nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»

In cautarea elegantei pierdute

De în PrimaTv 20 mai 2011

S-ar putea sa supar unele doamne sau domnisoare, dar pe de alta parte cred ca voi fi in asentimentul multor altora. Vine vara, spre bucuria domnilor hainele purtate de domnisoare si doamne sunt din ce in ce mai putine si din ce in ce mai subtiri. Se spune, pe de alta parte, ca romancele sunt printre cele mai frumoase femei din lume. De aici, ar trebui sa rezulte o combinatie exploziva - femei frumoase in haine subtirele. Ceea ce din pacate vad insa, an de an, pe strazile de la noi, este de o vulgaritate teribila, fara nicio urma de simt estetic si nu are nimic in comun cu acea feminitate rafinata, eleganta. La noi tocurile trebuie sa aiba zeci de mii de cm, chiar daca posesoarea pantofilor in cauza habar n-are sa mearga pe tocuri si fiecare pas al ei pare un chin, genunchii sunt indoiti si domnisoara pare deselata.

E musai sa fie machiata tare, sa se vada, unghiile sa fie cat mai strident colorate si cat mai lungi. E plin de astfel de exemplare mai ales prin mall-uri, prin cafenelele de fite. Probabil cam asa va arata si faleza de la noi in mijlocul verii. Am avut privilegiul sa locuiesc o perioada in SUA. Femeile acelea chiar au posibilitatea (mai ales financiara) sa isi cumpere orice, sa se aranjeze cat vor, sa isi puna cate unghii false doresc. Insa te uiti pe strada si le vezi purtand haine de firma incaltaminte de firma intr-un mod atat de firesc si discret, fara machiaj strident, fara buric la vedere, fara urma de ostentatie... incat stai si te intrebi - De ce romancele noastre, care sunt mult mai frumoase, simt nevoia sa fie mereu atat de aproape de vulgaritate, de ieftin? Bineinteles ca nu am pretentia ca as putea sa schimb lucrurile, insa ma revolta aceasta vesnica goana a fetelor dupa privirile barbatilor. Ce nu inteleg multe este ca daca un barbat intoarce capul dupa ele, nu inseamna neaparat ca le apreciaza in vreun fel. Si lucrurile care te socheaza sau care te amuza teribil te fac sa intorci capul... Pe de alta parte, cred ca totul pleaca si din familie. Vezi pustoaice de liceu care la 17-18 ani au fata deja imbacsita de fond de ten si care arata clar cu 5 ani mai mature decat varsta lor reala. Fetele acelea asa pleaca de acasa... cine le vede, cine la controleaza? Cine le explica ca a te expune asa nu iti aduce nimic bun? Probabil ca nimeni. Sau poate ca forta anturajului este mult mai puternica fata de orice comentarii ale parintilor. Habar n-am, insa e trist. Cred ca generatiile tinere si cele care vor veni nu mai au acel simt estetic care sa le indice care este frumusetea pura, care este eleganta clasica.  Acum totul tine de cat de decoltata si scurta e rochia, de cat de oxigenate sunt pletele si de cat de lungi (si false) sunt unghiile. Vine vara, asa ca peisajul de la noi se va umple de astfel de specimene care vor defila mandre, convinse fiind ca privile atintite asupra lor sunt unele admirative.

Asa sa fie oare?

Tag-uri: , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 11

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

oana-camelia paun (24.05.2011, 09:57)
aaaaaaaaaaaa........am o intrebare oare cum se spala la ,,dansa'' fetele alea care isi pun unghiile mai mari decat degetele????:))))))))))))))
Răspunde-i
oana-camelia paun (24.05.2011, 09:39)
:)).....ai dreptate
Răspunde-i
pia (24.05.2011, 00:26)
Doamne, câta dreptate ai, si cât ma doare lucrul acesta. Am locuit douazeci de ani în Paris, si întotdeauna ma bucuram la gândul ca româncele sunt mult mai frumoase decât frantuzoaicele (despre care doar cei ce nu le-au vazut cred ca sunt subtirele si elegante). Si la un moment dat am hotarât sa revin printre oamenii care-mi erau asa de dragi. Vin eu "acasa" si ce vad ? Niste patachine oribile, de-o vulgaritate zdrobitoare, pe care în zona Parisului nu le poti compara decât cu cele de pe "centura" orasului, sau de pe Bdul Saint Denis, fete ce fac trotoarul ( si care provin tot din "tarile de est", cum ne numesc frantujii). De altfel nici ele nu sunt atât de vulgare; si aici nu ma refer doar la adolescentele pe care le vezi pe strazi, ci si la vedetele, prezentatoarele, de la televiziune. Imi plânge inima când vad ce e în jur. Când am plecat femeile de la noi (mai tinere sau mai mature) stiau sa atraga privirile fara artificii idioate. Machiajul era facut atât de bine (a se citi "discret") încât nu facea decât sa le infrumuseteze "natural". Putinul rosu de pe obraji le facea sa para îmbujorate nu ... "clovni". Rujul de buze era cautat în nuante cât mai "adevarate" posibil, în armonie cu tenul persoanei respective si nu sa "tipe" pe niste buze umplute atât de mult cu silicon(sau ce-o fi substanta respectiva) ca se transforma gura într-un bot dezgustator. Fetelor, baietii si barbatii nu apreciaza o asemenea aratare decât pentru o noapte (sau în cel mai bun caz, câteva zile, saptamâni), pentru a-si satisface vreo fantasma vulgara ce exista în fiecare din ei, dar NICIODATA pentru o viata. Iar cei care s-ar putea lega de o astfel de creatura sunt din categoria celor care înseala pe rupte, sunt grosolani si agresivi, ajungând foarte usor la forta de convingere a pumnului. ( Nu vorbesc de IQ-ul lor, pt ca niste fete ce se îmbraca si se machiaza astfel fac si ele parte din cei ce abia stiu sa citeasca si îsi cumpara diplomele la kg, deci nivelul intelectual ce se apropie de neant, - adica de zero - pt cele care ar avea vreo nelamurire de ordinul vocabularului - al masculilor respectivi nu le deranjeaza).
Pacat de atâta frumusete, pentru ca ea exista, si româncele sunt cu adevarat frumoase, mult mai frumoase decât majoritatea femeilor din vest. Ea se pierde între culorile stridente de pe fata, decolteele ce descopera sânii si fustele ce nu pot sa acopere mai nimic ! Treziti-va ! Pozele din Cancan sunt pt a ajuta donatorii de "samânta masculina" sa-si duca la bun sfârsit misiunea, nu pentru o plimbare cu iubitul, fie ea chiar si în cluburile atât de putin romantice ale capitalei.
Răspunde-i
Lucia Petrescu (23.05.2011, 21:01)
Nici eu nu suport ostentatia de orice natura, cu atat mai mult in machiaj si vestimentatie. Stilul clasic ma caracterizeaza, desi imi plac asimetriile...aruncate ca model si combinatie pe haine. Ador tocurile si pt ca nu le pot purta (ma dor oasele groaznic) dar mi-e mila de persoanele care risca pe tocuri exagerate. unele tin sa atraga priviri masculine indiferent de apreciere. Chiar asa au ajuns? Pacat. Ar fi fost potential frumoase si atragatoare mai putin machiate si mai putin paietate. Tine de educatie, modestie, bun simt, rafinament.
Răspunde-i
Marioara Olaru (23.05.2011, 09:53)
dintotdeauna mi-a pl?cut ?inuta clasic?...m? gândeam c? sunt prea închistat?, c? nu m? pot adapta la via?a care-?i strig? bucuria de a tr?i...dar am constatat cu timpul c? în jurul meu sunt atâtea persoane ieftine...astfel încât m? simt bine a?a cum sunt eu...cu ?inutele mele discrete ?i delicate, negre sau pastelate...Dac? magazinele sunt pline de kitschuri, nu ne oblig? nimeni s? le cump?r?m, mai putem c?uta...Dar cine s? ne fac? educa?ie în acest sens dac? mamele nu au timp destul pentru asta?...iar orele de dirigen?ie- probabil nu sunt obligatorii ?i se poate chiuli...Cred c? avem nevoie de educa?ie pe toate planurile, iar chestia cu vestimenta?ia vine de la sine...
Răspunde-i
Cri (21.05.2011, 23:34)
Buna seara tuturor,
Ma bucur mult sa vad mai multe persoana care au conceptii asemanatoare cu ale mele si de faptul ca nu sunt ``pe cale de disparitie`` mai ales ca am doar 24 de ani si in jurul meu si perinda tot felul de fete frumoase, unele chiar si destepte dar cu lipsa de simt estetic in ceea ce priveste vestimentatia. Sunt studenta si sunt asaltata de intrebari si ``reprosuri`` pentru ca nu tin pasul cu moda. Recunosc am avut si eu o perioada in care aveam tot felul de tinute inadecvate dar asta pana cand am realizat care sunt adevaratii oameni de valoare pe care i-am luat ca exempul si bine inteles am schimbat si cercul de prieteni in acelas timp.
Acum realizez ce este cu adevarat valoarea unui om si a unei tinute pe care sa o porti cu demnitate, atitudine si dupa cum spunea si Teodora cu ATUTUDINE!!
Eu am reusit sa fac o schimbare in viata mea si sper ca si alte persoane care au sunt precum eram eu sa ajunga sa realizeze care e adevarata valoare a unei tinute.
Abia astept sa mai citesc articole pe aceasta tema si sfaturi, mai am multe de invatat :-).
Răspunde-i
teodora moldovan (21.05.2011, 21:53)
Eleganta,pana la urma, tine de atitudine! Atitudinea o ai sau nu ,cu ea te nasti,ti-o formezi ,deschizi ochii.Aceeasi haina ,purtata de doua persoane diferite ,accesorizata corespunzator sau nu ,arata personalitatea fiecarei femei.
In Romania zilelor noastre ,din pacate,nu se mai pune accent pe valoare ,eleganta sau frumusete.Dar ce conteaza? Vine vara,bine-mi pare !! Sau nu? Probabil ca nu,pentru ca nu o sa imi prea placa "tendintele din moda strazii" !
Răspunde-i
Maria Luiza Dumitru (21.05.2011, 06:07)
Da asa este,eleganta si finetea unei femei au disparut odata cu invadarea lucrurilor de proasta calitate,mie una mi e dor de acele vremuri si pt.faptul k daca doresc sa mi cumpar o fusta simpla dar eleganta ceea ce se stie din toate timpurile k ce e simplu e si elegant, aflati de la mine k nu gasesc sau gasesc f greu un lucru sa mi placa,dar in legatura cu fondul de ten problema nu pleaca de la educatia de acasa,am 2 fete si inca de la o varsta frageda datorita faptului k a aparut un cos au pus mana pe fond de ten,sa nu credeti k nu le am invatat ce efecte negative va avea folosirea lui,dar ce stim noi parintii?! ei au personalitatea lor si noi traim vremuri de mult apuse!
Răspunde-i
Alina Cernat (20.05.2011, 23:58)
felicitari pt articol....ai perfecta dreptate; si eu am o fetita si sper sa ii pot insufla educatia de care eu am avut parte in materie de tinuta:vestimentatie, accesorii, incaltaminte; important e sa se pastreze acel minim bun simt si sa-ti dai seama cant te privesti in oglinda daca te caracterizeaza felul cum te imbraci.Dupa parerea mea moda este definita de ce iti vine bine si nu de ce cred unii ca se poarta; moda ca arta este altceva.....nu se aplica in viata de zi cu zi.
Răspunde-i
DORINA Mutu (20.05.2011, 21:09)
ai perfecta dreptate si eu am doua fete si sper sa le invat de bine sa nu se lase influentate de anturaje, chiar nu trebuie sa fie anturajul lor format din astfel de fete.
Răspunde-i
Ana-Maria (20.05.2011, 20:28)
Buna! Mi-a placut foarte mult articolul tau. Vreau sa iti spun ca am 19 ani si nu cred ca ma includ in categoria precizata de tine. Imi amintesc o perioada in care se purta galben,verde si mov si marea majoritate era imbracata doar in acele culori si mergeam la liceu si imi ziceau colegele "Tu de ce nu te imbraci ca si noi, chiar nu vrei sa fi la moda?", m-as fi simtit ca un clovn imbaracata asa...asa ca, am preferat "sa nu fiu la moda" .Cat despre machiajul strident... ai foarte mare dreptate... si un machiaj subtil poate fi foarte apreciat. Am citit mult despre vestimentatie, cum trebuie sa ne imbracam in functie de ocazie si asa mai departe, insa as vrea sa te rog ceva, sa ne explici intr-o postare viitoare cumcrezi ca ar trebui sa se imbrace o fata/femeie in functie de varsta. Am observat fete care se imbraca mult prea matur pentru varsta lor si sincera sa fiu chiar si eu mai am problema asta uneori.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din PrimaTv
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr