zodie pesti

Horoscop 6 octombrie 2022: Taurii vor lua o decizie...

Citeste mai mult»
Angelina Jolie si Brad Pitt

Angelina Jolie îl acuză pe Brad Pitt de abuz asupra...

Citeste mai mult»
Loretta Lynn

Loretta Lynn, legenda muzicii country, a murit

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Kevin Spacey, acuzat de agresiune sexuală asupra unui...

Citeste mai mult»
 Marina Ovsiannikova

Jurnalista disidentă Marina Ovsiannikova anunţă că a...

Citeste mai mult»
leucemie

Cercetătorii australieni anunţă o descoperire importantă...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 5 octombrie 2022: Berbecii trebuie să-și țină...

Citeste mai mult»
Olga

Miss Crimeea 2022, Olga Valeeva, condamnată la plata unei...

Citeste mai mult»
Will Smith incident Oscaruri

Apple va lansa un film cu Will Smith, în ciuda...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 4 octombrie 2022: Berbecii vor face o călătorie,...

Citeste mai mult»
Mark Hamill

Actorul Mark Hamill a spus că Ucraina are nevoie de mai...

Citeste mai mult»
Sacheen Littlefeather

Sacheen Littlefeather, activista care a refuzat premiul...

Citeste mai mult»
The Beatles

Membrii formaţiei The Beatles apar într-un film inedit...

Citeste mai mult»
Prinţul Charles

Portretul regelui Charles III pentru viitoarele monede a...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 1 octombrie 2022: Nativii Berbec au noroc din...

Citeste mai mult»
 Regina Margrethe

Scandal în familia regală din Danemarca după ce Regina...

Citeste mai mult»
Bruce Willis

Bruce Willis şi-a dat acordul ca o dublură digitală să...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 30 septembrie 2022: Gemenii sunt norocoși...

Citeste mai mult»
arsinel2

A murit actorul Alexandru Arşinel

Citeste mai mult»
Cher

Cher, apariţie surpriză în show-ul casei Balmain la...

Citeste mai mult»
brasov

Locuri pe care să le vizitezi în preajma Brașovului

Citeste mai mult»
insomnie

Ce boli ascunde insomnia. Când trebuie să ceri ajutor

Citeste mai mult»
regina elisabeta

John Williams şi Bob Iger, printre ultimele personalităţi...

Citeste mai mult»
Regina Margrethe a II-a a Danemarcei

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a retras titlurile...

Citeste mai mult»
echipament

Cum alegi echipamentul cardio la domiciliu?

Citeste mai mult»
haine

Haine fashion pentru anotimpul rece: geci de iarnă pentru...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 28 septembrie 2022: Berbecii trebuie să evite...

Citeste mai mult»
piersic

Florin Piersic a mărturisit care a fost cel mai mare vis...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira va fi judecată în Spania pentru fraudă fiscală....

Citeste mai mult»
william

Prinţul William şi Kate nu doresc o ceremonie amplă prin...

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 26 septembrie 2022: Berbecii au parte de...

Citeste mai mult»
elisabeta

După decesul reginei Elisabeta a II-a, preţul de vânzare...

Citeste mai mult»
prodan

Poliţie: Anamaria Prodan a făcut, în februarie, plângere...

Citeste mai mult»

Rihanna va susţine concertul de la pauza Super Bowl, din...

Citeste mai mult»
Hilary Mantel

Scriitoarea Hilary Mantel, de două ori premiată Booker, a...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Viitorul James Bond va fi „în slujba Majestăţii Sale...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 23 septembrie 2022. Gemenii pun capăt unei...

Citeste mai mult»
cafea

Cum să îmbunătățești gustul cafelei. Ingredientele pe...

Citeste mai mult»
william

Prinţul William le-a mulţumit voluntarilor şi membrilor...

Citeste mai mult»

Dieta cu sirtuină - Slăbeşti 3 kilograme cu vin, ciocolată, cafea şi...

De în Diete 26 ian 2016

Dieta cu sirtuină este un plan care sună, în teorie, prea bine ca să fie adevărat. De exemplu, ai voie să bei vin şi cafea, dar îţi este permis să mănânci şi ciocolată în cadrul acestui plan de slăbit. Aşa că astăzi ţi-am pregătit un material special, cu tot ce trebuie să ştii despre dieta cu sirtuină (în orginial, "the sirt food diet").

dieta sirtuina

Sirtuina este, potrivit unui articol din descoperă.ro, o proteină ce joacă un rol important în controlarea metabolismului celulelor. Mai mulţi oameni de ştiinţă cred că sirtuina are un rol cheie în procesul de extindere a longevităţii observat în experimentele de restricţie calorică. În acelaşi articol din martie 2011 se menţiona că unele companii farmaceutice erau interesate de conceperea unui medicament care să activeze această proteină-minune în corpul uman.

Anul nou ne aduce în prim plan o nouă dietă şi prima care ne-a trezit interesul este dieta cu sirtuină (Sirt Food Diet), care se axează pe un grup de alimente de zi cu zi, care funcţionează la o performanţă înaltă, iar printre aceste alimente se numără vinul, ciocolata şi cafeaua, spun experţii.

Te întrebi ce dietă îţi poate atrage atenţia anul acesta? Să fie dieta Paleo, dieta vegetariană sau dieta Pegan? Ei bine, Aidan Goggins şi Glen Matten, autorii cărţii "The Sirt Food Diet" (dieta cu sirtuină) cred că ei au răspunsul corect.

Dieta lor se axează pe alimente cu sirtuină, un grup de alimente de zi cu zi care include, printre altele, sugestii sănătoase, precum varza furajeră/Kale, nucile şi ţelina. Cu toate acestea, dieta cu sirtuină include şi alte variante surprinzătoare, precum cafeaua (ideal ar fi să o bei simplă, neagră), ciocolata (atâta timp cât are cel puţin un conţinut de 85% de cacao) şi vinul roşu (în special din struguri pinot noir).

cafea neagra

Atunci când sunt consumate în mari cantităţi, autorii Aidan Goggins şi Glen Matten cred că aceste alimente vor contribui la sănătatea şi bunăstarea ta, în timp ce îţi aduc beneficii şi la scăderea în greutate.

În esenţă, argumentul lor este că, prin consumul acestor alimente (în mari cantităţi - ceea ce înseamnă că nu vei face foamea în timp ce ţii dieta), impactul acestora asupra corpului tău imită impactul restricţiilor de calorii.

Da, ai citit corect. Poţi mânca oricât de mult îţi place în timpul dietei cu sirtuină. Poţi chiar să bei ocazional un pahar cu vin sau să mănânci ocazional o tabletă de ciocolată, iar dieta ta va avea acelaşi efect asupra corpului tău, la fel ca atunci când ai ţine post.

Care este teoria de la baza dietei cu sirtuină

Glen Matten explică teoria din spatele dietei: "Atunci când energia este în cantităţi mici sau limitate, aşa cum vedem în cazul restricţiilor calorice, există o creştere a nivelui de stres exercitat în celulele noastre. Acest stres este simţit de proteinele numite sirtuine, care se "aprind", se activează şi apoi intensifică eforturile metabolismului, cresc eficienţa muşchilor noştri, activează butonul de ardere a grăsimilor, reduc inflamaţia şi reduc deteriorarea celulelor. Alimentele (din această categorie) au şi ele puterea de a "vorbi" cu sirtuinele, activându-le şi declaşând aceleaşi beneficii pentru sănătate."

Teoria de mai sus poate că sună prea complicat când o citeşti, dar autorii dietei cu sirtuină, Aidan Goggins şi Glen Matten sunt calificaţi şi pot să o traducă într-un plan pentru o dietă uşor de urmat.

Glen Matten are diplomă de master în medicină nutriţională, iar Aidan Goggins este farmacist şi nutriţionist. Împreună, cei doi specialişti au 25 de ani de experienţă în tratarea clienţilor din unele centre medicale şi de fitness de top din Anglia şi Irlanda.

De ce să includem aceste alimente în dieta noastră

Autorii au recomandat întotdeauna diete bazate pe proteine din plante, dar alimentele cu sirtuine sunt o nouă variantă adăugată pe lista "aliaţilor" din dieta noastră.

"Are sens să le includem în dieteloe noastre. Atunci când am început să ne uităm în direcţia alimentelor cu sirtuină, am văzut că cele mai sănătoase popare din lume mâncau chiar şi de 10 ori mai mult (cantitativ) din aceste alimente, comparativ cu noi", spune Aidan Goggins.

Aidan Goggins şi Glen Matten au decis să efectueze un studiu pe cont propriu. Ei le-au cerut membrilor unui club de sănătate din cartierul Chelsea, Londra, să urmeze o dietă bogată în proteina numită sirtuină. Aceşti oameni au urmat ceea ce acum este numită faza 1 a dietei cu sirtuină, adică o etapă cu durata de o săptămână, care combină alimentele care conţin proteina sirtuină cu restricţiile calorice.

În primele 3 zile, aportul caloric este redus la 1000 de calorii pe zi, care este echivalent cu 3 sucuri verzi preparate din alimente cu sirtuină şi o masă bogată în alimente ce conţin proteina de bază în dietă. În următoarele 4 zile, aportul calori este crescut la 1500 de calorii pe zi, echivalentul a două sucuri din fructe şi legume şi a 2 mese principale.

Dintre cei 39 de participanţi care au luat parte la studiul celor doi autori, 2 persoane erau obeze, 15 oameni erau supraponderali, iar 22 aveau o masă corporală sănătoasă. Rezultatele pe care le-au înregistrat autorii dietei a surprins pe toată lumea.

Participanţii la studiul lor clinic au slăbit, în medie, 3,2 kilograme în 7 zile, dar totodată, pe lângă scăderea în greutate, oamenii au înregistrat o creştere în ceea ce priveşte masa musculară, energia şi starea generală de sănătate.

"În cadrul unei diete standard, te aştepţi de obicei să slăbeşti aproape 1 kilogram într-o săptămână. Împreună cu grăsimea, ajungi să pierzi şi masă musculară. Dar nu şi cu această dietă. Participanţii noştri au arătat că alimentele cu sirtuină nu doar activează arderea grăsimilor, dar în acelaşi timp contribuie la creşterea masei musculare, la întreţinerea şi repararea ei", a spus Glen Matten, citat de irishexaminer.com.

Aceasta nu a fost singura surpriză plăcută pe care au observat-o cei doi specialişti. Spre deosebire de dietele convenţionale, niciunul dintre participanţi nu a raportat că a simţit senzaţia de foame. De fapt, unii participanţi chiar s-au străduit să mănânce toate alimentele care le-au fost furnizate în cadrul studiului şi s-au simţit plini de energie de-a lungul celor 7 zile, cât a durat micul studiu.

vin rosu dieta

Ce trebuie să faci dacă adopţi dieta cu sirtuină

În urma acestui succes, autorii au dezvoltat o a doua etapă a dietei cu sirtuină, adică o perioadă de 14 zile de întreţinere, timp în care participanţii trebuie să mănânce trei mese bogate în alimente cu sirtuină şi să bea un suc verde în fiecare zi. Scopul în acest moment este de a le oferi oamenilor informaţiile necesare şi sprijinul de care au nevoie pentru ca dieta (cu alimente cu proteina numită sirtuină) să devină o parte esenţială din stilul lor de viaţă.

"Odată ce cele 3 săptămâni s-au încheiat, majoritatea oamenilor se simt atât de bine şi sunt atât de fericiţi cu rezultatele obţinute încât nu îşi mai doresc să revină la vechiul lor stil de viaţă. Această dietă nu este una restrictivă. De fapt, ea se rezumă la includerea a cât mai multe alimente, nu la excluderea lor din alimentaţie. Dieta aceasta îi face pe oameni să se simtă bine.", spune Glen Matten.

Însă autorii acestei diete cred că, pentru ca oamenii să beneficieze din plin de pe urma dietei lor, ar trebui să includă alimentele cu sirtuină în alimentaţie pe termen lung, nu doar vreme de 3 săptămâni.

Ghidul esenţial al alimentelor ce conţin proteina numită sirtuină

Dieta cu sirtuină este o dietă bazată pe includere, şi nu pe excludere. Autorii cărţii te îndeamnă să adaugi următoarele 20 de alimente ce conţin sirtuină în dieta ta. Şi ideea este să le consumi în mari cantităţi pentru a te bucura de rezultate maxime:

ciocolata neagra

 1. 1. Ardei iute "ochi de pasăre"
 2. 2. Capere
 3. 3. Ţelină - cu cât este mai verde, cu atât mai bine. Nu uita că cele mai multe elemente nutritive se găsesc în frunze şi în "inima" plantei.
 4. 4. Cacao - Reţine că o tabletă de ciocolată trebuie să conţină cel puţin 85% cacao în formă solidă pentru ca ciocolata să se califice la categoria "alimente cu sirtuină".
 5. 5. Cafea - cartea celor doi autori prezintă cercetări care arată că băutorii de cafea au un risc mai scăzut de diabet zaharat, anumite tipuri de cancer şi boli neurodegenerative.
 6. 6. Uleiul de măsline extravirgin
 7. 7. Ceaiul verde: este recomandat, în special ceaiul verde Marcha
 8. 8. Varza furajeră numită Kale: acum ai încă un motiv pentru a mânca acest superaliment.
 9. 9. Leuşteanul
 10. 10. Curmale Medjool - acestea au fost legate de un risc scăzut de diabet şi boli de inimă atunci când sunt consumate în moderaţie.
 11. 11. Pătrunjel
 12. 12. Cicoare: cea roşie este mai bună decât cicoarea galbenă
 13. 13. Ceapa: varianta roşie este mai bună decât ceapa albă
 14. 14. Vinul roşu - Multă vreme, vinul roşu a fost considerat un motiv esenţial pentru vieţile de duratelungi şi siluetele subţiri asociate cu stilul de viaţă francez tradiţional.
 15. 15. Rucola
 16. 16. Soia
 17. 17. Căpşune
 18. 18. Turmeric: acesta trebuie să fie folosit împreună cu piperul negru şi un anumit tip de grăsime pentru a fi eficient.
 19. 19. Hrişcă
 20. 20. Nucile simple.

dieta

Dieta cu sirtuină îţi recomandă să te bucuri de cea mai mare parte a profilului nutriţional al acestor alimente, incluzând cât mai multe de pe lista de mai sus în sucul tău pe care îl bei dimineaţa.

De asemenea, autorii dietei cu sirtuină recomandă să nu mănânci şi să nu consumi sucul după ora 19.00. Alimentele consumat devreme, pe parcursul zilei, au mai mari şanse pentru a fi folosite de organism pentru a avea energie. Alimentele consumate mai târziu au şanse mai mari să fie depozitate de organism şi transformate în grăsime.

Nu uita: mănâncă în funcţie de apetitul tău. Nu te forţa să termini preparatele din faţa ta.

Bea apă, cafea neagră şi ceai verde, iar la final te poţi răsfăţa cu un pahar cu vin roşu, la o masă principală, de două sau trei ori pe săptămână. Surse: 1, 2, 3.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
06 oct