zodii

Horoscop weekend 22-24 ianuarie. O zodie primește o veste...

Citeste mai mult»
relatie de cuplu

Cinci greșeli pe care trebuie să eviți să le faci în...

Citeste mai mult»
ceai de dafin

Cum să slăbești rapid, cu ajutorul unui ceai. Remediul...

Citeste mai mult»
Dorian Popa

Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube: ”Dacă mai ai...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish a lansat o piesă cântată cu Rosalia, parte...

Citeste mai mult»
mancare de gutui cu pui

Cum faci cea mai bună mâncare de gutui cu pui

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 2021. Care sunt zodiile care vor trece prin...

Citeste mai mult»
Toni Grecu

Toni Grecu, internat după ce a fost diagnosticat cu...

Citeste mai mult»
zodii

Top trei zodii care au noroc de bani în 2021

Citeste mai mult»
smochine

Cel mai bun laxativ natural. Dr. Mihaela Bilic: ”Recunosc...

Citeste mai mult»

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci alimente...

Citeste mai mult»
vitamina b12

Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina B12....

Citeste mai mult»
cuplu

Încetează să le mai faci! Obiceiurile care îți pot...

Citeste mai mult»

Ce trebuie să știi despre noua tulpină a coronavirusului....

Citeste mai mult»
lupin

Un serial francez dedicat personajului Arsene Lupin, pe...

Citeste mai mult»
Andreea Antonescu

Andreea Antonescu, adevărul despre relația cu fiica ei:...

Citeste mai mult»
culorile anului 2021

Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul...

Citeste mai mult»
coronavirus

O nouă descoperire despre coronavirus. Cât durează, de...

Citeste mai mult»
Emily Burghelea

Emily Burghelea a aflat sexul bebelușului: ”Mi-aș dori să...

Citeste mai mult»

Horoscop Chinezesc pentru 2021 - Zodiile nici NU VISEAZĂ...

Citeste mai mult»
ce sa mananci cand ai diaree

Ce să mănânci când te deranjezi la stomac: Acest fruct...

Citeste mai mult»

Cum iţi influenţează banalul paracetamol comportamentul

Citeste mai mult»

Poftă de PIPER? Ce înseamnă, de fapt, când organismul...

Citeste mai mult»

Există o explicaţie ştiinţifică pentru credinţa în Dumnezeu

Citeste mai mult»

Există o legătură surprinzătoare între fericire şi...

Citeste mai mult»
La ce sunt bune alunele de padure

De ce să consumi mai des ALUNE de pădure dacă ai diabet,...

Citeste mai mult»
De ce au cămilele cocoaşă?

Şi tu credeai asta despre CĂMILE? La ce foloseşte, de...

Citeste mai mult»

Adevărul despre dieta actriţei Rebel Wilson: A slăbit 20...

Citeste mai mult»

Arderea grăsimilor din corp este, de fapt, declanşată de...

Citeste mai mult»

Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Corina Zugravu, medic nutriţionist: Capcana primăverii şi ce alimente îţi "redesenează" silueta pentru plajă

De în Diete 28 apr 2015

Comparativ cu alte perioade ale anului, primăvara slăbim mult mai uşor şi avem la îndemână mai mulţi aliaţi care ne ajută să dobândim acea siluetă pe care ne-o dorim atât de tare. Află de la medicul nutriţionist Corina Zugravu cât de mult este influenţată alimentaţia ta de acest sezon şi cum poţi slăbi în mod sănătos.

Corina_Zugravu

Corina Zugravu, medic primar nutriţie şi igienă alimentară, explică pe larg cum poţi avea o mai bună funcţionare a organismului tău, dar şi cum poţi da jos în mod sănătos maximum 5-6 kilograme până la vară.

Specialista în nutriţie ne sfătuieşte să nu ne propunem obiective de neatins. Corina Zugravu , care este şi Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, subliniază că până în vară, poţi pierde în greutate în mod sănătos 5-6 kilograme - dar nu fără efort.

Dacă ţii cont că oferta de produse proaspete, cu puţine calorii, este din ce în ce mai mare primăvara, slăbitul se poate face mai uşor acum decât în alte perioade ale anului.

Primăvara, imunitatea unora persoane este mai scăzută. Ce alimente bogate din punct de vedere nutriţional ne recomandaţi pentru a ne întări sistemul imunitar?

Corina Zugravu: Îndeosebi cele pline de vitamina C şi antioxidanţi, cum sunt toate legumele de primăvară: salată verde, ştevie, lobodă, urzici, spanac, ceapă verde, etc.

Care sunt cele mai hrănitoare legume şi fructe pe care ar trebui să le consumăm primăvara şi de ce sunt acestea esenţiale în dieta unei femei?

Corina Zugravu: Nu există recomandări speciale, absolut toate legumele şi fructele sunt sănătoase. În mod particular recomand primăvara, când pielea şi părul nu arată tocmai bine, după ce s-au confruntat cu frig, ploaie şi vânt pe toată durata iernii, legume şi fructe bogate în acizi graşi Omega 3 cum sunt fructele de avocado, legumele-frunze, fructele de pădure (pot fi şi congelate, în categoria aceasta intră şi căpşunile, care deja au început să apară, şi proaspete).

Care sunt cele mai bune surse de fibre pe care ar trebui să le consume femeile în această perioadă a anului?

Corina Zugravu: Alături de cereale şi leguminoase, care sunt cele mai serioase surse de fibre indiferent de anotimp, primăvara punem accentul pe ceapă verde, usturoi verde şi fibrele fine şi uşor de digerat din spanac, urzici, lobodă.

Explicaţi-le cititoarelor feminis.ro dacă este sau nu necesară o detoxifiere a organismului primăvara. Ce înseamnă, din punct de vedere nutriţional, această detoxificare?

Corina Zugravu: Nu, organismul are grijă să lucreze la detoxifiere continuu. Dacă nu ar face-o, ne-am îmbolnăvi grav. Organismul nu ia pauze şi nici nu intră în grevă. Totuşi primăvara îi putem stimula buna funcţionare printr-un aport crescut de zarzavaturi pline de fitonutrienţi, printr-un program adecvat de somn şi prin multă mişcare în aer liber, care e mai bună decât orice aşa-zis program de detox.

Ce sfaturi le daţi cititoarelor feminis.ro care vor să arate impecabil în costum de baie la vară şi care vor să slăbească într-un mod sănătos?

Corina Zugravu: Să nu îşi propună obiective de neatins. Până în vară se pot da jos în mod sănătos maximum 5-6 kilograme şi asta cu oarecare efort. Ţinând însă seama că oferta de produse proaspete, cu puţine calorii, este din ce în ce mai mare, slăbitul se poate face mai uşor decât în alte perioade ale anului.

O salată mare, din salata verde, castraveţi, roşii trebuie să devină baza pentru masa de prânz, iar pentru seară, o supă cremă de legume sau o tradiţională ciorbă de lobodă (fără carne) reprezintă alimente care pot să ne redeseneze silueta până în luna august.

La ce alimente ar trebui să renunţăm - sau ar trebui să le consumăm în cantităţi mai mici - primăvara?

Corina Zugravu: Nu există renunţări gastronomice specifice sezonului. Ar trebui să renunţăm la multe alimente nesănătoase şi definitiv! Dar aş sublinia că, odată cu vremea caldă, e bine să renunţăm la o bună parte din grăsimile pe care le adaugăm mai cu dărnicie pe parcursul iernii la mâncare. De ce? Pur şi simplu pentru că primăvara clima e blândă, ca atare nu avem multă nevoie de grăsimi care să ne ajute în lupta cu frigul şi zăpada.

Cum arată o zi din viaţa dvs, din punct de vedere nutriţional? Ce consumaţi la micul dejun, prânz şi cină şi ce gustări vă ajută să vă menţineţi vitalitatea?

Corina Zugravu: Dimineaţa mănânc fie lapte de soia cu muesli, fie un sandviş cu unt de arahide sau pastă de măsline şi lapte de soia. La prânz o mâncare gătită cu nelipsitele leguminoase şi seara o salată la care adaug tofu, hummus sau 2-3 chifteluţe de falafel, pentru aportul de proteine. Între mese, mănânc cu plăcere fructe (ca atare sau îmi fac un smoothie), alune, migdale, puţină ciocolată şi, dacă sunt în oraş, mănânc din când în când şi câte un covrig.

Care sunt cei mai mari inamici ai siluetei unei femei la început de primăvară?

Corina Zugravu: Capcana primăverii este adusă, paradoxal, exact de apariţia luxuriantă de legume şi fructe proaspete, autohtone. Mulţi nu realizează că şi salata poate îngrăşa dacă adaugi ulei cu polonicul sau că şi mâncarea de spanac poate deveni inamicul siluetei, dacă o prepari cu mult rântaş (n.r. - sos făcut din faină (cu ceapă) prăjită în grăsime, pentru a fi adăugat la unele mâncăruri) şi o cutie întreagă de smântână grasă.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 ian