Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Dieta eficienta, in functie de varsta: Trucuri si sfaturi care te ajuta sa slabesti

De în Sport 14 feb 2012
Se spune ca esti ceea ce mananci. Si este cat se poate de adevarat pentru ca alimentatia se rasfrange asupra corpului nostru, atat la interior cat si la exterior. Ceea ce obisnuiesti sa mananci iti poate influenta nu doar sanatatea, dar si silueta si pana si frumusetea.

Stiu, sunt multe femei care isi doresc o silueta de invidiat si preferabil cat mai repede si atunci apeleaza la diete minune care promit sa le ajute sa dea jos 10 kilograme in doar o zi. Dar, cu siguranta, esti si tu constienta ca astfel de regimuri alimentare nu sunt benefice si, chiar daca reusesc sa isi atinga scopul promis si sa te ajute sa slabesti spectaculos, rezultatul nu va tine si nu va fi in niciun caz bun pentru sanatatea ta.

De aceea, daca vrei o silueta de invidiat si este de inteles sa iti doresti asta, orice femeie isi doreste sa arate cat mai bine, trebuie sa gandesti putin mai departe. Trebuie sa intelegi ca o dieta inseamna mai mult decat o pierdere rapida a kilogramelor. Daca vrei sa slabesti atunci trebuie sa adopti un stil de viata sanatos pentru ca rezultatul obtinut sa poata fi apoi mentinut cu surinta. Trebuie sa privesti in ansamblu si sa ai grija si de sanatatea ta pe cat ai de frumusetea ta.

Nu sunt aici pentru a-ti tine teorii lungi si plictisitoare despre cat de important este sa mananci sanatos, eu reusesc cu succes sa o dau in bara de multe ori si sa incalc principiile unei vieti sanatoase, dar este important sa iti dai seama de ce uneori o dieta poate sa nu aiba efectul mult asteptat sau de ce, dupa ce ai slabit, kilogramele revin rapid. Si uite asa intri intr-un cerc vicios si frustrant in care te lupti de una singura fara sa iti dai seama ca de fapt inamicul esti chiar tu si de fapt trebuie sa faci anumite schimbari in viata ta.

O alimentatie sanatoasa inseamna sa ai un regim alimentar corespunzator, dar sunt multi factori de care poate depinde. Varsta este una dintre ele.

Cand vine vorba de dieta, varsta joaca chiar un rol esential. Pentru ca ceea ce obisnuiai sa consumi la 20 de ani este de asteptat sa nu mai aiba acelasi efect la 30 de ani. Sunt anumite alimente pe care trebuie sa le eviti la o anumita varsta si altele pe care, dimpotriva, sa le incluzi in regimul tau alimentar.

Daca la 20 de ani era suficient sa reduci portiile si sa si slabesti in doar o saptamana, acum acest truc nu mai este deloc eficient. Si este de asteptat. Succesul este posibil, nu trebuie sa te descurajezi, dar este necesar  sa gasesti alte arme cu care sa combati kilogramele in plus.

Varsta inseamna si anumite pericole care nu fac decat sa iti puna in pericol silueta si face dificila respectarea unei diete. Noi credem ca este bine sa cunosti pentru a reusi sa previi. De aceea iti dezvaluim care sunt pericolele cu care te poti confrunta si cum ar trebui sa le combati.

Iata recomandarile pentru varsta ta

20+

La aceasta varsta corpul tau este in formare si o dieta sanatoasa este vitala. Iti va imbunatati sanatatea si te va ajuta sa iti mentii silueta.

- Daca vrei sa slabesti atunci mancatul la ore tarzii nu este deloc recomandat. Adopta un program alimentar in care sa mananci o data la 4 ore. Iti va mentine metabolismul intr-un ritm eficient ce va stimula arderea caloriilor. Incearca sa elimini excesele de zahar si sare si evita alimentele cu un aport ridicat de conservanti.

- Ai o viata agitata si este normal, dar mancatul pe graba nu este alegerea potrivita. Carbohidratii rafinati stimuleaza metabolismul si creste rapid nivelul de zahar din sange, pentru ca apoi sa scada brusc si de aici poftele care iti fac viata un calvar.

Sunt mult mai potrivite cerealele integrale cu proteine, pentru ca cele din urma incetinesc absortia carbohidratilor. Pentru o energie indelungata in decursul zilei, consuma brocoli si spanac si bea suc de fructe.

- Poate ca in timpul sesiunii, cafeaua iti este cel mai bun prieten, dar consumul in exces duce la pierderea de calciu, care este esential pentru intarirea sistemului osos. Alege sa inlocuiesti cafeaua si sa bei ceaiuri.

Vezi aici dieta potrivita pentru tine

30+

Mai mult ca sigur ai inceput sa observi ca a devenit mai dificil sa scapi de cele cateva kilograme in plus, pe care inainte le dadeai jos in doar cateva saptamani. Asta pentru ca metabolismul incetineste si alimentatia ta iti este cel mai la indemana aliat pentru a compensa pierderile.

- Cei mici se ridica de la masa si tu ramai sa strangi in urma lor. Si uite asa te trezesti ca mananci resturile lasate in farfurii de copii, pana la urma de ce sa irosesti mancarea nu-i asa? Dar asta inseamna un regim alimentar neglijent si silueta ta va avea serios de suferit. Asa ca incearca sa te abtii si sa iti vezi doar de farfuria ta.

- Pentru un nivel de energie optim pentru realizarea sarcinilor de zi cu zi trebuie sa incluzi in alimentatia ta zilnica carbohidrati si proteine. Consuma fasole, mazare, pastai si naut.

- In timpul sarcinii, aportul de nutrienti se pierde rapid. De aceea este recomandat sa consumi alimente precum migdale, seminte de in, masline si unt de arahide, care vor stimula aportul de nutrienti.

- Daca ai ceva probleme in a scapa de cateva kilograme in plus, atunci poti apela la un truc eficient: mananca picant. Consumul zilnic a unei lingurite de ardei iute stimuleaza metabolismul cu pana la 23%. Ceea ce inseamna si un proces de ardere a caloriilor cu 23% mai rapid. De asemenea, poti consuma ceai verde si peste. Ceaiul verde are proprietati stimulatoare a metabolismului, in timp ce pestele este o sursa bogata de proteine si arde de doua ori mai multe calorii.

Vezi aici dieta potrivita pentru tine

40+

La aceasta varsta se instaleaza Perimenopauza (pre-menopauza) si nivelul de estrogen incepe sa scada, ceea ce te face mai predispusa retentiei de apa.

- Fiecare gram de carbohidrati consumati in combinatie cu doar 5 grame de apa duce la senzatia de balonare. Pentru a minimaliza retentia de apa include in alimentatia ta zilnica legume bogate in fibre si amidon. Consuma spre exemplu andive, brocoli, sparanghel si conopida.

- Trebuie sa stii ca dietele rapide, pe termen scurt nu mai sunt la fel de eficente si exista un risc rdicat ca rezultatele promise sa nu fie si cele obtinute. Asta pentru ca corpul tau isi pierde din elasticitate si nu va face fata prea bine acestui cerc vicios, ba slabesti, ba te ingrasi. Asa ca incearca sa le eviti.

- Din cauza schimbarilor hormonale, trebuie sa ai grija ca prin alimentatia ta sa metabolizezi hormonii precum estrogenul, pentru a te proteja de anumite tipuri de cancer. Este recomandat consumul de seminte de in si mere si sa creezi echilibrul perfect intre consumul de proteine animale si vegetale. Consuma fasole, tofu, linte si peste.

Vezi aici dieta potrivita pentru tine

50+

- Incepand cu aceasta varsta, dieta cea mai potrivita este una pe baza de fructe si legume in combinatie cu peste si carne slaba. Trebuie sa mananci des pentru a evita senzatia de foame si poftele.

- Prin controlul portiilor poti manca cat doresti. Asa ca mananca putin si des. Evita alimentele procesate, pastele si painea din faina alba, alimente grase.

- Trebuie sa acorzi o mai mare importanta somnului, pentru ca o stare de odihna te impiedica sa mananci mai mult decat trebuie. Studiile arata ca deprivarea de somn are efecte daunatoare asupra siluetei noastre. Asa ca ai grija in fiecare seara sa te odihnesti cat trebuie.

- Nutritia joaca un rol important in sanatatea ta, pentru ca incepand cu 50 de ani trebuie sa fii cu adevarat atenta la acest aspect. Asigura-ti aportul necesar de omega 3 si vitamina B, doua ingrediente cheie pentru sanatatea cardiovasculara. Consuma soia, cereale integrale, brocoli si peste.

Vezi aici dieta potrivita pentru tine

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar