"La nutriţionist nu-i ca la piaţă" - Află ce rol are specialistul în dieta ta

De în Diete 27 apr 2015

Dacă te-ai gândit să apelezi la un medic nutriţionist care să te ajute să slăbeşti, astăzi îţi prezentăm un alt unghi din care poţi aborda această situaţie şi îţi spunem care este rolul unui astfel de specialist.

junk_food

Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriţionist din România, este de părere că "La nutriţionist nu-i ca la piaţă, nu ceri 'slăbiţi-mă şi pe mine vreo 10 kg'."

"Nu ştiu de unde vine ideea că poţi primi de la medicul nutriţionist o anume dietă ca să slăbeşti 5 kg şi alta ca să scapi de 10 kg?! Oare o fi şi preţul diferit? Şi dacă slăbeşti mai mult primeşti banii înapoi?! Ce-i cu voi oameni buni, doar nu credeţi că medicul sau o dietă secretă/ specială/ personalizată vă slăbeşte? Voi o faceţi! Medicul cel mult vă asistă, vă susţine, dar efortul e al vostru. Şi dacă depuneţi un efort susţinut slăbiţi 10 kg cu aceeaşi dietă care vă slabeşte şi 5 kg! Totul depinde de durată, nu de aliment", spuneMihaela Bilic.

Specialista subliniază că nu ai nevoie de un medic nutriţionist care să îţi spună să mănânci mai puţin, deoarece acest lucru îl ştiai şi tu.

Iar rolul unui medic nutriţionist este, după cum arată şi Mihaela Bilic, să te ajute să înţelegi ce greşeli faci în ceea ce priveşte ritmul meselor şi care sunt porţiile corecte pe care trebuie să le adopţi.

"Ideea e că speri să existe o cale mai uşoara, o combinaţie ştiinţifică a alimentelor care să te slăbească fără efort. Ei bine, nu există, foamea e sfântă! Care cred eu că e rolul unui medic nutriţionist? Să te ajute să înţelegi ce greşeli faci vizavi de ritmul meselor, porţie corectă, respectarea foamei şi saţietăţii, diferenţa dintre alimentele de bază şi cele facultative. Medicul îţi poate da informaţia corectă cu ajutorul căreia tu să faci alegeri responsabile. Cât o să slăbeşti? Cât vrei tu. Pentru că în final tu eşti cel care duce mâna cu mâncare la gură", conchide medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct