prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Pune dieta la colt: Cum sa trisezi si sa obtii cele mai bune rezultate

De în Sport 4 iul 2012
Invata cum sa eviti caloriile si in acelasi timp sa iti poti satisface poftele culinare. Poate parea imposibil, dar noi avem trucurile care sa te convinga de contrariu. Urmeaza-le si protejeaza-ti silueta!

Multe dintre noi fac greseala sa creada ca a tine dieta inseamna o serie de restrictii drastice care iti interzic sa mananci cele mai dragi preparate si te obliga sa renunti la delicioasele deserturi.

Acest scenariu este cat se poate de gresit si o dieta nu ar trebui sa insemne asta pentru ca nu este o metoda eficienta. Abtinandu-te de la preparatele favorite nu vei face decat sa iti stimulezi poftele si in cele din urma le vei cadea prada.

Specialistii sustin ca poti sa trisezi atunci cand tii dieta si poti obtine in acelasi timp rezultatele cele mai bune. Cheia este sa trisezi inteligent.Trebuie sa stii sa faci diferenta intre a-ti face poftele din cand in cand si a manca non stop doar preparate nepotrivite. Trebuie sa gasesti un echilibru in care sa decizi ce vrei sa mananci si cat.

Oricine poate tine o dieta stricta pentru o perioada scurta, dar mai devreme sau mai tarziu va da curs poftelor si va manca tot ceea ce si-a refuzat pana acum. Numai ca o va face fara control, iar lipsa controlului este principala cauza a kilogramelor in plus.

Trecem in revista care sunt principalele reguli pe care trebuie sa le respecti cu sfintenie atunci cand tii dieta si iti aratam cum le poti incalca.

Nu ai voie dulciuri

Aceasta este prima regula pe care te invatam cum sa o incalci pentru ca nimeni nu se poate abtine de la acest rasfat delicios si nici nu ar trebui. Acorda-ti saptamanal cate un rasfat dulce. Nu ai voie decat doua guri. Ai voie sa alegi un desert care sa aiba in jur de 200-300 de calorii. Pentru ca este vara, te poti bucura de inghetata sau o prajitura de fructe care sa te racoreasca.

Manancatul in oras

De regula, atunci cand tii dieta trebuie sa eviti pe cat posibil sa mananci in oras spentru ca astfel vei face cele mai mari greseli. Iti este dificil sa contorizezi aportul de calorii consumate si de cele mai multe ori, nestiind cum au fost preparate felurile de mancare, cat ulei s-a pus, de care tip, poti consuma mai mult decat daca ai fi mancat acasa, unde iti poti permite sa fii mult mai atenta la cum gatesti si implicit vei stii cat de benefice pentu silueta ta sunt acele alimente.

Insa nu este cazul sa exagerezi. Ai voie sa trisezi si sa mananci in oras de doua ori pe saptamana. Singurul truc care te va ajuta sa tii caloriile sub control sunt portiile. Iti este permis sa mananci numai jumatate din ce ai comandat. Astfel, te poti rasfata cu 2 felii de pizza cu o portie mica de salata sau o friptura pe care sa o tai in jumatate si sa o mananci cu doar un cartof la gratar in loc de doi.

Daca tot ti se pare dificil sa faci acest lucru, atunci mai poti apela la un truc. Iti este permis sa alegi din meniu preparatul pe care ti-l doresti. Dar apoi, restul felurilor de mancare trebuie sa fie atent alese. Va trebui sa renunti la cocktail, paine si desert. Sau poti alege un deset gustos, dar sa compensezi alegand feluri de mancare usoare. In niciun caz toate deodata. Nu vei face decat sa te trisezi pe tine insati si nu va fi benefic pentru silueta.

Consumul de alcool

Ai voie sa iesi in oras si sa bei o bere sau un pahar de vin. Nutritionistii avertizeaza sa ocolesti consumul de alcol cand tii dieta, dar poti la fel de usor sa te bucuri de acest "pacat" si totodata sa nu iti afecteze silueta. Trebuie sa bei cu masura. Gandeste-te de cate ori obisnuiesti sa iesi in oras sau cat de des bei si redu cantitatea de alcool cu aproximativ o patrime. Aceasta va fi cantitatea de alcool care iti va fi permisa saptamanal.

Mananca ciocolata

Ciocolata a fost vazuta drept inamicul numarul 1 al dietei. Lucrurile insa s-au schimbat. Studiile arata chiar ca acest rasfat dulce te poate ajuat sa slabesti si te poti bucura de el in fiecare zi chiar. De fiecare data cand simti ca iti este pofta de ceva dulce, mananca trei patratele de ciocolata. Iti va potoli pofta si in acelasi timp nici nu iti va afecta silueta. Incearca sa optezi pentru o ciocolata care sa fie foarte aromata, pentru ca iti va permite sa te bucuri astfel de gustul delicios fara sa fie nevoie sa mananci mai mult. Doar trei patratele vor fi suficiente pentru ca pofta sa iti fie satisfacuta.

Dressingul pentru salate

Aceasta regula absurda cu siguranta a infuriat orice femeie care a tinut vreodata o dieta. Cum sa mananci doar legume goale?! Aceasta regula poate parea absurda, dar are un sambure de adevar. Daca mananci in oras si vei opta pentru o salata, dressingul aparent inofensiv pe care il vei consuma alaturi de salata poate avea pana la 900 de calorii. Ceea ce este incredibil daca te gandesti ca aportul obisnuit de calorii permis zilnic este in jur de 2000.

Triseaza si pune in farfurie toate legumele care iti plac, fara nicio restrictie. Apoi, adauga in salata trei linguri de dressing, fie oricat de de gras. Mai adauga si o lingura de otet balsamic sau ulei de masline si apoi te pot bucura fara griji de salata ta delicioasa.

Consumul de paine

Sunt persoane care nu pot manca absolut nimic daca nu au alaturi si paine. Nutritionistii recomanda insa ca painea sa fie exclusa din alimentatie daca vrei sa slabesti. Nu insa daca stii cum sa trisezi. Alege paine de casa, cu o textura densa si crusta la exterior. Nu ai cum sa ii rezisti si nici nu trebuie. Ai voie sa mananci doar o felie de paine, nu mai mult.

Daca obisnuiesti sa cumperi paine din supermarket, uita-te pe eticheta sa fie mentionat ca painea contine cel putin trei grame de fibre per felie. De asemenea, poti opta si pentru cea din cereale integrale. Este imporant sa contina foarte multe fibre pentru ca iti vor da senzatia de satietate fara sa mananci prea mult. Un aport ridicat de fibre te poate ajuta sa slabesti deoarece, pe langa satietate, fibrele regleaza viteza cu care organismul proceseaza zaharul si poate limita aportul de colesterol si grasimi.

Tentatiile de la petrecere

Mergi la o petrecere si in fata ta vezi un bufet bogat cu cele mai gustoase preparate. Nu este cazul sa intri in panica si sa faci stanga imprejur. Doar nu o sa stai sa rabzi de foame. Nu uita, abtinandu-te nu rezolvi nimic. Asa ca du-te si uita-te la toate preparatele de pe masa. Dupa ce ai facut o scurta inspectie, ai voie sa alegi trei dintre gustarile cu cel mai mare aport caloric. Mai adauga in farfurie si legume si fructe proaspete, dupa care te poti rasfata si cu un desert la final.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr