Mihaela Bilic îţi oferă variante pentru zilele cu dezlegare la peşte

De în Diete 24 apr 2015

În calendarul creştin ortodox, ziua de 24 aprilie apare cu menţiunea dezlegare la peşte. Dacă ai nevoie de câteva sugestii pentru meniul tău, iată ce îţi recomandă medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

peste

Mihaela Bilic subliniază că oamenii se gândesc la peşte mai ales în zilele cu o astfel de dezlegare, cum este şi ziua de 24 aprilie în calendarul creştin ortodox.

"Oferta e din belşug, găsim acum în magazine soiuri de peşte de care nici nu am auzit, din toate colţurile lumii şi la preţuri pe măsura. Aproape că te simţi un necunoscător şi devine dificil să alegi, e altă mâncare de peşte", mărturisea recent medicul nutriţionist pe pagina oficială de Facebook.

"Voi ştiţi pe unde mai sunt peştii noştri? Unde se găsesc hamsii şi guvizi de Marea Neagră, somn şi crap de Dunăre sau păstrăvi proveniţi din apele noastre? Cineva îmi spunea că în piaţa Obor poţi să ai norocul să dai de ei, dar nu în fiecare zi. Ne-am mondializat atât de tare încât o să ajungem să mâncăm acelaşi produs, cu acelaşi gust peste tot în lume", subliniază Mihaela Bilic.

Dacă vrei să ştii ce ar alege un medic nutriţionist când e vorba de masa ce conţine peşte, iată ce recomandă specialista.

"Mie îmi plac peştii noştri mai mici şi mai plini de oase, au carnea mai dulce şi fac chimie bună cu genele noastre de romani. Şi mai ştiu că încă există destul peşte crescut natural, în sălbăticie, cât să nu ne trebuiască exemplare exotice de peste mări şi ţări. Aşa că eu o să aleg întotdeauna o saramură cu mămăliga şi ardei iute sau hamsii crocante mâncate cu tot cu oase, chiar dacă nu sunt cine ştie ce fitză au calitatea de a fi adevărate, autohtone, autentice, ale noastre!", mai dezvăluie Mihaela Bilic pe cunoscuta reţea de socializare.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi