smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Lucruri pe care barbatii le gandesc, dar nu le spun

De în Sport 5 ian 2009
Sa cream un scurt scenariu: tu ai cateva kilograme peste media ideala, el este un barbat cu o greutate normala pentru varsta si inaltimea lui; sunteti impreuna de ceva timp. El te iubeste pentru ceea ce esti, nu pentru felul in care arati. Dar nu esti curioasa sa afli adevaratele ganduri legate de aspectul tau si dorintele "oculte" pe care nu si le exprima? Iata ce gandesc barbatii, dar pastreaza pentru ei.
Acum sa dezvoltam un pic scenariul prezentat mai sus. Nu de putine ori vezi atat pe strada, dar si printre cunostintele tale, cupluri care par la prima vedere destul de "antagonice" in ceea ce priveste aspectul fizic.

Mergand pe strada, parca aud gandurile celor care trec pe langa un cuplu in care el are o greutate normala, dar ea este supraponderala: "oau, ce o cauta frumosul acela cu acea tipa?", "tipa aceea nu se uita la ea?".  Numai gandurile lor iti izbesc puternic simtul auditiv, daramite "susotelile" dintre persoanele care trec pe langa ei, pe care le deduci rapid fara nici o indoiala.

Rautatea celor din jur face de multe ori ca aspectul fizic sa primeze in fata sentimentelor, iar sufletul sa fie lasat prada indiferentei. Traim intr-o lume in care imaginea conteaza si nu putem sa facem abstractie de acest lucru.

M-am gandit mult la acest subiect, mi-au trecut prin fata ochilor zeci de astfel de cupluri, ba chiar am cunoscut cateva astfel de perechi considerate de ochii iscoditori "atipice". Acest lucru m-a determinat sa fac un mic studiu printre barbati si sa intreb in stanga si in dreapta persoanele de sex masculin care sunt adevaratele lor sentimente sau ganduri legate de aspectul iubitei cu cateva kilograme peste medie.

Trebuie sa specific inainte de a porni la drum ca acest articol nu este o discriminare la adresa femeilor supraponderale sau un articol care sa incite la descurajarea acestor tipuri de cupluri, ci un text desprins din subconstientul unor barbati cu privire la o astfel de persoana. De asemenea, in acest articol pornesc de la premisa ca respectivul barbat isi iubeste cu adevarat partenera, dar intotdeauna ies la suprafata convingeri care pornesc din subliminal, cu sau fara voia respectivei persoane. Ce au gandit in astfel de "flash"-uri barbatii, afla in cele ce urmeaza.

"Nu iti spune nimic de greutatea ta, dar i-ar placea sa ai masuri de manechin"

Un tipar prestabilit de experti ai frumusetii exercita in ochii nostri dimensiuni pentru tipul de femeie "ideal", o femeie cu astfel de masuri fiind considerata un etalon al frumusetii in societate. Nu toate insa dispunem de astfel de masuri, cei 60 de cm in talie au devenit intre timp 80 si asa mai departe! Dar ce zice un barbat care are in prezent o relatie cu o femeie care nu are tocmai masurile ideale? " O iubesc foarte mult, asta as vrea sa subliniez, pentru ceea ce este in primul rand, dar nu de putine ori am 'ravnit' la o femeie cu masuri de 90-60-90, si intotdeauna mi-am imaginat acea femeie ca fiind ea; dar mi-a trecut repede".

"El merge la sala de sport periodic, tu niciodata"

Aici avem parte de un subiect controversat, care face din aceasta chestiune o problema destul de delicata. Intalnim un soi de paradox: greutatea lui e in limite normale si totusi se duce la sala, tu ai cam avea nevoie de cateva antrenamente, dar nu esti dispusa pentru acest lucru. Ce imi spune unul dintre barbatii interogati, care a avut o astfel de iubita: "am fost cu o astfel de femeie, pe care am apreciat-o foarte mult pentru felul cum gandea si cum vedea viata. Nu m-a deranjat niciodata greutatea intr-un mod evident, pentru ca altfel nu aveam o relatie cu ea, dar in sinea mea nu intelegeam de ce refuza sa faca ceva pentru imaginea ei; incercam sa fiu un exemplu pentru ea in ceea ce priveste sala, dar nici gand sa preia acest model; pur si simplu nu o interesa, dar motivul despartirii nu a avut nici o legatura cu imaginea", imi spune el. Putem concluziona ca era evident interesat ca femeia de langa el sa arate bine, desi nu o spunea sau nu ii reprosa acest lucru.

"Porti numai pantaloni, dar i-ar placea sa te vada si in fusta"

Nu putine femei supraponderale si-au construit din haine un scut impotriva privirilor acide ale celorlalti. Astfel de femei se refugiaza in haine largi in general, preferand in locul fustelor, topurilor sau tocurilor, treningul, adidasii, pantalonii si tricourile, care nu fac altceva decat sa le accentueze si mai mult greutatea si sa evidentieze complexul pe care il au fata de kilogramele in plus. L-am intrebat pe unul dintre protagonistii mei despre acest aspect, despre ceea ce gandeste el in privinta hainelor pe care le poarta iubita sa si iata ce mi-a spus: " poarta haine largi care sa-i ascunda imperfectiunile, desi stie ca pe mine greutatea ei nu ma deranjeaza; e adevarat ca nu de putine ori mi-am dorit sa o vad in fusta sau cu o bluza care sa-i puna in valoare decolteul generos, i-am si zis de cateva ori, dar nu am avut sanse de izbanda. Imi doresc ce-i drept si acum sa-si puna in valoare feminitatea, sa emane prin toti porii ei frumusetea de care eu m-am indragostit si sa nu mai considere greutatea un defect; daca eu am ales-o asa inseamna ca o plac asa cum e; cel putin momentan, raman cu dorinta".

"Vesnicele pijamale largi si vaporoase fac 'obiectul' fiecarei seri. Unde sunt desuurile?"

Ca e trening sau pijama e totuna! Seara sau zi, parca in ochii barbatului  tau sunt identice! Misterele noptii nu dezvaluie nimic din femeia din tine in fata barbatului. Cand majoritatea femeilor tanjesc dupa desuuri si lenjerii sexy, in culori cat mai extravagante care sa domine intreaga atentie a barbatului asupra corpului lor, tu esti prizoniera pijamalelor de bumbac, cat mai largi, mai vaporoase, care sa reuseasca sa ascunda cat mai multe parti ale corpului

Un subiect extrem de delicat, care mi-a scapat printre buze la adresa unuia dintre barbatii pe care ii aveam in fata. Pentru mine delicat, pentru el extrem de apasator si dornic de a iesi la suprafata prin cat mai multe comentarii. Imi spune cu certitudine si cu o oarecare revolta in glas un fost iubit al acestui tip de femeie: "asta nu am inteles niciodata la ea, de ce nu facea nimic sa fie atragatoare si de ce nu incerca sa-si exprime feminitatea prin lucruri delicate si sexy: pijamale de matase, desuuri si alte lucruri; eu o iubeam foarte mult, dar cred ca ea era destul de complexata de imaginea ei si de aceea se ascundea sub astfel de tertipuri; poate ca nu era femeia perfecta ca aspect si poate ca nu arata ca femeile de pe coperta unor reviste de lenjerie intima, dar pentru mine era important sa imi trezeasca 'simturile', pentru ca eu deja o acceptasem asa cum era; si din aceasta cauza probabil ca ma uitam cu dorinta la femeile care stiau sa-si puna in valoare feminitatea, nu am inselat-o fizic, poate doar cu gandul".

 "Sexul pe intuneric – disperarea barbatilor"

Multe femei se ascund, unele din pudoare, altele din teama de a nu fi surprinse avand anumite reactii extravagante, care le-ar putea stanjeni in fata partenerilor, altele de complexul greutatii. Pe langa hainele largi si cat mai acoperitoare, si sexul pe intuneric creeaza un scut in fata complexelor pe care femeia supraponderala le are. Nu vrea sa fie vazuta dezbracata, pentru a nu i se evidentia imperfectiunile, si de aici vine disperarea barbatilor.

La aceasta problema mi-au "sarit" in cap mai toti barbatii care erau in incapere la momentul respectiv, fie ca avusesera de-a face cu astfel de femei sau nu, spunandu-mi cu totii  ca aceasta alegere pe care de obicei femeile o adopta nu este una sanatoasa pentru o relatie. Trebuie ca relatia sa fie deschisa in toate privintele, inclusiv in cea sexuala. Fie ca ai o greutatea normala, fie ca esti supraponderala, barbatul respectiv te-a ales asa cum esti si este clar ca ii place fiecare particica din tine, altfel nu se implica in relatie.

I-am intrebat pe cei care trecusera prin astfel de experiente, daca au facut ceva in acest sens si mi-au raspuns cu sinceritate ca foarte putin, dupa un timp obisnuindu-se chiar si ei.. Ceea ce e mai trist, este ca unul dintre ei mi-a spus ca incepuse nu numai sa se obisnuiasca cu ideea sexului pe intuneric, dar chiar incepuse sa isi imagineze tot felul de top-modele sau manechine in timpul actului sexual. A dat vina pe femeia de langa el, pentru ca a lasat o cale deschisa spre astfel de "alegeri" virtuale si fanteziste. Iubirea exista, dar omul, inzestrat cu imaginatie, a dezlantuit-o in cele mai intime momente, toate acestea pornind din incapatanare si din lipsa de vointa a iubitei sale de a face ceva cu corpul sau sau de a se elibera de inhibitii.

Lasati deci pudoarea deoaparte si luptati-va pentru ca barbatul de langa voi sa va aprecieze si sa va acorde atentia necesara, fara a disimula si fara ascunzisuri care odata iesite la iveala pot distruge o relatie, totul de la un aspect atat de banal si corectabil in zilele noastre.

Daca sunteti multumite cu corpul vostru, aratati-o fara nici o ezitare, in primul rand in fata partenerelui si apoi in fata lumii. Daca nu sunteti multumite de trupul pe care-l afisati zi de zi, voluntar sau involuntar, atunci luati masuri: exista o multitudine de solutii care cer mai mult sau mai putin efort din partea voastra. De la nutritionist, pana la variate diete si sport, pana la un stil de viata sanatos, demonstrati-i partenerului vostru ca imaginea intr-adevar conteaza si pentru voi si pastrati "aprinsa" flacara imaginii voastre reale in mintea lui clipa de clipa.

Spune-ne povestea sau parerea ta pe forum.
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 8

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Ioana Claudia Sandu (14.01.2009, 09:58)
oau! interesant, dar in pagina a 3a nu mi-a convenit afirmatia k "te-a ales asa cum esti"...hey, oare chiar numai barbatii au alegeri de facut? noi nu avem nici un cuvant de spus in asta? acceptam orice oferta? daca se pleaca de la premisa ca barbatii aleg, atunci nu ar mai fi top-modele singure si domnitele mai corpolente ar plange de singuratate...totusi, daca va simtiti bine in pielea voastra si nu se simte el, go on, sunt si altii, poate chiar mai speciali! dar e mult pana ajungi sa te simti bine in pielea ta! cam atat am avut de spus!
Răspunde-i
Daniela Ganciu (13.01.2009, 11:26)
Buna nadionou,
As vrea sa fac cateva prcizari legate de comentariul tau: in primul nici nu am avut intentia sa fac un articol complet, cred ca nu se poate asa ceva, pentru ca sunt multe lucruri de spus si pe care barbatii le gandesc, am enumerat doar cateva dintre gandurile lor, pe care am reusit si eu sa le aflu, cu siguranta ca sunt sute si mii de astfel de ganduri si ii rog pe cei care se simt in masura, sa completeze si cu altele. In al doilea rand, nu am generalizat, ba chiar am mentionat un cadru specific de la care pornesc (nu am vorbit de femei si barbati la modul general, am vorbit de o anumita categorie de barbati si de femei) si am scris inca de la inceputul articolului premisele de la care pornesc in realizarea lui, si anume de la faptul ca exista iubire in acel cuplu si ca respectivul barbat intr-adevar o iubeste pe femeia de langa el, si nicidecum de la presupusul dezgust sau dispret. Sunt sigura ca aspectul conteaza cel mai putin intr-o relatie, si am precizat si eu in articol aceasta convingere proprie, dar UNII barbati nu prea fac abstractie de imagine, ba chiar accentueaza aceasta latura, atunci cand se implica intr-o relatie. Din pacate, spun eu!
Răspunde-i
nadia gabriela (13.01.2009, 10:46)
adevarat,dar nu complet...vorbesti poate despre un segment de varsta mai tanar;la aproape 50 de ani, dupa o viata in care treci de la masurile de top model la celelalte masuri,cand lucrurile chir stau rau pentru cine e in aceasta situatie,ce crezi ca mai ramane? fuga? dezgustul? dispretul? avem propriile alegeri in viata iar ce spui tu nu e compet adevarat; si daca ea e trasa prin inel iar el impotent,atunci draga mea? nu generaliza,se vede ca esti tanara si ca intorc inca barbatii capul dupa tine pe strada...cand cel de langa tine, ca e o ea, ca e un el, iti stie si sufletul,ramane in relatie; cand pretuieste insa mai mult ,,ambalajul,, pleaca...ideea e sa intuiesti lucrurile pe care nu le spun barbatii si sa incerci sa compensezi;daca nu merge nici asa,renunti...sunt compromisuri pe care nu poti sa le faci,demnitatea de om ca toti oamenii te opreste, desi ramai trist, dezamagit si iti reprosezi ca nu ai facut suficient sa il ti langa tie...fiti fericite daca le aveti pe toate! si rugati-va ca lucrurile sa ramana asa!
Răspunde-i
Corina Ionel (12.01.2009, 20:18)
Pt Mella Bella...trebuie sa-ti spun ca acest articol este perfect.si zice totul intr-un mod subtil chiar pt a nu deranja femeile mai plinute care citesc acest articol.u,BELLO probabil te-ai deranjat aiurea din simplu fapt ca esti o grasa,care nu stie sa fie sexxy si feminina.mai bine nu-ti mai arata defectele si baga-te la slabit...poate asa o sa ai mai multa incredere in tine si iti vei satisface deplin partenerul.
Răspunde-i
Martha Constantin (09.01.2009, 12:12)
Draga Mella Bella, pentru inceput ar trebui sa recitesti comentariul tau. Ca na, gramatica asta ne omoara. Mie imi place articolul si modul in care a prezentat "problema". Mai mult ca sigur ai anumite complexe ca ai atacat atat de mult articolul.
Răspunde-i
mella bella (08.01.2009, 16:48)
pai pentru o asemenea concluzie nu era necesar ,,un studiu,, ,foarte evaziv,superficial si mediocru articol,ca de fapt chiar nu trebuiesc studii superioare sa -ti dai sema ca un tip bine cu o tipa mai plinuta viseaza la o talie de viespe,dar e chiar patetic ce articole puerile aveti,din titlul sitului ,,Feminis,, faceti referire la o categorie de varsta,ar fi prea mult sa postati aceste articlole la ,,ADOLESCENTIS,,,totusi ganditiva la unalt mod de perzentare ,chiar daca acesta ar insemna articole mai putine,dar cu o mai buna informare,majoritatea sunt doar,, chitciuri,, .scuzati-mi expresia,dar e totala lipsa de profesionalism,si mai mult ,va adresati doar unei anume categorii de persoane ,,de birou,, asta cu referire la alte articole,pacat,o zi buna.
Răspunde-i
Daniela Ganciu (07.01.2009, 10:24)
Adevarat, dar intotdeauna exista si exceptii!
Răspunde-i
Claudia Maria Turcu (06.01.2009, 20:36)
Nici n-am terminat de citit prima pagina si deja am zarit un neadevar:
"Nu iti spune nimic de greutatea ta, dar i-ar placea sa ai masuri de manechin" - sunt foarte multi barbati carora nu le trebuie masuri de manechin, ci masuri dupa care sa aiba "ce prinde".:D
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr