Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Dieta - piedica spre fericire?

De în Sport 28 sep 2009
Numai lucruri rele am de spus la adresa unui regim de viata sanatos! Ti se pare un fel de paradox faptul ca "rau" sta pozitionat pe acelasi nivel cu "sanatos"? Pai ai tu lucruri bune de spus despre o dieta cu restrictii, program, miscare, reguli si toate celelalte care sunt implicate intr-un asemenea termen care e posibil, ba chiar 90% sigur, sa se aplice curand in viata ta? Pe langa plangerile relevante sau mai putin, exista si in cazul dietei, ca si in cazul altor lucruri si defecte si calitati, care pot perturba viata unei femei! Ne poate impiedica dieta sa fim fericite? ne pune bete-n roate in sanatatea emotionala chiar si atunci cand urmam o dieta sanatoasa?
Uneori dieta ne omoara cu zile inainte de a o incepe, prin plangeri, vaicareli si alte lupte de vointa cu care ne confruntam doar parcurgand lista de interdictii ale dietei recomandate. Daca o mai si tinem, suntem aproape de colaps psihologic. Pana sa simtim noi efectele pozitive ale respectivei cure de slabire, mai intai ne amagim, ne intristam sau chiar ne punem viata in pericol, si odata cu ea si fericirea. In ce pericole ne pune o dieta, fie ea uneori si sanatoasa, si bazata pe principii "regulamentare", perfect adaptate standardelor de sanatate, afla de la noi!

Infertilitatea - o consecinta?

Tii o dieta de ceva timp, dar in acelasi timp ti-ai planificat si sa ramai insarcinata si sa dai nastere unui copil. Nu te-ai gandit ca dieta ti-ar putea periclita procesul de procreere, fiind ultimul gand care ti-ar trece prin minte si ultima conexiune care ti-ar da de banut.

Ei bine, multe studii au demonstrat faptul ca uneori dieta este este cea care ingreuneaza procesul de procreere, uneori conducand pana la infertilitate. Un exemplu clar este descoperirea unor cercetatori americani, care sustin ca o dieta bogata in proteine ar putea ingreuna procesul de fertilizare al femeii. Astfel, cercetari ale unor oameni de stiinta americani prezentate la Berlin au aratat ca dietele bazate pe proteine in procent de 25%, dau nastere la un alt procent de "procreere" de numai 26%, comparat cu 70% sanse, provenite de la o dieta care se baza pe numai 14% proteine.

Asadar, arunca o privire pe cantitatea de proteine ingerate, daca ai astfel de probleme si ia masuri! Nu lasa dieta sa devina o piedica spre implinire, spre dorinta de a avea un copil!

Anorexie – o capcana

Sentimentul de "grasa si urata, dizgratioasa" poate capata forme si reactii periculoase din partea femeilor care se simt astfel. Atentie mare, caci capcanele obsesiei de diete sunt la tot pasul si nu iti trebuie prea mult sa cazi in ele. Nu face o obsesie din a slabi si nu incerca toate metodele posibile. Atentie la semnele care pot trada una dintre cele mai cumplite tulburari alimentare, care pot conduce chiar la deces.

Citeste "Anorexia: cand corpul te avertizeaza ca esti in pericol!" si trage semnalul de alarna daca te regasesti in astfel de semnale, pe care psihologul Cristina Calarasanu ni le-a explicat intr-un articol in care iti arata cum corpul in sine iti vorbeste despre anorexie.

Bulimia – un efect


Ca si anorexia, bulimia se face vinovata de a-si face aparitia in urma unei obsesii legata de felul cum arati, care de cele mai multe ori ascunde alte probleme emotionale nesolutionate. Dar, ca si in cazul anorexiei, este bine sa cunosti limite si sa nu exagerezi cand nu este cazul. Nu esti tu cea mai grasa, urata si incapabila de  slabi persoana si nici masurile pentru a slabi nu trebuie sa fie "cele mai". Iata cum Anna a trecut printr-o astfel de experienta la o varsta extrem de frageda si cum a afectat-o:

Anna:
" eu am cazut in patima bulimiei la varsta de 14 ani, cand ma vedeam cea mai urata persoana din lume, senzatie si imagine amplificata de reactiile extrem de rautacioase ale celor din jur: la 14 ani avea in jur de 68 de kilograme, eram pot spune chiar obeza. Incepusem un regim recomandat de tot felul de specialisti, dar rezultatele erau mult prea mici pe termen scurt, ba chiar aproape ca nu se simteau, iar opresiunea celor din jur ma ataca pur si simplu psihic. Prima oara am vomitat in momentul in care, pe fondul supararii ca un baiat de 16 ani m-a facut 'batoza', 'urata' si a creat in jurul meu apelative care iti provocau greata. Am mancat atunci pana mi s-a facut rau si am vomitat; intr-un moment de slabiciune, mi s-a parut ca aceasta varianta ar fi extremd e usoara si utila: mananc cat vreau, vomit si apoi e ca si cand nu am mancat nimic; nu mi s-a parut nimic rau in asta, poate doar in momentul in care nu mai concepeam sa inghit nimic fara a-l da afara; slabisem ingrozitor, mult prea rapid si periculos; dusa de mana la medic de catre parintii mei, am fost diagnosticata cu bulimie si am tras din greu de pe urma ei, cu greu revenindu-mi cat de cat; acum am 21 de ani si inca mai am reminiscente si mare grija de ceea ce mananc si inca mai fac terapie, care-mi prinde foarte bine si care ma tine in frau. orice kilogram in plus de acum ar putea deveni declansarea unei noi "reprize" de cosmar. eram pur si simplu o stafie care nu mai vedea in ea decat o grasa si o urata si evident, singura vinovata pentru tot ce mi se intampla".

Depresia – o „constanta”

Cel mai des efect al dietei este depresia, pentru ca pornim de la ideea ca avem restrictii, ca nu mai putem manca ciocolatica in fiecare zi, pizza la orice ora - provocand astfel o senzatie usoara de tristete, accentuata pe parcursul regimului. Cand aceasta stare de tristete se accentueaza, da nastere depresiei, care iti poate amagi intreaga viata. Lipsa de chef, apatie, izolare sunt consecinte care te pot impiedica sa fii fericita. De obicei, aceasta reactie s-a pus pe seama unor "lipsuri" culinare care eliminau in corp hormonul fericirii, endorfina si care odata cu dieta dispare, pentru ca acesta se gasea mai ales in produsele de ciocolata.

Pentru a evita depresia, trebuie gasita o dieta care sa nu-ti restrictioneze, cel putin nu din prima, toate placerile culinare anterioare, pentru ca altfel nu vei avea de castigat decat o stare emotionala precara. De aceea se recomanda dietele personalizate la medicul nutritionist, pentru ca se realizeaza un program culinar in functie de preferintele fiecareia

Atacuri de panica - neobisnuit

Nu credeam ca o dieta poate da nastere atacurilor de panica si anxietatii! Este pentru prima oara cand intalnesc un asemenea "diagnostic" si o asemenea corelatie intre dieta si atacuri de panica. Cautand intens tot felul de reactii dintre cele mai interesante si totodata utile, pentru a stii cu ce avem de-a face atunci cand adoptam dietele in viata noastra, am dat peste un astfel de testimonial pe un foum romanesc:

"Buna, ma numesc Rebecca am 26 de ani si nu ma impac deloc cu dietele oricat as incerca, sau ele nu se impaca cu mintea ta mai degraba. Am vreo 7-8 kilograme in plus fata de greutatea pe care doctorul mi-a spus ca ar trebui sa o am, si evident ca am incercat sa iau masuri in aceasta privinta; si inca unele chiar sanatoase, pentru ca erau la recomandarea medicului. Mi s-a prescris asadar un regim alimentar clar (nu extrem de complicat, dar cu ceva interdictii) si am purces la drum. Din pacate, dupa cateva zile in care mintea mea nu auzea si nu vedea decat aia nu ai voie, aia nu ai voie, vei da gres, nu vei reusi, am clacat in sensul in care incepusem sa ma sufoc numai la gandul respectarii regimului sa am dificultati in a respira si palpitatii. Am crezut initial ca schimbarea regimului alimentar a cauzat aceste reactii, dar se pare ca nu aceasta era problema. Medicul mi-a spus ca simptomele se aseamana cu atacurile de panica si anxietatea si ca ar trebui sa consult un specialist. Este ca si cand as avea "alergie" la dieta! Da, nu pot tine dieta, pentru ca imi creeaza astfel de reactii. Eram tare ciudata in acea perioada, nu ma intelegeam cu nimeni, nici chiar cu sotul meu; am crezut ca o sa clachez si ca imi va distruge viata faptul ca nu stiam ce se intampla cu mine"

Daca ideea respectarii unui regim iti creeaza o oarecare "fobie", desi nu uita ca aceste atacuri se trateaza, atunci poti alege cealalta varianta de a slabi: sportul! Multa miscare si o alimentatie pe placul tau (ar fi bine sa fie alegeri cat de cat slab calorice si sanatoase), fara un program strict ar putea constitui solutia pentru kilogramele in plus.

Sa fim serioase, nu prea suntem fericite cand avem nevoie de dieta si nici ea in sine nu ne face prea fericita. Spune-mi ofurile legate de dieta pe forum! Sa ne plangem impreuna!

Nu rata articolul saptamanii!

Un ghid complet, util de tae-bo, nu face altceva decat sa faciliteze considerabil procesul de slabire. Cand toate iti sunt la indemana poti slabi rapid, eficient si mai ales usor. Asadar, descopera ghidul Tae Bo pentru o silueta perfecta!

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar