conceput pentru femei ca tine, dinamice, ce doresc sa aiba o dieta echilibrata.

Contureaza-ti acum silueta cu cele trei sortimente delicioase de cereale integrale in format 45 g – Nestlé Fitness, Nestlé Fitness Chocolate, Nestlé Fitness & Fruits si pregateste-te pentru o vara minunata!

Nutriday Sana

Danone Romania a lansat cel mai nou produs din Gama Nutriday: Sana, cu o formula hranitoare si racoritoare.  

Datorita gustului sau deosebit si ambalajului resigilabil, care permite consumul produsului in mai multe portii, fara a-si pierde prospetimea,

Nutriday Sana poate fi apreciata oriunde – la birou, la plimbare, la sport sau la scoala. 100 grame de Sana au un aport caloric de numai 61 kcal, adica 3% din Cantitatea Zilnica Estimata (CZE*).

O mega dimineata cu Rama Clasic! Iar ziua buna se cunoaste de dimineata!


Doua felii de paine cu Rama Clasic reprezinta o alegere excelenta pentru micul dejun, ce iti asigura nutrienti necesari pentru a avea energie in prima parte a zilei.  Rama Clasic contine un amestec de trei uleiuri vegetale de calitate si ofera nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia fiecaruia dintre noi: grasimile esentiale Omega 3 si Omega 6 si vitaminele liposolubile A, D si E.

Mix de iaurturi Muller cu bunatati- delicii dulci pentru primii zori ai zilei!

In fiecare zi trebuie sa luam zeci de decizii, unele mai mari, altele mai mici, unele care ne fac sa zâmbim si altele care, dimpotriva, ne izgonesc, macar pentru un moment, voia buna. Daca prima decizie pe care o iei da tonul zilei tale, de ce sa nu alegi sa iei aceea decizie care te poate face mai fericita?  Datorita ambalajului original si atractiv si a combinatiilor delicioase de gusturi si arome pe care le creezi dupa cum iti place, Müller Mix este, fara indoiala, cea mai distractiva decizie a zilei. Mix reprezinta combinatia perfecta dintre un iaurt fin si cremos si, ambalate separat intr-un colt, bunatati din ciocolata, cereale sau fructe si este disponibil in diferite sortimente de gust: Mix Choco Balls, iaurt preparat cu vanilie si fulgi de orez glazurati cu ciocolata, Mix Honey Crush este un amestec de iaurt cu cereale invelite in miere, Mix Crispy Crunch, iaurt cu aroma de vanilie si cereale crocante,  Mix Choco Flakes, iaurt fin cu aroma de banane si fulgi crocanti de porumb, glazurati cu ciocolata, Mix Choco Cringles, iaurt cu aroma de cirese si cereale glazurate cu ciocolata. Pentru amatorii de fructe, exista Mix Capsuni, Mix Cirese si Mix Mure-Zmeura, care contin iaurt putin dulce si preparat de fructe.

O zi buna incepe cu Activia Mic Dejun!

Ai nevoie in fiecare zi de un mic dejun hranitor. Poti incerca noul Activia Mic Dejun: rapid, gustos si hranitor. Amesteci fulgii crocanti de cereale cu Activia si e gata!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr