chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Dintr-un alt film

De în Tu si ceilalti 18 aug 2011
Ai avut vreodata senzatia ca ai nimerit intr-un alt “film”? Ca si cum ai fi luat bilet pentru o comedie romantica si ai nimerit intr-o alta sala, unde rula un film de razboi sa zicem. Adica intr-o situatie necunoscuta, neprevazuta si mai ales nedorita? Cum ar fi spre exemplu sa stai asa, linistita intr-o statie asteptand autobuzul si sa asisti la o scena care frizeaza irealul. Undeva la limita dintre un SF si un film de groaza. In timp ce stai acolo linistita si adancita in gandurile de peste zi, apar niste indivizi care se iau la cearta, cateva femei care fac si ele parte din scena aceea si se arata foarte implicate si, cand spiritele se incing peste masura, toti se iau la bataie cu ce nimeresc. Iar una dintre femei nimereste sa dea in cine apuca cu…propriul ei sugar, pe care pana atunci il tinea foate afectuos la piept. Crede-ma, una e sa ti se vorbeasca despre asa ceva si alta e sa vezi cu ochii tai. Si nu, nu o sa iti vina sa crezi. Ce faci atunci cand te uiti la un film de groaza?!? Ori incepi sa tremuri sau sa tipi de teama, ori plachezi totul izbucnind in ras. Dar cand asta nu e un film ci parte din realitatea la care ai fost nevoita sa asisti? Poti sa faci totul sa dispara daca tipi? Ai avea curajul sa razi de asa ceva?!? Si nu, nu iti foloseste la nimic sa inchizi ochii sau sa intorci spatele. Faptul e consumat. Ai vazut deja ce era de nevazut. Ceva… pe care cred ca nici cuvantul abominabil nu il poate califica pe deplin. Si apoi cum sa mai uiti treaba asta? Unde sa fugi sau sa te ascunzi de o asemenea amintire pe care ti-ai creat-o fara voia ta?

In general, uitam cu desavarsire lucrurile care ne-au afectat suficient de puternic incat sa ne destabilizeze complet sentimentul de siguranta, care ne-au scos din uz, fie si numai pentru cateva minute. Ascundem in strafundurile cele mai adanci ale memoriei noastre si refuzam sa mai accesam acel ungher in care am dosit ceva ce mintea noastra nu poate intelege si nici accepta. In cel mai bun caz, inlocuim acel ceva cu amintiri distorsionate. Dar atat.

Ajungi acasa fugarita de imaginile cumplite pe care te chinui din rasputeri sa le uiti si dai peste doua vecine care se cearta pe palier. Te intrebi: “Oare cearta a devenit ultima forma de comunicare din ziua de azi?” Speri ca te poti strecura pe langa ele si cearta lor dar…nicio sansa. Una dintre ele te “invita” sa ii iei partea, te prinde de brat si ii da inainte: “spune-ti si dvs. daca n-am dreptate…”. Nu stii de ce se cearta si nici nu te intereseaza. Stii ca nu ai cum sa le impaci si nici nu poti lua partea uneia dintre ele. Ia uite! Dintr-un film SF de groaza ai nimerit intr-unul cu tzatze. Nici nu stiai ca exista si filme din astea. Cum sa faci sa scapi? Trebuie sa recunosti, asa, pentru cateva minute, ai reusit sa iti scoti din minte clipele de cosmar din statia de autobuz. Na ca sunt bune si fimele cu tzatze la ceva.

A doua zi esti pusa in situatia sa explici niste lucruri unor persoane care nu inteleg nimic din ce spui. Se uita la tine ca la un extraterestru si o tin pe-a lor. Ei vor sa stie, ei nu vor asa, ei nu au inteles asa la bun inceput… Ti-e clar ca sunteti paraleli, tu si ei; ca nu comunicati cu adevarat. Nu se ajunge la cearta, dar tu parca ai ajuns intr-un film pe care nu il poti nici macar categorisi. Sa fie oare un film surdo-mut? Pentru ca ti-e clar ca ceilalti nici nu te aud, nici nu te inteleg.

Dimineata in drum spre serviciu fie stai agatata de bara unui autobuz, fie blocata in trafic intr-o masina, a ta sau un taxi oarecare. Minutele trec, masinile abia se tarasc. Stii ca asta e rutina fiecarei zile, ca n-ai alta cale, dar in tot timpul acela pe care il pierzi zilnic, minut dupa minut, te intrebi: “Oare asta e cu adevarat viata mea? Ce caut eu aici, in “filmul” asta?
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 10

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

C.N. (22.08.2011, 20:09)
Si, Lucia, ca sa lamurim pe deplin si partea cu rolul memoriei in viata si trupul nostru: ne este data sa pastram DOAR ceea ce (ne/le) este BINE, renuntand cu usurinta la ceea ce (ne/le) este rau. Fie din partea noastra, fie din partea celorlalti. Insa NUMAI dupa ce ne insusim cu adevarat lectiile vietii, din daratul lor (faptelor bune sau rele; ale noastre sau ale celorlalti). Important e CUM ne folosim memoria: constructiv sau distructiv? NUMAI de NOI depinde.
Răspunde-i
C.N. (22.08.2011, 19:28)
Intr-adevar, Lucia, nu despre taria de caracter este vorba, cum foarte bine si Cristina a observat, ci mai degraba despre MINIMA si STRICTA igiena mentala si sufleteasca (psihica, deci) periodica, daca nu permanenta (zilnica, deci).
Exact cum ne ingrijim de igiena intima fizica zilnica si de cea a casei in care locuim (periodic), asa avem nevoie si de cea psihica: zilinic! Sau macar: la Craciun si Paste. In popor se numeste "curatenie generala". Si are loc anual macar. Sau pentru cei si mai "gospodari": la doua anotimpuri (iarna si in pragul verii). Sau pentru cei care se ingrijesc cu adevarat: zilinic! Ne curatam psihic de TOT ceea ce nu ne este de folos spre cresterea noastra spirituala si dobandirea echilibrului nostru in armoinie cu intregul Univers.
Si intr-adevar, Cristina, suntem "nevoiti" sa traim alaturi de o lume cu adevarat pestrita, fara nici o urma de ironie. E inspre intarirea si cresterea noastra: de a invata lectii valoroase, de a creste si a ne inalta spiritual cat mai mult: ...pana la Dumnezeu chiar! Cu toata Increderea noastra!!!
Răspunde-i
geanina C. (22.08.2011, 02:35)
de filmul asta ma intreaba si fetita mea de 6 ani oare?:mama ce se intampla acum e real sau suntem intr-un vis?nu prea stiu ce sa-i raspund de multe ori...nu prea inteleg ce vrea sa zica.oricum rutina, cearta si toate cele fac parte din viata noastra, a romanilor.e adevarat k eu nu mai traiesc in Romania si prin straini nu te ia nimeni de maneca sa-i tii partea(mi se par penibile fazele astea),dar si pe aici se mai cearta lumea si dak te apropii in treacat si-i auzi vorbind sunt tot romani...nicio surpriza.cred k romanii au asta in sange:vulgaritatea,certurile,agresivitatea de orice fel...pana si la piata cand te duci,dak vezi unul care insista prea mult sa-i cumperi marfa...e roman.am deviat un pic de la traiectoria initiala,dar esentialul este k in orice film am nimeri tot trebuie sa fie ceva care nu se potriveste...parerea mea!
Răspunde-i
Cristina Marioglou (19.08.2011, 23:00)
Lucia, nu cred ca e vorba de tarie de caracter. Cat despre uitat faptele bune si oamenii care le fac, cred ca asta e cel mai greu de facut.
Răspunde-i
Lucia Petrescu (19.08.2011, 21:29)
Apreciez taria de caracter a persoanelor care uita pt. ca vor sa uite ceea ce le-a provocat rau dar dezavuez uitarea vis a vis de binele facut de cineva. Acel cineva merita sa nu fie uitat. Nu face parte din film, ci din realitate.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (19.08.2011, 16:23)
Da CN, noi suntem diferiti, dar din nefericire suntem "nevoiti" sa traim laolalta cu ei, impreuna cu ei si sa asistam la astfel de evenimente traumatizante. Ar fi bine sa fie atat de usor incat sa ii putem ordona mintii noastre, memoriei, sa nu inregistreze astfel de lucruri si sa nu ni le mai readuca in minte. Din pacate insa...
Răspunde-i
C.N. (19.08.2011, 16:17)
Cristina, cat de trist poate fi impactul unor astfel de intamplari nefericite, poate chiar tragice, asupra noastra?!? Doar atat cat ii/le permitem noi sa ne afecteze. Doar atat. Intotdeauna. Nici mai mult, nici mai putin. Exact aidoma hainelor: ni le alegen doar pe cele care ni se potrivesc precum o manusa, renuntand la toate celelalte nepotrivite fara nici o umbra de regret. Nu fac parte din noi si viata noastra. Incat nu ingropam nimic in noi, ca mai tarziu sa ii simtim "duhoarea", ci renuntam. Pur si simplu. Cu sufletul impacat. Si chiar cu zambetul pe buze. :-) Nu ne apartin. Nici macar nu putem simpatiza cu astfel de evenimente si persoane. Asa sunt ele, nu noi. Compasiune putem avea fata de ele, dar nu mai mult. Si nici sa ne lasam coplesiti de compasiune nu ajuta nimanui. Ei sunt asa. Noi altfel. Diferiti.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (18.08.2011, 22:13)
Asa e Ramona, dar si mai trist e ca nu isi dau seama ce impact au asupra lor astfel de evenimente.
Răspunde-i
Ramona Carcota (18.08.2011, 22:00)
Un text foarte bine scris.
Si cam da,toata lumea ia parte la asa ceva,dar nu toti sunt constienti la ce anume iau parte,ce anume vad,ce aud,ce simt!
Răspunde-i
bianca curalea (18.08.2011, 10:02)
mi s-a intamplat asa ceva in acest an de Paste. era a doua zi de Paste si iesisem la poarta cu copilu si sotu. noi stateam linistiti pe banca, in timp ce copilu se juca cu copiii. era o zi placuta si o linistite totala. se auzeau doar copiii si pasarelele. la un moment dat aud " sariti , oameni buni, arde". m-am intors si am vazut cum ieseau flacari pe geamul unei case din apropiere. am luat copilu in brate, iar sotul meu a strigat la un vecin apoi au fugit spre casa care ardea. acolo , alta neorocire si mai mare. proprietarul casei, un cardiac facuse o criza si era pe moarte. in scurt timp s-au strans toti vecinii. unii aruncau cu apa, altii scoteau luccrurile, altii sunau la 112, dar niciunul nu intrase dupa barbatul bolnav. am uitat sa spun , in cendiu era la etaj, barbatul era la parter, intr-o casa veche de lemn. pana la urma l-a scos cineva si pe el. la un moment dat s-au auzit sirenele, dar pe strada vecina. alte telefoane la 112 sa mai dea o dat adresa, femei batrane care mai mult incurcau, barbati care se uitau. era parca o tragicomedie.intr-un final au venit si pompierii si salvarea si totul s-a terminat. proprietarul a fost resuscitat si a scapat cu viata.practic, ncendiu a pornit de la fierul de calcat lasat in priza, pe care un vecin la scos si l-a aruncat sa nu fie amendati proprietarii. partea de comedie a venit cand fiul proprietarilor, venit mai tarziu, a declarat politistilor : " auzi ca mama a uitat fierul de calcat in priza, dar nu mai e nicio probleama ca il arunca un vecin". parca toata munca vecinilor care stinsesera flacarile , fusese in zadar. si asa s-a transformat o zi superba de aprilie linistita si plina de bucurie intr-o tragicomedie.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si ceilalti
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar