În mintea unei femei de care lumea și-a bătut joc în copilărie

De în Dezvoltare personala 13 iun 2019

O mai ții minte pe acea fată care în școala generală stătea singură în banca ei, era cuminte și vorbea rar și puțin cu colegii? Este cea care avea haine demodate și purta ochelari amuzanți sau aparat dentar și avea chiar și coșuri, care ulterior ai aflat că erau doar semnul adolescenței nu o boală contagioasă.

Poate că tu nu ai fost rea cu acea fată, dar mulți dintre ceilalți copii au fost, deoarece ea era o țintă ușoară. Poate că ai fi putut interveni de mai multe să oprești acea bătaie de joc, dar nu ai făcut-o de teamă să nu se ia apoi și de tine și pentru că până la urmă erați cu toții copii și era suficient timp să treacă totul. Însă acele cuvinte răutăcioase aruncate fără milă către ea, glumele nesărate și trasul de cozi din senin pe ea au urmărit-o până la vârsta adultă. Chiar dacă avea impresia că va trece peste când va ajunge la facultate, ei bine acest lucru nu s-a întâmplat și mereu s-a simțit nelalocul ei.

Indiferent ce a realizat în viață acea fată, sentimentele de marginalizare și rușinea nu au trecut, acestea și-au pus definitiv amprenta asupra ei. La liceu nu s-a înscris la nici o activitate extra-curriculară de frică să nu fie remarcată și să devină iar ținta glumelor proaste, iar de-a lungul anilor a încercat fără succes să devină invizibilă sau, din contră, a fost centrul atenției în societate, dar doar ea știe ce era cu adevărat în sufletul ei. În plus, la facultate, în loc să-și întindă aripile, a stat pe un scaun în amfiteatrul mare și aglomerat, luându-și notițe și încercând să nu supere pe nimeni.

Probabil că acum tu te gândești că după atâția ani ar trebui să treacă peste, deoarece toată lumea este batjocorită în copilărie... așa sunt copiii... dar acest lucru este doar parțial adevărat, pentru că atacurile de bullying s-au înmulțit și acestea lasă urme adânci, pentru care, de cele mai multe ori, ar fi nevoie de un psiholog. Când mintea cuiva abia se dezvoltă, dacă în loc de speranță, dragoste, apreciere și inocularea unui viitor fericit, primește doar frică, rușine și cuvinte urâte, persoana respectivă își pierde curajul și se retrage în carapacea ei, iar la vârstă adultă obiceiurile de schimbă doar parțial.

Poate că acum lucrezi cu o femeie care a trecut prin așa ceva și care acum stă tăcută la biroul ei și-și vede de treabă, dacă acesta este cazul, ar trebui să-i dai o șansă și să o cunoști mai bine. Nu te speria de privirea întrebătoare și plină de frică pe care ți-o arată prima oară când o întrebi ceva, ia-o doar ca pe timiditate, deoarece deși lipsa ei de încredere în sine este deprimantă și tristă, de fapt și ea își dorește să aibă prieteni.

Acest tip de femeie există peste tot, în familia ta sau la locul de muncă, dar oamenii n-ar trebui să se simtă astfel. Chiar dacă ea nu îți va spune din prima sau poate niciodată ce simte, simpla ei prezentă și comportamentul acesteia trebuie să te pună pe gânduri.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi