8 obiceiuri care-i împiedică pe oamenii nesiguri să găsească dragostea

De în Dezvoltare personala 25 iun 2018

Fraze precum „nu pot”, „nu sunt atrăgătoare” și „am dat greș” sunt spuse adesea de oameni care nu se iubesc pe sine. Psihologii numesc acest comportament ca fiind toxic, pentru că otrăvește mințile și viețile celor care gândesc astfel, dar și a celor din jurul lor.

Relația cu o persoană toxică este o adevărată provocare, deoarece partenerul trebuie mereu să își încurajeze jumătatea în loc să se bucure de viață, așa că iată ce tipuri de comportamente adoptă cei nesiguri de sine și cum să nu gândești sau cum să nu te comporți dacă vrei să faci loc dragostei în viața ta.

1. Absorb toate emoțiile și au nevoie de mai mult

Oamenii care nu se iubesc pe sine au nevoie de alții care să le demonstreze dragostea și văd mereu înțelesuri ascunse în spatele fiecărui cuvânt și a fiecărei acțiuni. Acesta este un comportament normal pentru ei, deoarece pur și simplu le este foarte greu să înțeleagă dacă cineva este sincer sau nu. În această situație este foarte greu să comunici cu cineva care vede doar părțile negative ale vieții.

2. Vorbesc numai despre propria persoană

Oamenii nesiguri combină faptul că nu se plac pe sine cu egoismul. În mod ideal, o relație între două persoane se desfășoară pe baza comunicării și a egalității, dar în acest caz, cel puțin unul dintre parteneri are unul sau mai multe complexe, motiv pentru care gândește și vorbește doar despre propria persoană. Acest tip de persoană poate termina psihic până și pe cel mai calm și răbdător om.

3. Emoțiile negative sunt mai puternice

O persoană care se simte nesigură crede că nu este interesantă și îi este foarte greu să realizeze adevărul, motiv pentru care se plânge mereu. Aceasta va spune lucruri precum „doctorii sunt proști” sau „soția lui este urâtă și proastă”, totul în timp ce ei sunt doar aparent perfecți. În acest caz, partenerul trebuie să fie un susținător aprig în cele mai neplăcute situații.

4. Au tendințe de a înșela

Cei care au cu adevărat încredere în propriile forțe nu au nevoie de aprecierea celorlalți, deoarece știu deja acest lucru. Pe de altă parte, cei care nu sunt obișnuiți să primească dragoste au o stimă de sine foarte scăzută și depind de părerile celor din jur. Ei se îndoiesc de faptul că ar fi atrăgători și încearcă să găsească dragostea în alte locuri. Orice persoană care le arată puțină empatie devine foarte importantă în viața lor, ceea ce face extrem de ușor învinuirea partenerului că nu le-a oferit suficientă iubire.

5. Trebuie să-și dovedească mereu câte ceva

Experții susțin că cei care sunt prea critici cu propria persoană sunt adesea anxioși fără motiv și niciodată nu sunt mulțuimiți de propria viață. Ei caută tot timpul un nou loc de muncă mai bun decât anteriorul și cumpără mereu lucruri de care nu au nevoie doar ca să cunoască oameni noi și toate acestea pentru a arăta lumii că sunt capabili să facă ceva măreț. O astfel de viață nu este una normală.

6. Sunt geloși

Gelozia este specifică oamenilor nesiguri, care nu se iubesc pe sine și nu pot crede că altcineva are sentimente bune pentru ei. Câteodată, o relație se poate transforma într-o căutare permanentă de dovezi, iar aceasta este o situație gravă, deoarece gelozia duce la supraveghere constantă. Există aici riscul de a trăi constant cu un tiran și celălalt nu are nici o șansă să-l convingă pe cel gelos că îi este fidel.

7. Nu trăiesc în prezent

Persoanele nesigure sunt imature, leneșe și evită să-și asume răspunderea pentru propria viață și dau vina pe partener. Frica de viitor nu le permite să trăiască, iar regretele îi țin pe loc. Oamenii de acest gen nu pot avea o viață normală.

8. Devin dependenți

Există mereu o nesiguranță în sufletul celor care rămân singuri. Ei nu au interese proprii care să le distragă atenția, nu au responsailități și nu se gândesc la ziua de mâine. Partenerul unei persoane cu probleme de stimă va încerca mereu să umple acel gol cu dragoste, cadouri, vorbe frumoase și promisiuni, ceea ce va face din cuplu să devină unul mereu obosit.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 oct