Eugenia Enciu: cum "imbraca" dieta de zi cu zi?

De în Sport 8 iul 2009
Pe Eugenia Enciu, moda o caracterizeaza din cap pana in picioare. Ea insasi este o viata dedicata modei, avand peste 27 de ani de activitate in aceasta lume plina de culori, materiale si geometrii inedite. Fost model, frumusetea deosebita inca persistandu-i inca pe chipul angelic, ce a propulasat-o printre cele mai bune modele de la noi si designer vestimentar de profesie, ea te asteapta zi de zi in atelierul ei de creatie pentru a te imbraca in bun-gust. Cel mai recent proiect pe care l-a avut a fost colectia young Cupcake si planuieste in toamna o mica prezentare cu noua colectie young toamna/iarna. Ne-a povestit insa o mica parte din viata ei si ne-a dezvaluit cum si prin ce alimente se mentine in forma un fost model.

Din pacate, oricat as vrea, nu pot sa ma mandresc cu un stil de viata tocmai echilibrat si sanatos. Oricat mi-as dori nu reusesc sa mananc regulat, de trei ori pe zi, la aceleasi ore. Timpul limitat si agitatia continua de la atelier nu imi permit o rigurozitate in programul meu, de aceea ratez mese, le aman si asa mai departe. De exemplu, micul dejun nu prea face parte din mesele mele, desi stiu ca este cea mai importanta masa a zilei. Totusi, nu pot spune ca ma aventurez in alimente si preparate cu grasimi, extrem de nesanatoase. Incerc pe cat posibil, ca alegerile mele sa fie cat mai bune din punct de vedere nutritiv

De aceea, nu o sa va expun programul meu pe fiecare zi a saptamanii in parte, pentru ca este destul de repetitiv si ar plictisi, mai ales ca eu iau doua mese pe zi, nu prea complicate, asadar o sa va povestesc cum decurge timpul saptamanii in viata mea (luni-vineri) si ce fac de obicei in weekend, cand apuc sa si gatesc.

Luni - vineri


Asadar, dupa cum spuneam, de cand ma stiu, masa de dimineata nu este tocmai printre preferatele mele. Poate pentru ca e prea devreme, poate mananc prea tarziu, poate nu am timp, dar cert este ca nu apuc mai niciodata sa iau micul dejun.

De la ora opt sunt la atelierul meu de creatie si ar fi un efort mult prea mare sa ma trezesc la ora sapte, doar pentru a manca o felie de paine prajita cu ceai... mai ales ca mai nimic din ce se mananca in mod normal la micul dejun nu este pe gustrul meu. Nici macar ceaiul sau cafeaua.

In timpul saptamanii nu ma pot lauda de niciun fel cu un program fabulos.

De la 8:00 la 17:00 sunt la atelier. Am programari, probe, drumuri de facut pentru achizitionari de materiale, intalniri cu potentiali clienti, cam tot ce implica acest domeniu al modei.

Deci timpul nu imi permite sa ma bucur de un pranz ca la carte, standard la aceeasi ora in fiecare zi.. In mod normal ciugulesc cate ceva in scurtele pauze pe care le am, cand apar in programul meu.

Mananc foarte multe fructe, imi iau cate o salata gata pregatita de acasa, apa plata, cateva felii de paine din faina integrala si cam la asta se rezuma unica si singura mea masa dintre orele 8 -17.

Odata ce ajung acasa... lucrurile nu stau cu mult mai diferit. Uneori pe langa legumele si salatele de rigoare, imi pregatesc un piept de pui sau un file de peste .

Rareori mananc carne de porc sau de vita. La noi in casa domnesc branzeturile frantuzesti, legumele, fructele de mare si fructele, deci nu prea obisnuim sa mancam carne.

Nicio zi nu se incheie insa fara un castron de inghetata de coacaze, zmeura si capsune.

Joi


Am ales sa vorbesc separat despre ziua de joi, pentru ca aici intervine o modificare in program. Este singura zi in care mi-am propus si reusesc sa imi iau o pauza binemeritata de cateva ore, pentru a ma intalni cu bunele mele prietene.

Asadar, este ziua in care imi ofer o mica pauza de 3-4 ore si ies cu cateva prietene la o terasa si savuram tot ce nu apucam sa savuram in restul zilelor.

Sambata si duminica

Ca pentru toata lumea, weekend-ul este si pentru mine un moment de relaxare, dedicat familiei. In mod normal iesim mult la plimbare in parc, la cumparaturi si pregatim masa in familie.

Sunt zilele in care o vedem pe Diana, fiica mea, mai des, asa ca nefiind numai noi prezenti la masa, obisnuiesc sa gatesc de la paste 4 formaggi, la paella si la spaghete cu fructe de mare.

Ciugulesc din fiecare, insa nu pot spune ca exagerez cu mancatul la sfarsitul saptamanii, adica nu mai mult decat o fac in restul saptamanii, doar ca acum am mai mult timp liber pe care sa il organizez cum vreau eu.

Articolul saptamanii: viata ta, mai implinita!

Daca iti place sa te joci, nu rata cursurile de teatru; daca vrei o relatie minte-corp demna de o viata fericita, yoga poate fi indrumarul tau iar daca vrei sa pasesti in lumea barbatilor, atunci poligonul poate fi locul in care sa te descarci si sa te incarci cu mult tonus. Iar de vrei sa vezi viata prin culori, alege cursurile de pictura. Inspira-te din  „Hobby-uri de ultima ora ale femeilor business”!

Foto HP: Tabu

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 noi